‘Altın Portakal’ yeniden yapılacak

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile Gazipaşa’da 79 firmanın katıldığı Gazipaşa Tarım Fuarı’nda karşılaştık. Gazipaşa, Antalya’nın 650 km’lik sahilinde, tarım ekonomisinin en güçlü olduğu ilçe...

Haberin Devamı

Muzda üretim öncülüğünü elinde tutan Alanya ile Anamur’a karşı mango ile üretim rekabetine başlayan Gazipaşa’yı dikkatle izlemek gerekiyor. Anamur Belediye Başkanı MHP’li Hidayet Kılınç, Gazipaşa Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Ali Yılmaz ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’le muz ve mango muhabbeti yaparken, Antalya’nın yeni belediye başkanı Muhittin Böcek’in Gazipaşa Tarım Fuarı’na gelmesi sürpriz oldu. Böcek, Altın Portakal Festivali’nin ‘ulusal’ olarak yeniden yapılacağını bildirdi. Gazeteciler, Böcek’e belediyenin borçlarını sordular. Ancak bir gün önce Ekspres gazetesinde bunun yanıtını şöyle vermişti:

“Büyükşehirin borçları tartışma konusu ama ben bir kez konuşacağım. Bir daha da borç konusunu hiç açmayacağım. Ama belediyenin geliri 50, gideri 150. Bunu herkes bilmeli.”

Haberin Devamı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 31 Mart yerel seçimlerinde kendisine destek verenlere teşekkür ederek, bundan sonra ayırt etmeden herkese eşit hizmet edeceklerini belirtti. “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adının verildiği tarih 21 Ekim 1922 Gazipaşa adının verildiği gün. Önemli bir ilçemizde olmaktan, aranızda olmaktan gurur duydum. Bundan sonra Gazipaşa’da hem turizm hem tarım anlamında yapmamız gereken ne varsa onları yapmaya çalışacağız.” dedi.

Kaymakam Ali Sakar da tarım sektörünün ilçenin ve ülkenin en önemli sektörlerinden biri olduğuna işaret ederek, “2018 yılı verilerine göre ilçemizde 582 bin 142 ton tarımsal üretim yapılmıştır ve bu üretimden dolayı ilçe ekonomimize 1 milyarın üzerinde ekonomik bir katkı sağlamıştır. Makine ve ekipmanından su ürünlerine kadar her alanda tarımsal desteklemelerimiz İlçe tarım müdürlüğü vasıtasıyla devam etmektedir” diye konuştu.

 

GAZİPAŞA TARIM FUARI

Gazipaşa Tarım Kültür Turizm Eğitim ve Yardımlaşma Derneği tarafından kaymakamlık ve belediyenin desteğiyle düzenlenen Tarım Fuarı’nın açılışı Gazipaşa Fuar Alanı’nda yapıldı. Açılışa Kaymakam Ali Sakar, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Gazipaşa Tarım Kültür Turizm Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hüsnü Doğan, kamu kurum görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haberin Devamı

Dernek Başkanı Hüsnü Doğan, “Fuarımızı bu yıl tohum dalında 7, fide dalında 3, meyve fidanları dalında 5, gübreci dalında 4, organik tarım dalında 4, egzotik ürünler dalında 2, tarım alet- makine dalında 3, otomotiv dalında 4, gıda ve besin dalında 27, plastik dalında 3, kamu kurum ve kuruluşları olarak 7 firma, Gazipaşa’nın etnografik değerleri dalında 1 firma, dernekler 3, 5 eğitim kurumu 5 ve 1 bankamız katıldı. Toplamda 79 firma fuarımız katılmıştır. Tüm katılımcı firmalara teşekkür ederim” dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “Çiftçilerimizin daha kaliteli, sağlıklı ürün alabilmesi için bu tür fuarlara ihtiyaç olduğunu biliyoruz. Biz de belediye olarak bilinçli tarım yapılabilmesi için belediye olarak elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

 

Haberin Devamı

ESK 10 yıldır neden toplanmaz?

SON toplantısını 2009 yılında gerçekleştiren Ekonomik ve Sosyal Konsey’den (ESK) 10 yıldan bu yana ses yok.

12 Eylül 2010’da yapılan referandum ile anayasal kurum haline getirilen ESK’nın bu denli uzun süre toplanamamasının nedenleri çalışanlar tarafından merak ediliyor.

Toplumu yakından ilgilendiren işsizlik, enflasyon ve hayat pahalılığı gibi önemli sorunlar masaya yatırılıp değerlendirilemiyor, ortaklaşa çözüm önerileri üretilemiyor.

Gündemde bulunan kıdem tazminatı fonu kurulması, bireysel emeklilik sisteminin zorunlu hale getirilmesi, kamu personel yasasında değişiklik yapılması gibi milyonlarca dar gelirli işçi ve memuru yakından ilgilendiren önemli düzenlemeler Ekonomik ve Sosyal Konsey’de ele alınmayacak da nerede alınacak?

Haberin Devamı

Şükrü KARAMAN

 

‘EN BÜYÜK RUMELİ TÜRKÜ’

RUMELİ Balkan Dernekleri Federasyonu’nun (RUBAFED) 2. ‘Best of Rumeli’ ödüllerinde 16 kategoride yaklaşık 250 bin kişinin oyuyla seçilen TV, sinema, edebiyat, müzik, moda, spor, basın akademisyenleri Balkanların yetiştirdiği en büyük Türk Mustafa Kemal Atatürk’ün heykelciliği ile ödüllendirildiler. Törenin sunuculuğunu Suzan Kardeş ve Yunus Emin, açılış konuşmasını ise federasyon genel başkanı Kamuran Atakan yaptı. Prof. Dr. Celal Şengör’ün ödülünü Süheyl Çobanoğlu verdi. Kendisinin ve eşinin ailesinin Rumelili olduğunu belirten Şengör, bu vatanın kıymetini bilmenin Rumelilikten, yani medeni olmaktan ve medeniyetten geçtiğini vurguladı. İlber Ortaylı’nın anlamlı konuşmasını önümüzdeki hafta yayınlayacağız.

Haberin Devamı

 

‘Evlat babanın sırrıdır’

PAZAR günü 12.00’de Sinan Erdem Spor Salonu’nda İstanbul kongresini yaparak siyaset sahnesine çıkacak olan Yeniden Refah Partisi’nin sözcüleri Erdal Tüfekçi ve Mehmet Ali Koçer, “Milli Görüş partisiz olmaz, mevcut partilerin hiçbiri Milli Görüş’ü temsil etmediği için bu Yeniden RP’nin kurulması elzem olmuştur. Milli Görüş’ün 6’ncı partisi ve tek temsilcisidir. Genel Başkanı da Fatih Erbakan’dır” dediler.

Tüfekçi ve Koçer, şunları söyledi:

“Evlat babanın sırrıdır, derler ya... Erbakan hocamız da bilgi, donanım ve birikimini Fatih Erbakan’a aktarmıştır.”

 

BİLİYOR MUSUNUZ?

ATATÜRK STADI MİLLET BAHÇESİ OLACAK

- PERA Toplantısı’nın pazartesi gün yapılacak ‘Seçim ve Sonrası’ isimli toplantısında Altan Öymen’in konuşacağını ve aynı gün Marmara Grubu Vakfı’nın İstanbul Grand Hyatt Otel’nde Azerbaycan Diaspora Bakanı Fuad Muradov ile birlikte siyasi parti temsilcilerinden, akademisyenlerden ve diplomatlardan oluşan bir grupla sözde Ermeni iddialarının değerlendirileceğini...

-CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer’in, Eskişehir Atatürk Stadı yıkılarak yerine yapılacak millet bahçesinin 48.2 milyona liraya mal olacağını söylediğini...

-KADİR Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Çalışmaları Merkezi (CIES) ve Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu Matra Programı çerçevesinde düzenlenen ‘İyi Yönetişimi Yakalamak: Sivil Toplum ve Gençliğin Güçlendirilmesi’ projesinde “Türkiye’nin dünya bağışcılık endeksinde 128. sırada yer aldığı”nın açıklandığını...

 

SUNGURBEY BUGÜN ANILIYOR

TÜRKİYE’deki hayvan hakları mücadelesinin öncü ismi Prof. Dr. İsmet Sungurbey öğrencileri tarafından bugün 14.00’de İstanbul Üniversitesi’nde anılacak. İ.Ü. Hayvan Hakları Kulübü tarafından düzenlenecek anma etkinliği Rektörlük Binası Mavi Salon’da gerçekleşecek.

 

Rusya Diyaloğa  hazır mı ?

RUSYA Federasyonu Devlet Başkanı’nın Uluslararası Bilgi Güvenliği Özel Temsilcisi A.V.Krutskih’in Rusya’nın en önemli basın kuruluşlarından Kommersant gazetesinde geçen hafta  yayımlanan makalesinde Rusya ve Amerika arasında “siber savaşlarını” ayrıntılarıyla anlatıyor. Krutskih, ayrıca, “Acil iletişim hattı ve uzmanlar arasındaki diyalog, siyasi sebeplerden ötürü aksadığı takdirde ‘II. Küba Krizi’nin ortaya çıkma ihtimali vardır. Ancak bu sefer füzeler değil de bilgi-iletişim teknolojileri devreye girecektir” diye de belirtiyor.

Yayımlanan makale şu konulara dikkat çekiyor;

- Amerikan toplumunda alışık olduğumuz ve adeta ritüel hâline gelen Rusya karşıtı propagandanın yanı sıra yakın zamanlarda sağlıklı yorumlar da yapıldı. Örneğin kısa süre önce The Daily Beast’te yayımlanan “Bu yardım hattı, ABD ile Rusya arasında siber savaşı engelleyebilir” başlıklı makale dikkat çekmekte. Rusya ile ABD uzmanları arasında uluslararası bilgi güvenliği alanında  düzenli bir diyaloğun olmaması, ilişkileri çıkmaza sokmakla  ve son derece tehlikeli ve büyük ölçekli çatışma riski de taşımaktadır.“

- Bu düşünceler ABD’deki uzmanlarla istihbarat ve askerî çevreler ile paylaştığımız nadir konulardan biridir.

2013 yılında, siber güvenlik konularında Rusya ile ABD arasında doğrudan iletişim hattının kurulması konusunda vardığımız anlaşma iletişimden siyasi alana kadar her seviyede başarılı bir şekilde bilgi alışverişini öngörüyordu.

-Bu yıllar içerisinde birçok kez bu uygulamaya başvuruldu. Barack Obama döneminde iki ülke arasında siber sorunlar konusunda son derece canlı bir diyalog vardı. Rusya - ABD Devlet Başkanları Komisyonu çerçevesinde üst düzey özel çalışma grubu da oluşturulmuştu.

Bu hattın çalışmaları alanında en önemli örnek, sonbahar 2016’da, başkanlık seçim kampanyası sırasında, ABD elektronik alt yapısına yasadışı sızmalarla ilgili Rusya’ya yaptıkları başvurudur. Bu isteğe hızlı bir şekilde cevap verdik ve teknik bilgi alışverişinde bulunduk. Bununla beraber 2018 Aralık ayında olay ile ilgili bilgilerin kamuoyuyla paylaşma teklifimiz ABD tarafından red edildi.

-Mart ayında Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü konuyla ilgili ayrıntılı açıklamayı yapmıştı.

Yazarın Tüm Yazıları