Antalya’da ayıp siyasi hesap!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in COVID-19 tedavisi yoğun bakımda sürüyor. Ancak durumunun çok kritik olduğu belirtiliyor. Bu arada çok şey söyleniyor. Ne yazık ki ağzını tutan yok, saygı gösteren de kalmamış...

Haberin Devamı

Siyaseten etik olmayan iddiaları utanarak dinliyoruz. Sandalye hesabı yapılmasına pes demek gerekiyor. Meclis’te üyeleri bulunan bütün partililer, saygılı ilişkiler içinde olmalı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geçenlerde Böcek’i ziyaret etti. Acaba onlara bir şey söyledi mi? Pazarlığa kalkışanlara “Senin dilini keserim” dedi mi? Diğer partilerin de aynı tavır içinde olmaları gerekmiyor mu?

Bu arada biz Böcek’e acil şifalar dilerken, Antalya büyükşehirin bir fotoğrafını çekmek istiyoruz:

CHP 37, AKP 34, İYİ Parti 15, MHP 15, DSP 4, SP 1.

Herkes aklını başına almalı.

Siyasete saygılı olmalı.

GÜNÜN SÖZÜ

“AYM’nin gerekçeli kararı ile Berberoğlu’nun vekilliğinin düşürülmesine ilişkin yokluğunda gerçekleşen işlem geçersiz kalmıştır. Sayın Enis Berberoğlu, elini kolunu sallayarak Meclis’e gitmelidir.”

Haberin Devamı

Hüsamettin CİNDORUK

EMEKLİ AYLIĞI GÖZE Mİ BATIYOR?

AİLE, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un sözleri emeklilerin içine doğrusu kurt düşürdü. Bakan Selçuk, açıklamasında 13.1 milyon emekliye ağustosta 30.5, son iki yılda 674.5 lira aylık ödemesi yaptıklarını bildirdi. SGK’nın sürekli açık verdiği, önümüzdeki yıllarda emekliye aylık ödenemeyeceğinin konuşulduğu bugünlerde böylesi bir açıklama doğal olarak emekliyi kaygılandırdı.

Çalışma yaşamında prim ödeme, çalışma süresi ve yaş şartını doldurarak emekliliği hak eden dar gelirli milyonlarca insanın aylığının sürekli dillendirilmesi bu kitleyi oldukça rahatsız ediyor. Sahi, emekli aylığı niye birilerinin gözüne batıyor? 13.1 milyon emeklinin yarısına yakını 1500 lira aylıkla bir ay geçinmeye çalışıyor. Bu tutar da salgından ötürü martta belirlendi. Taban aylıkları 1500 liranın altında olan emekli yaklaşık iki yıl artışlardan yararlanamayacak. İki durumu unutmayalım:

SGK açıklarının nedeni hiçbir zaman emekliye ödenen aylıklar değil.

Batı’da bir çalışan iki emekliyi karşılarken, biz de bir çalışan dört emekliyi karşılar durumda.

İBB’DEN BELTUR AÇIKLAMASI

‘BELTUR’da neler oluyor?’ yazısına büyükşehirden şu açıklama yapıldı: “İBB iştiraki BELTUR’da yaşanan yönetim değişikliği, reorganizasyon çalışmaları ile sınırlıdır. Kabul etmeli ki, böylesi değişiklikler her şirkette olabiliyor. Son günlerde bazı basın organlarında yer alan ve bugün (dün) yazınızda değindiğiniz iddiaların gerçeği yansıtmadığını söylemek durumundayız. BELTUR, kafe ve restoranların aylarca kapalı olduğu pandemi dönemindeki tüm finansal zorluklara rağmen, faaliyetlerini aksatmadan başarıyla sürdürmektedir. İstanbullular için ekonomik ve kaliteli hizmet vermeye, her zamankinden daha fazla bir özenle devam etmektedir. Kanunlar veya Belediye Meclis kararlarına aykırı hiçbir uygulama söz konusu değildir. BELTUR’daki görev değişikliği, yazdığınız gibi ‘sessiz sedasız’ yapılmamıştır. Zaten Basın Danışmanlığı tarafından duyurulmuş; haber ertesi gün basında yer almıştır.”

Haberin Devamı

PARA GÜBRE GİBİDİR!

HER sorunda konuşulan konu da para. GOBankingRates Amerika raporuna göre, her dört insandan biri gün içinde en çok para düşünüyor. Yani hangi ülkede olursa olalım, durum değişmiyor. Francis Bacon’un dediği gibi: “para gübre gibidir, dağıtılmadıkça bir işe yaramaz.”

Aslıhan AYSEV-CENEVRE

“AYDINLIĞA açılan pencereleri ancak geçici perdelerle örtebilirsiniz. Işık er geç yolunu bulup karanlık odalara süzülür.”   Fidan Aslan EROĞLU

Milas iki zeytinyağıyla öne çıktı

500 EN İYİ ZEYTİNYAĞINDAN 9’U TÜRKİYE’DEN

DÜNYANIN en önemli zeytinyağı kalite değerlendirmesi olan Flos Olei’nin 2020 yılı değerlendirmesinde, 2021 yılı kataloğunda yer alacak dünyanın en iyi 500 zeytinyağı listesi açıklandı. 6 kıtadan ve 25 ülkeden zeytinyağı markalarının bulunduğu en iyi 500 zeytinyağı arasında İtalya’dan 4, İspanya’dan 2 zeytinyağı markası 100 tam puan alma başarısı gösterdi. Türkiye’den, 6’sı Ege bölgesinden, 3’ü Marmara bölgesinden olmak üzere 9 zeytinyağı markası dünyanın en iyi 500 zeytinyağı arasına adlarını yazdırmayı başardı. 2010 yılından bu yana yapılmakta olan ve dünyanın en iyi tadım uzmanlarının bulunduğu jürinin yaklaşık 5 ay süren değerlendirmeleri sonucu belirlenen dünyanın en iyi 500 zeytinyağı arasında Milas’tan da iki zeytinyağı markası yer alıyor. Milas’tan Sitare ve Osman Menteşe Çiftliği, 11 yılda 10’uncu kez en iyi 500 arasına girmeyi başardı. Yine Milas’tan 2013 yılından bu yana 8 kez değerlendirmeye katılan Kairos Zeytinevi de 6’ıncı kez en iyi 500 zeytinyağı arasına adını yazdırdı.

Haberin Devamı

2021 yılının en iyi 500 zeytinyağı kataloğuna girmeyi başaran zeytinyağı markaları ise şöyle sıralanıyor:

Marmara: Nova Vera, Hızırlar Medikal Gıda, Bata Tarım Farm.

Ege: Oleamea, Zethoveen, Granp, Kairos Zeytinevi, Sítare, Osman Menteşe Çiftlik, Villa Turqan.

Ayvalık, Edremit, Gemlik, Mut, Hatay gibi bölgelerin başarılı zeytinyağ markaları da katalogdan taranarak ortaya çıkarabilir.

BİLİYOR MUSUNUZ?

DİL Derneği ‘Emin Özdemir 2020 Ödülü’nün; Vecdi Seviğ, Faruk Bildirici, Tülin Daloğlu, Korkmaz Alemdar ve aile adına Prof. Dr. Özlem Özdemir Kumbasar’dan oluşan seçici kurulun oybirliğiyle Yaşar Aksoy’un ‘Hasan Tahsin, Yürekler Selanik ve İşgal İzmir’inden Hatıralar’ (Kırmızı Kedi, 2019) kitabına sunmayı kararlaştırdığını...

Yazarın Tüm Yazıları