Başkent’in yetersiz yönlendirme levhaları

BİLDİĞİMİZ kadarıyla şehirlerin yönlendirme levhaları belli standartla Karayoları tarafından yapılmaktadır. Bu uygulamada şehirlerin büyüklüğü ve trafik akışının da nazara alındığını kabul ederken seyahat edenler farklı sıkıntılar yaşamıştır.

Haberin Devamı

Demek istediğimiz şu ki; İstanbul’daki çevre yolları ile Ankara’daki çevre yolları üzerindeki yönlendirme levhalarındaki farklılık hemen göze çarpmaktadır. Bu farklılık küçük kentlerde olsa da, Ankara gibi bir kentin hele hele, Avrupa Kent Konseyi’nden ödül alan bir başkent için oldukça yanlış bir işlemdir.
Tespitlerimizi yaparken kent içindeki malum kavşak ve geçitler üzerindeki levhaların İstanbul’dakilerden küçük olduğunu gördük.
Daha da önemlisi Karşıyaka Mezarlığı’na gidebilmek için İstanbul’dan gelen dostlarımızın uzun tarifler sonrasında oraya ulaşamamalarına neden olurken, konuyla ilgili olarak yetkileri uyarmamızı istediler. Gördük ki, Ankara’ya dört bir yönden girişlerde ki yönlendirme levhaları İstanbul’daki kadar etkili değilmiş. Bilindiği gibi yönlendirme levhaları hiç bilmeyen insanları belli standart gereği gideceği noktaya götürmek için üretilmiştir.
İstanbul yolu üzerinden gelip Karşıyaka Mezarlığı’na gitmeyi denedik, Demetevler-Yenimahalle girişinden itibaren mezarlığı gösterecek tek bir levhaya rastlamadık.
Büyükşehir mi yapacak semt belediyeleri mi yapacak bilmiyoruz, ha bire sokak ismi değiştirmekle meşgul olanların bu önemli konuyla ilgilenmelerini ve yönlendirmede şehri bilmeyenlere göre bir standart getirmeleri dileği ile.
Tuncer KIRHAN

Çok şey mi istiyoruz

EMEKLİ, çalışan, işçi, işsizleri bir haftadır tetkik ediyorum. İçlerinde bir kesim var ki ev, araba her şey var ama toplum içinde haysiyeti yok. Çünkü onlara kafasını çalıştıranlardan!(ek iş yaparak kazananları tenzih ederim) deniliyor.
Arife günü 250 TL. borç almak için banka önünde kuyrukta bekleyen insanlar içimi sızlattı.
Maaşı lastik gibi çekerek uzatamazsın. Maaşla, kira ödeyeceksin, çocuk yetiştireceksin, çocuk okutacaksın maaşın yetişmez.
Dünyanın ekonomik olarak 17. büyük devleti olduk diyenlerden çok fazla bir şey istemiyorum. Bizleri bu insanları hiç olmazsa kurban bayramlarında, başkasından gelecek eti bekletmesin, bizleri kurban kesecek seviyeye getirsinler. Gururumuzla oynamasınlar. Madem bu kadar zenginledik 17. sıra kendilerinin olsun, 18. sıradaki devletin seviyesindekiler gibi yaşatsınlar, kredi kartlarına elveda diyelim. Hacizlerle uğraşmayalım 20 yaşındaki buzdolaplarımız icra depolarında çürümesin. Bebeklerimiz sütle beslensin. Bizlerde 14 yaşında holding sahibi olmayalım evinimizde kimseye muhtaç olmayacak kadar aş pişsin, başımızı sokacak bir yuvamız olsun. 16. sıradaki bize lüks gelir. Kaymağı yiyen %1.5 lik vatandaşlarımız gibi, siyasetçilerimizin çocukları gibi değil.
Bizler azla mutlu olan kişileriz, onurumuzla, gururumuzla yaşayacak kadar azları bize çok görmeyin.
Ahmet GÖZÜBÜYÜK

Minikler okul çıkışı karanlıktan kurtuldu

ÇAYYOLU Konutkent-1 Pırlanta Sokak üzerinde bulunan anaokulumuzun sokak ışıkları yoktu. Küçük öğrencilerimizin okul çıkışında zorlandığını görmek bizleri de üzüyordu. Bir dilekçe ile Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş’ye başvurduk. İnanması güç ama başvurumuz 3. gün cevaplandı ve Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş. Çankaya İşletme Müdürü Mehmet Aytekin ve Emlak Kamulaştırma Müdürü Asker Temirak bizzat gelerek keşif yaptılar. Hemen akabinde aydınlatma direği dikerek bizleri ve küçük öğrencilerimizi inanılmaz mutlu ettiler. Teşekkürlerimizi sunarız. Dileriz ki tüm kurumlar aynı duyarlılık içinde olurlar. Sümeyra DEMİR

Yazarın Tüm Yazıları