‘Bir gün gelecekler’

45 yıllık deneyime sahip bir iş insanının, “Doğrusu budur” diyerek görüşlerini paylaştığı değil, ülkemiz ve dünyamız için önem taşıyan çeşitli sorunlar hakkında ilgili herkesi birlikte düşünmeye davet etmek için yazdığı bir kitap...

Haberin Devamı

Kitabın öncelikli hedef kitlesi ise iş yaşamında başarılı olmak isteyen gençler. Kitabında ele aldığı konuları bu alanlarda uzman akademisyenlerle birlikte tartışan Bülent Eczacıbaşı, “Buradaki tartışmalar onlara yeni bakış açıları kazandırabilirse ne mutlu bana, ne mutlu bizlere” diyor.

Kitapta beş başlık altında ele alınan konuların her biri ile ilgili yapılan saptamalar ve sunulan öneriler son derece dikkate değer. Bülent Eczacıbaşı, bu sorunların çözümünde iş insanlarının öncü roller üstlenmelerinin kaçınılmaz olduğunun altını çizmiş. Şu sözleriyle de geleceğe güvenle bakmamız gerektiğini ortaya koyuyor: “Kitapta ele aldığımız konuların pek çoğunda “küresel çözümler” bekleyen büyük sorunlarla karşı karşıya olduğumuzu görüyoruz. Yani, artık dünyanın bütün sorunları bizim sorunumuz. Dolayısıyla kendi ülkemizin sorunlarını gözardı etmeden, küresel çapta işbirlikleri içinde harekete geçmek zorundayız. Karşımızdaki riskleri gerçekçi bir iyimserlikle değerlendireceğiz. Kapsayıcı ve katılımcı çözümler geliştireceğiz. Genç kuşakların iş insanlarına ve siyasetçilerine, geleceğin liderlerine güveneceğiz.”

Haberin Devamı

‘İşim Gücüm Budur Benim’ Yapı Kredi Yayınları’ndan çıktı...

 

GÜNÜN SÖZÜ

“Kanun olmadığında bile vicdan vardı.” (Romalı düşünür Syrusise)

 

İBRETLİK BİR BELEDİYE!

ESKİ CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Uğur Gedik, 510 sayfalık ‘Beşiktaş’ın Hazinedarı’ adlı kitabında “Son 4 yılda gördüklerim ve beni ihraç etse de CHP’nin durumu beni çok üzdü. Bu kitapta sadece Murat Hazinedar ve görevden alınma nedeni olan yolsuzluklar yok. Onun dışında bir parti nasıl kolayca harcanır, nasıl kolayca menfaatlar için hesaplar yapılır, onu göreceksiniz” diyor. Gedik, 2019’daki yerel seçimler yaklaşırken geçen dönem adayların kulisleri sırasında herkese nasıl ‘mavi boncuk’ dağıtıldığını da şöyle yazıyor. “Bazı belediye başkan aday adayları Genel Merkez ile yaptıkları görüşmeleri aktardılar. Herkes yaptığı görüşmeden umutluydu. Ancak bazı adayların Genel Başkan ve beşli komite ile görüşmelerini dinledikten sonra kafam daha da karışmaya başladı. Ters giden bir şeyler vardı.”

Haberin Devamı

Dileriz aday adaylıkları ‘şimdiden’ satılmaz, önseçim yapılır.

 

TFF YAPTIRIM UYGULAMALI

CHP Kocaeli Milletvekili ve FB Kongre Üyesi Tahsin Tarhan, Türk futbolundaki aşırı ekonomik borçlanmaların önüne geçmek için devrim niteliğinde bir kanun teklifi hazırlayarak TBMM’ye sundu. Tarhan “Sportif başarıyı sağlamak adına futbol kulüplerinin başkan ve yöneticilerinin kulüpleri aşırı borçlandırması, tarihi kulüplerimizi ekonomik darboğaza itmiştir. Ekonomik kriz de göz önüne alındığında birçok kulübümüzün UEFA’nın ekonomik disiplin yaptırımlarına maruz kaldığı görülmektedir. Spor kulüplerimizin başkan ve yönetim kurulları tarafından kulüplerin gelirlerinden çok daha fazla borçlanmasını bağımsız denetim kuruluşları denetleyecek. Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) sunulacak rapor sonrasında yaptırım uygulanması Federasyon’un sorumluluğunda olacak.” dedi.

 

Haberin Devamı

BİİLİYOR MUSUNUZ? SEÇİM KULİSLERİ HAREKETLENİYOR

- DEVLET Bahçeli’nin, Adana Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’in adaylığını önceden ilan ederken soğuk davrandığı Mersin Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın (Koray Aydın’ın Bahçeli’ye karşı aday olduğu Kurultay’da Divan Başkanlığı yapmıştı) iki parti ile yakın temasta olduğu haberinin Mersin kulislerini hareketlendirdiğini...

- EDİRNE’de dört dönem CHP’den belediye başkanlığı yapan, geçen dönem aday gösterilmediği için DSP’den adaylık koyan ancak kazanamayan inşaat mühendisi Hamdi Sedefçi’nin, bu kez adaylık için AKP çevreleriyle temaslarda bulunduğunu...

- GEÇEN dönem CHP’den milletvekilliği yapan mimar öğretim üyesi Gülay Yedekçi’nin ‘namuslu, dürüst ve çağdaş’ bir kadın olarak Beşiktaş’tan aday adaylığına soyunduğunu...

Haberin Devamı

- CHP’nin İzmir yerel yönetim adayları üzerine yaptığımız haberde Utku Gümrükçü’nün aday adaylığından söz etmemiz üzerine Çiğli Belediye Başkanı inşaat mühendisi Hasan Arslan’ın Yanlış bilgilendirilmişsiniz, siz buna itibar etmeyiniz. Siz Çiğli’yi bilmezsiniz, beni de tanımazsınız diye sitem ettiğini...

 

 

Kılıçdaroğlu, Babaeski’de

 CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, yarın Kırklareli’nin Babaeski ilçesinde yapılacak ‘Trakya’da Tarımın Sorunları ve Çözüm Önerileri’ başlıklı toplantıda, STK’lar muhtarlar, tarım kooperatifleri temsilcileri ve çiftçilerle bir araya gelecek.

 

Marmara denizi deprem değerlendirmesi raporu açıklanacak

 1954’den itibaren düzenli ölçümlerle her yıl tekrarlanan, 2005’den bu yana Sevinç-Erdal İnönü Vakfı bünyesinde sürdürülen ve 2018’de Süleymanpaşa Belediyesi ve Kartal Belediyesi ana sponsorluğunda gerçekleştirilen ‘Marmara Denizi’nin Değişen Oşinografik Şartlarının İzlenmesi Projesi (MAREM Marmara Environmental Monitoring)’nde elde edilen sonuçlar açıklanıyor.

Haberin Devamı

Marmara Denizi’ndeki kirliliğin boyutlarını çarpıcı sonuçlarla ortaya koyan MAREM Projesi kapsamında tüm Marmara Denizi’nde 150’yi aşkın istasyonda süren çalışmanın ön sonuçlarının değerlendirileceği; Av. Güneş Gürseler, M.Levent Artüz, O.Bülent Artüz, Prof.Dr. Dinçer Gülen, Prof.Dr. Mehmet Sakınç, Prof.Dr. Bahattin Yalçın, Prof.Dr. Sezginer Tunçer’in konuşmacı oldukları ‘Her Yönüyle Marmara Denizi’ paneli 20 Eylül Perşembe 14.30’da.

 

 

İşitme engelli çocuklar ‘seslerini’ geri istiyor

 CHP İstanbul Milletvekili ve Sağlık, Aile, Çalışma Ve Sosyal İşler Komisyonu üyesi Dr. Ali Şeker, döviz kurlarında yaşanan artış, hastane ve firmalar arasında yaşanan ücret anlaşmazlığı, ameliyat ve cihaz ücretlerinin SGK tarafından firmalara geç ödenmesi gibi sebeplerle durdurulan ‘biyonik kulak ameliyatları’nın yarattığı mağduriyetleri Meclis’e taşıyarak Bakan Dr. Fahrettin Koca’ya “Türkiye de tedbir, teşhis ve tedavi konusunda imza atan ülkeler arasında yer almasına rağmen ameliyat sürecinde yaşanan bu sorunun aylardır sürüncemede bırakılması kabul edilemez. Çocuklarımızın böyle bir belirsizlik sebebiyle mağduriyet yaşamasına bir an evvel son verilmelidir. Kaç çocuğumuz Koklear İmplant olmak için beklemektedir? Bu sorun ne zaman ve nasıl çözülecektir? Koklear İmplantın önemli bir eklentisi olan FM sisteminin SGK tarafından karşılanmaması eğitim ve iş hayatı gibi alanlarda biyonik kulakları çocuklarımızı mağdur etmektedir. Bu mağduriyetin giderilmesi için ne yapılması düşünülmektedir?” diye sordu...

 

Mersin’de Bilim Şenliği

MERSİN Üniversitesi’nin düzenlediği ‘3. Bilim Şenliği’nin Mersin Yenişehir Fuar alanında 28–30 Eylül tarihlerinde yapılacak.

TACİ Yücedere’nin; Türkiye, Endonezya, Batı Papua, Maldivler, Mısır/Kızıldeniz, Malezya, Sudan ve Hollanda Antilleri’nde çektiği fotoğraflarını, gelirini TEGV’ye bağışladığı ‘TGEV’le Sualtından Geleceğe’ sergisinin 29-30 Eylül Beşiktaş Deniz Müzesi’nde izlenebilecek.

 

 

Ronaldo’ya davet

 ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin’in, turizm sektöründe ‘Pestane CR7‘ markalı 6’ncı otelini geçenlerde Paris’te açan ünlü futbol yıldızı Cristiano Ronaldo’yu sosyal medya üzerinden otel yatırımı için Antalya’ya davet etti.

 

Yazarın Tüm Yazıları