Bodrum ve Çeşme’de rant muhabbetleri

Türkiye’de yazları ‘zengin kitle’nin iki mekanı var; Bodrum ve Çeşme. İnanılmaz lüks otellerin, villaların ve teknelerin listeleri yapılıyor da, değerleri tespit edilemiyor. Rantın boyutları o kadar büyük ki, kahve, çay ve içki keyiflerinde muhabbetin esasını İstanbul’un arsaları oluşturuyor. Bazı işinsanlarının elinde ‘belediyenin arsaları’nın listesi ve değerleri var; toto gibi oynanıyor sanki.

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde iktidarın ‘sıkıştırması’ sonucu işlerin rahat yürütülemediği gerçek.

Ancak çıkmazı aşabilmek için İBB, elindeki arsaları ve iştirakleri bir şekilde satıyor.

Kamu malları elden gidiyor bir anlamda, çok kişinin vicdanı sızlıyor; bunlar nasıl bu kadar ucuza gider diye...

Bu işler de bir takım ‘aracılar’ tarafından kotarılıyor.

Listeler elden ele dolaşırken, Genel Merkez’e yakın isimler “Bunları konuşarak ya da belgeleri elden ele dolaştırırken, partiye zarar veriyorsunuz” diye çıkışıyor. Vicdanlı partililer de “Kamu malı bu kadar yağma edilmez” çıkışında bulunuyorlar.

Her yönü ile yazık...

POLİS OKULU UCUZ ELDEN ÇIKTI

Polis Okulu’nun arsası bu kadar değersiz miydi diye konuşuluyor.

Bir de siyasetin ahlaki yönü ortaya atılıyor. “Geçen dönem rant projelerine CHP tarafından karşı oy veriliyordu ya şimdi hepsi unutuldu, sat satabildiğin kadar” anlayışı egemen olmuş durumda.

Haberin Devamı

Hayır diyene ‘evet’ dedirtebiliyor.

Aslı CHP’li üyelerin yüreği parçalanıyor.

Kılıçdaroğlu’na bu konuda bir çok yakınma ve tepki gidiyor.                  

Aslında çoğundan haberdar ama elinden bir şey gelmediği anlaşılıyor.

‘Sıkıştırılmış, baskı altında’ diyorlar. Açık tavır koyamıyor. Bu nedenle de ‘çözüm’ üretilemiyor.

İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun da, örgütteki bu gibi iddialar karşısında suskun kalması dikkat çekiyor.

İmamoğlu’nun Beylikdüzü’nden beri yanından ayrılmayan Trabzon kökenli Ertan Yıldız’ın Bodrum’u çok sevdiğini söylüyorlar. Seveni de var, arkasından dedikodu yapanı da... Ama milletin ağzı torba değil ki, büzesin!

Özetle şu demek isteniyor. İstanbul’un bu ‘altın’dan daha değerli ‘kupon’ arsalarının değerleri çok. Kolaylıkla satılan arsanın yanındaki projelerden öğrenilebilir, o bölgede güncel m2 birim fiyatı yaklaşık 10 bin dolar. Niye değerler güncellenmez?

Bir CHP’li üyenin şu sözlerine ne dersiniz?

“Yoksa gizli, ticari sır, açıklayamayız gibi gerekçelerle bu satışı perdelemek (Polis Okulu arsası) kabul edilebilir bir şey değildir. CHP’nin, ya da en azından CHP adayı olarak seçilen Başkan’ın, geçmişte eleştirdiği her şeyi yapacak biri olduğunu gösterir. O zaman aslı varken benzerine gerek yoktur” diye yazdı. Bir devlet bankasının kredisi ile ödeme yapıldığını da düşünün. Orada kazılmış çukura bir bakın, yüreğiniz iyice burkulsun. Seçilirken kararlarımızı halk ile birlikte alacağız dendi. Taksim, Salacak, Bakırköy meydanlarının projelerinin halk oylaması yapıldı. Bırakın İstanbul halkının tamamına sormayı sadece Beşiktaş ilçesinde halka bu alanda gökdelenler yapılacak ne diyorsunuz diye niye sorulmaz?

Haberin Devamı

Siyaset ‘şeffaf’ olmak zorundadır!

GÜNÜN SÖZÜ

DİYANET’i Cumhuriyet icat etti ama artık görülüyor dini kontrol etmekle hiçbir etkisi yoktur. Diyanet’i kapatmak ve imameti cemaate bırakmak devrimci olmanın ötesinde ‘demokratik’ bir yoldur. Diyanet’in 130 bin imamı var. Unutulmasın, iman varsa imama gerek yoktur. Başka bir yola ihtiyacımız var, laiklik kapıyı çalınca imam feneri önce imamları aydınlatacaktır.”  Orhan GÖKDEMİR

ETHEM SANCAK BUGÜN VATAN PARTİSİ’NE KATILIYOR

İŞİNSANI Ethem Sancak, bugün 12.00’de Vatan Partisi İstanbul İl Merkezi’nde, Genel Başkan Doğu Perinçek’in de katılacağı basın toplantısıyla Vatan Partisi’ne katılımını açıklayacak.

Haberin Devamı

Sancak ayrıca, 4 gün önce Moskova’da Rusya Federasyonu devlet yöneticileriyle Soçi’deki Erdoğan-Putin zirvesi öncesi yaptığı temaslar hakkında da gazetecilere bilgi verecek.

Ethem Sancak, 1980 öncesi Doğu Perinçek’in genel başkanlığını yaptığı Türkiye İşçi Köylü Partisi’nin Merkez Komitesi üyesiydi. İlaç, savunma sanayii, inşaat, tarım, medya gibi çok sayıda alanda başarılı işlere imza atan Sancak, 1 Nisan 2022’de daha önce MKYK üyeliği görevinde bulunduğu AK Parti’den istifa etti.

PROMOSYON YARIŞI EMEKLİYE YARADI

ÖZEL bankaların verdiği promosyon milyonlarca gariban emekliye bir ölçüde soluk aldırdı. Bazı bankalar aylığını taşıyan emekliye 7.500 liraya ulaşan tutarda promosyon ödüyor.

Haberin Devamı

Üç yılın sonunda maaş ve aylıklarını daha fazla para veren bankaya taşıyabiliyorlar. Ya da aynı banka promosyon tutarını artırırsa burada kalabiliyorlar.

Bankaya kredi ve kart borcu olanlar maaşlarını başka bankaya taşıyamıyor.

Özel bankaların promosyon yarışına kamu bankalarının da katılması bekleniyor. Maaş taşıma işlemi bazı bankalarda 31 Temmuz’da sonlanırken, kimi bankalar bu süreyi 31 Ağustos ve 30 Eylül’e dek uzattı. Kampanyayı 31 Temmuz’da sonlandıran bankaların da yoğun talep karşısında süreyi uzatması kuvvetle muhtemel.

Şükrü KARAMAN

AŞİYAN MEZARLIĞI’NDA BİR HUZUR

İLHAN İrem “saf duyguların asaleti”... Söz yazarı, besteci, kendine has duyguların şarkılarını söyleyen radikal romantik..

Haberin Devamı

Müziğinden ve düşüncelerinden taviz vermeden yaşanan bir ömür...

Unutulmaz ezgilerin bestecisi, ruhlara dinginlik veren güzel sözlerin sessiz şairi...

Deccal ile ortak yaşam sürenlere nazire yaparcasına, senelerce önce sarkastik çağrısı ile tavşana ışık tutan, umursamadan bedel ödeyen...Vasiyeti, Türk bayrağı, Atatürk Kültür Merkezi’nde hatırlanma ve Bursa aşkı bir ömür sürmesine rağmen, -sanatına ve hayatına ilham veren bir eski sevgiliye dönüş gibi- Aşiyan Mezarlığı’nda bir tatlı huzur.

Bir yıldız kaymış gibi...

Sühan ÖZKAN

MARMARİS’İN KALBİ YANIYOR!

ARTIK orman bitti; müjdeler olsun! Artık Marmaris’in kalbi İçmeler yanıyor. Lütfen uyanın, lütfen önlem alın artık. Marmaris yangınları mutlaka ama mutlaka araştırılmalı. Bakalım altında üstünde ne var? Bu aynı zamanda ulusal milli bir görev. Marmarissiz bir Türkiye yoksulluğun resmidir. Marmaris’i yangın değil; önlem almamak yakıyor... Bir tane Marmaris’imiz var, unutmayın!

İslam ÇANKAYA–Öğretim görevlisi

BİLİYOR MUSUNUZ?

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili, hukukçu Mustafa Yeneroğlu’nun, Fuat Oktay’a OHAL yetkisi niteliğindeki kolaylaştırılmış ihraç yetkisinin sona ereceği son ay olan 2022’nin Temmuz ayında toplamda kaç kamu görevlisinin 375 sayılı KHK’nın geçici 35. maddesine dayanılarak ihraç edildiğini sorduğunu...

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut’un, çiftçilerden haksızca ‘bedel’ adıyla alınan su kullanım hizmet ücretine sezon ortasında yüzde 20 zam yapılmasını sert şekilde eleştirerek “Sulama bedeli adıyla çiftçilerimiz soyuluyor. Bu yasal değildir, Anayasa’ya da aykırıdır. İnancımıza göre su satılamaz” dediğini...

Yazarın Tüm Yazıları