Antalya’da duayen siyasetçi Subaşı listeleri altüst etti

ANTALYA’da İYİ Parti’nin başarısının mimarının sağ siyasetin önemli ismi Hasan Subaşı olduğu anlaşıldı. Milletvekili sayısı 14’ten 16’ya yükselen Antalya’da İYİ Parti nedeniyle partilerin oyları düşüş kaydetti.

Haberin Devamı

DYP’den 1990-99 yılları arasında iki dönem belediye başkanlığı yapan, DP Genel Başkanlığı için Mehmet Ağar’la yarışan 2. sıradaki Hasan Subaşı’nın (68) isminin önüne Feridun Bahşi (MHP kökenli, Meral Akşener’in avukatı, İYİ Parti kurucusu), arkasına da Tuba Çokal (Manavgatlı diş tabibi) konuldu. İYİ Parti 17.02 oy aldı. Bu nedenle geçen dönem iki milletvekili olan MHP bir milletvekilliğine düştü, Bahçeli’nin danışmanı Abdurrahman Başkan yine Meclis’e girmeyi başardı.

CHP yine 5 üyelikte kaldı, AKP de aynı şekilde bir kayıpla 6 milletvekili çıkardı.

Meral Akşener’in İçişleri Bakanlığı sırasında gece yarısı operasyonu ile Emniyet Genel Müdürlüğü’ne atadığı Kemal Çelik AKP listesinden 6. sırada seçildi. Çelik, DYP’den bir dönem milletvekili olmuş, MHP’den büyükşehir belediye başkan adaylığında yarışmıştı.

Haberin Devamı

HDP, 7 Haziran’da çıkardığı (Saruhan Oluç), 1 Kasım’da kaybettiği milletvekilliğine (Kemal Bülbül) yeniden sahip oldu.

 

CHP’DEKİ SP’LİLER KİM?


SAADET
Partisi, ana muhalefetin kontenjanından 3 vekili Meclis’e gönderdi. CHP’nin, uzun zamandır milletvekili çıkaramadığı Adıyaman, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Kütahya, Nevşehir, Şanlıurfa ve Yozgat’ta SP ve İYİ Parti’nin oylarıyla birer milletvekili çıkardı. Sputnik’in haberine göre Elazığ’da SP’nin aldığı %3.4’lük oy ittifak gereği %10.6 oy alan CHP’ye eklendi. Bu sayede CHP, 40 yıldan fazla bir süredir milletvekili çıkaramadığı Elazığ’dan bir milletvekili çıkarmış oldu. Bu isim Tunceli’den, Elazığ’da kendi isteğiyle aday olan Gürsel Erol oldu.

CHP kontenjanından TBMM’ye giren üç SP’li; Prof. Dr. Hüseyin Emre Bağce (İstanbul 1/11, 1972 Sivas, Boğaziçi Uluslararası İlişkiler, 2011’de profesörlüğe yükseldi, Marmara Üniversitesinde İletişim Fakültesinde öğretim üyesi), Prof. Dr. Cihangir İslam (İstanbul 3/9, Kafkas Üniversitesi öğretim görevlisi iken KHK ile ihraç edildi) ve Abdulkadir Karaduman (26 yaşında, Pötürge doğumlu, Konya 2. sıra, SP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı, siyaset bilimci).

Haberin Devamı

AKP eski kurucularından Abdüllatif Şener de, Konya’da 1. sıradan CHP milletvekili oldu.

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal da, İYİ Parti’den Afyonkarahisar milletvekili seçildi.

 

KILIÇDAROĞLU’NA DESTEK


CHP
Genel Merkezi önünde Denizli Gençlik Kolları’nın yönetimi eleştiren parti içi ‘hak, hukuk, adalet’ oturma eylemine karşı Kılıçdaroğlu’na destek için Ataşehir ve Bakırköy Belediyesi, daha çok personellerden oluşan beş otobüs ‘eylemci’ gönderdi.

Son kurultayda Kılıçdaroğlu’na karşı çıkışlarıyla dikkat çeken Gürsel Erol da genel merkezde oturma eylemi yapacağını bildirmişti. Ancak dün bu eylemden vazgeçtiğini açıkladı.

 

BU DA BÖYLE BİR HESAP
ERDOĞAN SEVGİSİ

Haberin Devamı


BİR
okurumuzun isteği üzerine ünlü sanatçıların kentlerinde Erdoğan’ın aldıkları oy oranları çıkarttık.

İşte bu oranlar:

İbrahim Tatlıses (Şanlıurfa)          % 64

Âşık Mahsuni (Maraş Pazarcık)     % 51

Neşet Ertaş (Kırşehir Çiçekdağ)    % 72

Yavuz Bingöl (Kars Sarıkamış)      % 62

Arif Sağ (Erzurum Aşkale)           % 81

Orhan Gencebay (Samsun)          % 66

Volkan Konak (Trabzon Maçka)   % 72

İsmail Türüt (Trabzon merkez)      % 69

Zara (Adıyaman Kâhta) % 80

Âşık Veysel (Sivas Şarkışla)         % 72

Ferdi Tayfur (Adana)          % 44

 

OY İSRAFI AZALDI


24 Haziran’da 59.367.469 vatandaş sandığa gitti.

Kullanılan 51.189.698 oydan 1.053.362’si geçersiz sayıldı. 7 milyon 124 bin 73 oy boşa gitti.

Haberin Devamı

1 Kasım 2015’te 56.949.009 seçmenden 48.537.201 kişi oy kullandı.

698 bin 352 oy geçersiz sayıldı. Yani 7 milyon 713 bin 456 oy boşa gitti.

2015 seçimlerine göre 589 bin 383 oy israf olmadı.

2015’te katılım oranı % 85.18 olurken, 24 Haziran’da bu oran % 87.05 oldu. Demek ki ‘akıllanıyoruz’...

 

BİLİYOR MUSUNUZ?
14 YILDA 6 YERE SÜRÜLDÜ


2004 yılında Bakırköy Müftüsü iken sırasıyla Çorlu, Mersin, Kütahya, Osmaniye, Tekirdağ’a verilen ve son olarak dört ay önce Bakırköy’deki görevine yargı kararıyla geri dönen Zakir Uzun’un dün 6. kez Edirne Müftü Yardımcılığı’na sürüldüğünü...

 

CUMHURİYET VAKFI DAVASI YARGITAY’DA
CUMHURİYET Gazetesi Vakfı eski yöneticisi Alev Coşkun ve Şevket Tokuş ile Cumhuriyet Vakfı eski denetleme kurulu üyesi Mustafa Pamukoğlu’nun 2016 yılında İstanbul 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurarak açtıkları davada sona gelindi. İstinaf Mahkemesi, Alev Coşkun’un açtığı davada, 18 Şubat 2014 tarihli Cumhuriyet Vakfı yönetim kurulu toplantısını iptal eden yerel mahkemenin kararını onamıştı. Şu anki vakıf yönetimi bu karara da itiraz ederek davayı Yargıtay’a taşımıştı. Yargıtay, 3 Temmuz’da İstinaf Mahkemesi’nin onamasını karara bağlayacak...

Yazarın Tüm Yazıları