CHP muhalefette iken hayır dediğine iktidarda evet diyor

Dolmabahçe Sarayı’nın arka kesiminde yer alan Swiss Otel ile ilgili satış kararı İBB Meclisi’nden geçti ama gündemden hâlâ düşmedi. CHP’den dün isimlerini yazdığımız dört isim ret oyu kullanmadı. Aksine CHP’den Mehmet Ali Tüy, Özgür Öz; İYİ Parti’den Yakup Fındık, Bora Kılıç İBB Meclisi’nde ret oyu kullandılar ve meclis tutanaklarına son derece açıklayıcı şerhlerini işlettiler. İYİ Partili Yakup Fındık raporun geri çekilmesi gerektiğini söyleyerek aykırı teklifi oylattı ama kendi partisinin oyları ile teklifi reddedildi. İBB’de önceki günkü görüşmeler altı saat sürdü.

Haberin Devamı

İBB Hukuk Komisyonu Başkanı AK Partili Muhammet Kaynar bakın neler söyledi: “2009 yılında AK Parti olarak aldığımız satış kararının arkasındayız, evet oyu veriyoruz ancak İBB Meclisi’nde CHP’nin 2009 yılında ‘Hayır’ deyip iktidar olduktan sonra ‘Evet’ demesinin bir açıklamasının olması gerektiğini düşünüyoruz.”

CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, ‘suç’un Kadir Topbaş’a ait olduğunu öne sürerek “Yine de oyumuz evet” diye konuştu. AKP’nin dosyayı geri çekelim restini göremedi.

İYİ Partili Suat Sarı ise söz alarak oylarının ‘Evet’ olduğunu açıklayınca ilginç bir durum oluştu. İYİ Partili iki üye, bir önceki dönem CHP’li meclis üyelerinin açtığı ve kazandığı davayı savundular. CHP’liler ise arkadaşlarının açarak kazandığı davaya sahip çıkmadılar, aksine yok sayarak rapora olumlu oy verdiler.

Haberin Devamı

CHP DAVA AÇACAK

Swiss Otel’in satışına ret veren üyeler yaptıkları açıklamada, meclis kararına ve olası ihaleye dava açacaklarını söylediler. Kulislerde CHP açısından bu rapor üzerinden güç savaşı vardı. Canan Kaftancıoğlu raporun geçmemesi yönünde tavır koymuştu ancak Ekrem İmamoğlu raporu oybirliği ile meclisten geçirdi.

İmamoğlu’nun bu ‘savaş’tan galip çıkarak CHP İBB grubuna hâkim olduğunu ortaya koyması dikkat çekiciydi.

CHP’li bir meclis üyesi Merkez’e bir soru sordu:“Bırakın örgütlerle güçlü ilişkilerini, il başkanlığı yapmış olmalarını, Genel Başkan Yardımcısı statüsündeki Seyit Torun ile Oğuz Kağan’ı; esas Kılıçdaroğlu bu konuda ne düşünüyor?

İlerde iktidar veya ortağı olurlarsa, diğer itiraz ettikleri konularda da ‘Swiss Otel taktiği’ mi uygulayacaklar?

63 dönüm arazi üzerinde kurulu otelin satışının kamuoyu tarafından anlaşılması için Belediye Başkanı İmamoğlu’nun ayrıntılı bir açıklama yapması gerekiyor mu?”

GÜNÜN SÖZÜ
“MİLLETİMİZİN talepleri doğrultusunda projelerimizi yapmaya devam edeceğiz. 1. pist acil inişler için açık kalacak.”
(Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat KURUM)

PROF. ÇAPOĞLU’NDAN ATATÜRK KİTABI

PROF. Dr. Gökhan Çapoğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 103. yılını kutlarken ‘Atatürk Cumhuriyeti’ni Yeniden Kurmak’ başlıklı yeni kitabını yayınladığını söyledi. Bu kitapta cevaplarını bulacağınız sorulardan bazıları şöyle:

Haberin Devamı

Atatürk neden ‘Yalnız Adam’ idi? Nutuk neden Cumhuriyet tarihinin dönüm noktasıdır? İsmet İnönü, cumhurbaşkanı seçilir seçilmez karşı devrim nasıl başladı? 2. Dünya Savaşı’nda izlenen politikalar Türkiye’nin geleceğini nasıl ipotek altına aldı?

Karşı devrimcilerin en büyük başarısı neden Köy Enstitüleri’nin işlevsizleştirilmesi ve nihayetinde kapatılmasıdır? Askerler, Atatürk’e nasıl ihanet ettiler? Atatürk sonrası tek kurumsal katkı olan 1961 Anayasası neden hedef haline geldi? Siyasal İslamcılar ne zaman ve nasıl meşrulaştırıldı ve devlet kadrolarına sokuldu? Türkiye, nitelik ve öngörü yeteneği olmayan, koltuk düşkünü siyasetçilere mahkûm mudur? Sosyal demokratlar nerede Atatürkçülükten ayrılıyor, ulus devlet ve laiklik için neden tehdit oluşturuyorlar? Artık Atatürk Cumhuriyeti’ni yeniden kurma zamanı gelmedi mi?

Haberin Devamı

‘İLİM BİZİM AŞKIMIZ’

ÜNLÜ tıp insanı Cengiz Kuday önceki gün İzmir’in işgaline karşı lise öğrencilerinin nasıl mücadele ettiğini anlatırken, yüzyılın başında yapılmış bir sanat yapıtı olan sevgili lisemizin, İzmir Atatürk Lisesi’nin tarihinin çok eskilere gittiğini söylüyor. Kurtuluş Savaşı başında İzmir’in işgal edildiği günlerde lisemiz, bugün Konak Meydanı’nda, o zamanki ‘Sarıkışla’nın yanındaki adliye binasıdır. İzmir’in işgal edildiği gün, 15 Mayıs 1919’da birtakım lise talebeleri okulda tutuklanıp çeşitli hakaret ve tahriklerle yürütülerek öldürüldüler. Okul duvarlarında Atatürk’ün güzel sözleri ve o zamanki müzik hocamız Adnan Saygun’un güftesini, bestesini kendisinin yazdığı lisemizin marşının sözleri pirinç levhalarda asılıdır.“Bizim kalbimiz ilim ateşiyle doludur / Biz bağlıyız gönülden sevgili lisemize / Bugün tuttuğumuz yol, inkılabın yoludur / Yarının ümitleri genç nesil derler bize / Bize iman veriyor hür vatanın hür sesi / Ebediyen var olsun İzmir Atatürk Lisesi / Nurlu mefkûremize lise hayat veriyor / İlim bizim aşkımız, Türklük bizim şansımız / Gideceğimiz yolu Gazi’miz gösteriyor / Yaşasın Türk Milleti, yaşasın vatanımız / Bize iman veriyor hür vatanın hür sesi / Ebediyen var olsun İzmir Atatürk Lisesi.”

Haberin Devamı

FREUD ATATÜRK’Ü ANLATIYOR

“HANGİ dilden, hangi dinden, hangi topraktan olursan ol, Atatürk’ü sevmemek mümkün mü? Aşk duygular ötesi bir sanatsa, Atatürk de bir insanlık sanatçısıdır. (...) Atatürk esir aldığı komutanlara insanca davrandı, esir aldığı bayrakları çiğnemedi, çiğnetmedi. Esir aldığı halklara saygı duydu. O sadece toprağını korudu. Ülkesini ve milletini sevdi, onlar için savaştı. Tüm insanlığa, mazlum milletlere örnek oldu. (...) Atatürk esir aldığı komutanlara insanca davrandı. Emperyalizme dur dedi. Çağdaş düzeni kurdu. Özgürlükleri, inançların serbestliğini, kadınlara seçme ve seçilme hakkını verdi.”

Nörolog ve Psikolog Sigmund FREUD

Haberin Devamı

TAPUYA TESCİL GEREKİR

TIPKI hizmet dışında kalan askeri alanlar gibi Atatürk Havalimanı’nın da rantın baskısıyla gelecekte imara açılma olasılığı çok yüksektir.

Söz konusu olasılığı tamamen yok edebilecek ‘Anayasal’ güvence zaruri olmuştur.

Bunun için Atatürk Havalimanı’nı sadece ağaçlandırmak yetmez, orman vasfında ve Atatürk Ormanı adı altında tapuya tescil edilmesi de gerekir.          Faruk ÇEBİ

BİLİYOR MUSUNUZ?

ATİLLA Sertel’in Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a, cezaevlerinde görev yapan yüzlerce infaz ve koruma memurunun ödenek yetersizliğinden dolayı aylardır atama beklediklerini belirterek, “Ocaktan beri tayin yerleri belli olan infaz ve koruma memurları üzerinden dört ay geçmesine rağmen tayin yerlerine gönderilmedi. Bakanlıktan da yanıt alamıyorlar” dediğini...

100 yıllık işletmeler

TOBB TEPAV ve TOBB Üniversitesi işbirliğinde,‘100 Yıllık İşletmeler-Türk İş Dünyasının Asırlık Çınarları Projesi’ ile Türkiye ekonomisine damga vurmuş 100 yıllık işletmelerin rol model olmaları açısından tecrübeleri ve başarılarının göz önüne getirileceğini, bunun için başvuruların internet üzerinden yapılabileceğini...

Yazarın Tüm Yazıları