Bu sorunun cevabı eğitimcilere kalıyor

'HER öğretim üyesinin CV’lerini teker teker incelesinler.

Haberin Devamı

Öğretim üyesi doktorasını nerede yaptı? Hangi okullarda okudu? Hâlâ aktif olarak araştırma yapmaya devam ediyor mu? Projeleri var mı? Bunlar önemli, çünkü hocalar hâlâ aktif araştırmaya devam ediyorsa günümüzün yeniliklerini derslerine aktarabileceklerdir. Araştırmada aktif bir hoca öğrencisine yenilikleri aktarabilecek hoca demektir, CV’nin önemi burada. İkincisi, o hoca kaç öğrenci yetiştirmiş, CV’sinde yazması lazım. Yetiştirdiği öğrenciler hocanın öğrenci sever bir hoca olduğunu da gösterir.”

Kadir Has Üniversitesi Rektör Vekili Sondan Durukanoğlu Feyiz üniversite adayları için tercih dönemi sırasında böyle bir açıklama yapmıştı.

Prof. Feyiz’in bu önerisini kaç öğrenci yerine getirdi acaba?

Zor soru da şu:

Aynı soruyu YÖK Başkanı’ndan başlayarak YÖK üyeleri, rektörler, dekanlar, öğretim üyelerine sorsak acaba kaçını işe alırlardı?

 

Haberin Devamı

GÜNÜN SÖZÜ

“OSMANLI’nın bütün borcunu ödemiş, kuruşun hesabını soran cumhurbaşkanı görmüş bu ülke nasıl oldu da 465 milyar dolarlık borcun altına girdi?”
Engin ÜNSAL

 

HAKKANİYET VAR MI?

MALİYE Bakanlığının en son 2015 yılında paylaştığı verilere göre; taksi plakası sahibi o yıl 2 bin 220, halk otobüsü sahibi o yıl 1.004, kuyumcular o yıl 1.602 lira vergi ödemişlerdir!

Aynı yıl brüt 2 bin maaşı olan bir çalışandan kesilen gelir ve damga vergisi ise 3 bin 662 liradır. Hakkaniyetli bir hesap yapın bakalım.
Ozan BİNGÖL

 

SGK NEDEN ARTIK ÖDEMİYOR?

80 yaşındayım. 8 yıldan beri Flomax pr 0.4 adlı bir ilaç kullanıyorum. Her sene yenilenen raporum var. Aile hekimine reçete yazdırarak günü gelince eczaneden ücretsiz olarak alıyordum. Ancak geçen gün reçete yazdırdım, eczacı bu ilacın SGK ödeme listesinden çıkarıldığını söyledi. Nedenini ve niçinini bilmediğini ilave etti. Ne yapılır bilemiyorum?     
Ertan KARASU

 

BİLİYOR MUSUNUZ?

CHP İstanbul 1977-80 dönemi milletvekili, Etiler Muhtarı, milli voleybolcu Ayhan Altuğ (85) ile CHP Büyükçekmece Meclis üyesi, diş tabibi Emine Demir’in (55) hafta sonu yaşamlarını sürdürecekleri Tepecik’teki evlerinde nikahlandıklarını; nikahı Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün kıydığını; tanıklıkları da İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, Büyükçekmece İlçe Başkanı Hüseyin Gökbulak, eski milletvekili Ali Topuz’un yaptığını; davette CHP’nin geçmişteki ağır topları Fırat Aykut, Ertuğrul Çepni, Atilla Kotil, Yaşar Tezcan, Aydın Velioğlu, Orhan Tanış, Cengiz Mercan’ın bulunduğunu...

 

Haberin Devamı


AVŞA BAŞIBOŞLUK İÇİNDE

SİZE her yıl olduğu gibi Avşa’da değişen hiçbir şey olmadığını ve giderek durumun daha da kötüleştiğini yazmak istiyorum. Geçen bayram kıtlık (!) çıkmıştı; gazetelerde büyük haber olarak yer aldı. 

İDO İstanbul’dan günde 4 ila 8 sefer yapıyor adaya... Her sefer ortalama 450 kişi taşıyor. (İDO’nun kişi başı ücreti 70 liradan başlıyor.)

Ayrıca Tekirdağ ve Erdek’ten 6’dan fazla arabalı gemi sürekli adaya araç taşıyor. 

Adada, İstanbul’u aratmayacak bir trafik yoğunluğu var. Arabalar stabilize yollarda sanki otoyoldaymış gibi hız yapıyorlar. Etrafta yürüyenler ve bisiklet sürenler için büyük bir tehlike yaratıyor. Arabalardan kaçmak için düşenler-kalkanlar, yaralananlar oluyor. Her yer otopark olmuş. Adada trafikle ilgilenen jandarma; nereye yetişeceğine şaşırmış durumda. Bir başıbozukluk almış başını gidiyor. Geçen hafta adanın Kumtur yolunda bir araç aşırı hızdan takla attı. Gerisini siz düşünün artık. Ufacık adaya neden bu kadar çok araç sokulduğunu anlamak zor. Belediye bu konuda hiçbir çalışma yapmıyor. En azından adada ev sahibi olanlar ve hastası olanlar dışındakilerin arabayla gelmesi engellenmeli. Adada çoğu plaja minibüs seferleri yapılıyor.

Haberin Devamı

ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

Diğer bir konu da adada mantar gibi türeyen elektrikli motorsiklet kiralama merkezleri. Her önüne gelene bu araçları kiralıyorlar. İnanmayanlar gelip görsünler kiralama yaşı 12’den başlıyor. Çoluk çocuk harçlıklarını birleştirip kiralayıp adada deli gibi hız yapıyorlar. Belediye yine bu işe bir çözüm getirmemiş durumda. 

Son olarak size anlatmak istediğim konu da adanın, Marmara Adasına bakan bakan tarafına yıllar önce liman yapıldı. Ne yazık ki, adaya gelen akıntılar hesaplanmadı. Adanın plajları artık akıntı olmadığı için suyu bulanıklaşmaya başladı. Buranın yapılış amacı adaya gelen feribotlar oraya yönlendirilecekti ama maalesef yolu kötü olduğu için bir yönlendirme yapılmadı. Adada 20’den fazla büyük market var ama mal yetişmiyor. Gelen büyük hacimli servis araçları adanın merkezindeki iskeleye yanaşıp daracık yollardan marketlere ulaşmaya çalışıyor.

Haberin Devamı

Belki dikkate alınır diye yazıyorum; umut işte.”
Cem ÇETİNKAYA

Bizden not: 

Evet, Avşa artık ‘Küçük Bodrum’ olarak anılıyor. Denizi, temiz havası ve gece yaşamı büyük kalabalık çekiyor.

Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy’a sorduk ve verdiği yanıt şöyle:

“Trafiğin büyük sorun olduğunu biliyoruz. Yaz aylarında 80-100 bin kişinin şikayetlerini ve sorunlarını biliyoruz; vatandaşa yardımcı olmaya çalışıyoruz. Otopark yapıyoruz, en önemlisi de adalara toplu taşım gelimini azaltmak için önümüzdeki dönem yeni çalışmalarımız olacak. Biraz daha sabır..”

 

MESAJ PANOSU

Aziz Nesin Vakfı’ndan (Süleyman Cihangiroğlu) not: “Bayramda sizleri de bekleriz. Bayram vesilesiyle bağışlarınızı ve dostlarınızı vakfımıza yönlendirebilirseniz seviniriz. Çocuklarımızın et ihtiyacını, yıl boyu yapılan adak bağışlarıyla karşıladığımız için bayramda kesimli kurban bağışını mümkün olduğunca minimumda tutmayı istiyoruz. Ama mutlaka kestirmek isteyen dostlarımızı da çiftliğimize bekleriz. Kurban bayram bağış hesabı için www.nesinvakfi.orgden bilgi alınabilir.”

Yazarın Tüm Yazıları