6 Ekim’in anlamı nedir?

Atatürk, diyor ki:

Haberin Devamı

“Çalışmadan, yorulmadan, üretmeden rahat yaşamak isteyen milletler, önce haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini, daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkûmdurlar.”

Prof. Dr. Mehmet Ali Körpınar, İstanbul’un kurtuluş gününü anlatıyor: “24 Temmuz 1923 tarihinde imzalanan Lozan Barış Antlaşması’ndan sonra, 23 Ağustos 1923’ten itibaren İtilaf Kuvvetleri İstanbul’dan ayrılmaya başladı. Son İtilaf birliği ise 4 Ekim 1923 günü Dolmabahçe Sarayı önünde düzenlenen bir törenle Türk bayrağını selamlayarak şehri terk etti. 6 Ekim 1923’te ise Şükrü Naili Paşa komutasındaki 3. Kolordu İstanbul’a girdi ve işgal resmen sonlandı. İşgal, 4 yıl 10 ay 23 gün sürdü.

Mustafa Kemal Atatürk’ümüzü ve onunla birlikte İngiliz, Yunan, Fransız ve İtalyan kuvvetlerine karşı mücadele eden, hayatlarını veren tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi, sevgi ve saygı ile anıyoruz.

Haberin Devamı

6 Ekim, İstanbul’un kurtuluş günü olarak belirlendi ve yıllardır kutlanmaya başlandı. Emperyalist ülkelerin Osmanlı’ya uyguladığı ekonomik ve askeri politikalar ile onu aciz bırakarak ne kadar vahşi ve gaddarca yaptığı işgali unutmamak ve de unutturmamak gerekir. Bunun için de umarım her yıl, bu günü kutlamaya devam ederiz.”

GÜNÜN SÖZÜ

“21. yüzyılın cahilleri, okuma-yazma bilmeyenler değil; okumayanlar, öğrendikleri yanlış bilgileri değiştiremeyenler ve yeniden öğrenemeyenler olacaktır.”

Alwin Toffler

46 YILLIK AVUKATTAN GENÇLERE ÖNERİLER

AVUKAT Güneş Gürseler’in çalışmaları Samsun ve Adana baroları tarafından yayınlandı. 24 Nisan 1974’ten bu yana Tekirdağ Barosu üyesi olarak avukatlık yapan, uzun süre baro genel sekreterliği, üç kez baro başkanlığı ve iki dönem de Türkiye Barolar Birliği Genel Sekreterliği görevlerinde bulunan Gürseler, bu deneyimlerinden edindiklerini ‘Genç Avukatlara Güncel Öneriler’ başlıklı çalışmasında topladı.

Gürseler bu çalışması yanında, İngiliz ceza avukatı Leslie Cuthbert’in avukatlara 365 günlük tavsiyelerini içeren ‘365 Daily Advocacy Tips’ başlıklı kitabından seçerek tercüme ettiği bölümleri de ‘İngiliz Ceza Avukatından Tavsiyeler’ başlıklı çalışmasında topladı.

Haberin Devamı

Gürseler’in bu çalışmalarını Samsun Barosu ve Adana Barosu kitapçık olarak bastırıp üyelerine dağıttı. Samsun Barosu’nun yayını 2. kez basıldı.

İKİ KİTAP

GAZETECİ yazar Umur Talu, yaşanmış hayat ve salgın hikâyeleriyle günümüze ışık tutarken, sınırların, milliyetlerin ve kuşakların ötesinde hepimizin bir diğerimize nasıl ‘bağlı’ olduğumuzu da anlattığı yeni kitabı ‘Senin Adın Corona Olsun–İnsanlığın Salgın Maceraları’ adlı kitabı Literatür’den yayınlandı.

FİKRET Bila’nın “Dindar seçmen CHP’yi ne zaman ve neden terk etti? CHP’de hizip çatışmaları ne zaman ve nasıl başladı? CHP Güneydoğu’da nasıl var olabilir? Millet ittifakı yerine neden demokratlar ittifakı?” sorularına cevaplar aradığı yeni kitabı ‘CHP Nasıl İktidar Olur?’ (Doğan Kitap) çıktı.

Haberin Devamı

TEBDİLİ KIYAFETLE GELİN, GÖRÜN

SİZİ mutlaka haftanın 7 günü ırk, din, dil, renk gözetmeden, kendi vatandaşlarımız da dahil dünyanın bütün ülkelerinden gelenlere en az 2 çeşit sıcak yemek verdiğimiz derneğimize mutlaka ve mutlaka bekliyoruz. Yemek sonunda kendi inancı doğrultusunda haç çıkararak dua eden Hıristiyan, ellerini göğe açarak dua eden Müslüman’ı görmek mümkün. Yemek sonrası dilleriyle anlaşamasalar da kalpleriyle, gönülleriyle, gözleriyle birbirine “Afiyet olsun, bize bu imkânı verenlere teşekkürler” diyenleri görmek mümkün, vaktiniz olursa tebdili kıyafet ile bu olayları gözlemeyebilirsiniz

Müjdat ÇOBANOĞLU-İZMİR Hatuniye İlim Yayma ve İsrafı Önleme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı

Haberin Devamı

MESAJ PANOSU

İSRAİL ile ilişkileri normalleştirme anlaşması imzalayan BAE ve Bahrenyn, onlara bölgede üs vermek istiyor. Bununla ilgili muhtemel kötü sonuçlardan bölgenin düzenlemelerini ve güvenliğini ihlal eden ülkeler sorumlu olacaktır.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani

BİLİYOR MUSUNUZ?

TEKİRDAĞ Namık Kemal Üniversitesi ile Makedonya Uluslararası Balkan Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1. sınıf öğrencilerinin ilk dersi ve TNK Üniversitesi akademik yılı açılış töreninin TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’un katılımıyla online olarak gerçekleştirildiğini...

COVID-19 salgını sebebiyle uzaktan eğitime geçen öğrencilerin en büyük ihtiyacı olan bilgisayar için Küçükçekmece Belediyesi’nin ‘Askıda elbirliği var!’ sloganıyla dayanışma çağrısında bulunduğunu (https://eldenele.kucukcekmece.bel.tr/)...

Yazarın Tüm Yazıları