50 yıllık turizmci Kadir Uğur ve oğlu anlatıyor: Türkiye’ye turist nasıl geliyor

Türkiye’nin Avrupa’daki en güçlü turizm acentası Bentour Reisen, 10. ‘Komedi Gecesi’ kapsamında 800 seyahat acentasının temsilcilerini hafta sonu Antalya’da ağırladı.

Haberin Devamı

‘Türkiye uzmanı’ Bentour Reisen, bu büyük etkinlikte yaz programını sundu ve önümüzdeki yaz için tatil programları hakkında bilgi verdi. 2023’te ağırlık noktası, büyük ölçüde genişletilmiş bir ürün portföyü, uçuş kapasitesindeki yüzde 50 artış ve Bentour Reisen’in etkinlikte takdim edeceği yeni dijital hizmet programı hayli etkileyici idi. Müşterinin rezervasyon yaptığı seyahatle ilgili tüm bilgileri bir arada ve açık bir şekilde bulması dikkat çekiciydi. Faturalama ve seyahat belgelerinden ülkeye giriş için gerekli bilgilere, uçuşlar, transferler ve otellerle ilgili bilgilere ve tur rehberine iletişim seçeneğine kadar her şey... Sonsuz bir hizmet çarkı denilebilir.

Şirketin kurucusu Kadir Uğur ve oğlu Deniz Uğur, “Türkiye’de her şey iyi olursa, bu bize güç veriyor” diyorlar. Özeti, “Akan su, yolunu bulur” diye de ekliyorlar. Turizmci ailenin sözlerini dikkatle not etmek gerekiyor:

Haberin Devamı

- “Hizmette sınır tanımıyoruz”, “Eskiden ‘Tek seyahat edelim’ anlayışı vardı; ama şimdi ‘Toplu seyahat edelim’, deniyor.” “Savaş ve enflasyon konusunda Türkiye için iyimser düşünüyoruz.”, “Türkiye çok krizler yaşadı, ama direnci de o ölçüde yüksek olduğundan bir şey olmadı. Biz de krizlerde hep üzerine gittik.”

- “Kimseyi işten çıkartmadık. Pandemide de yara almadan çalıştık. Duraklamayı fırsata çevirdik. Ekibimizle anca beraber, kanca beraber olduk. Avrupa’da ve Türkiye’deki ekibimizle gurur duyuyoruz. Türkiye’den tek kuruş yardım almadık. Ne yaptıysak hep kendi imkânlarımızla yaptık.”

BENTOUR’U TÜRKİYE’YE TAŞIYORUZ

“Buradan bir müjde vermek istiyorum. Bentour’un Genel Müdürlüğü’nü Avrupa’dan Antalya’ya taşımak için havalimanı yakınlarında bir arsa aldık. Projelendirdiğimiz altı katlı binanın üç katını turizm faaliyetlerimiz için ayıracağız.”

‘TÜRKİYE’NİN SÜPERMARKETİYİZ’

- “Biz Türkiye’nin süpermarketiyiz. Doğu Akdeniz ülkelerinden sonra İstanbul’da da olacağız, faaliyetimizin önemli bir kısmını bu güzel şehrimize ayıracağız. İstanbul’u tanıtacağız. Şunun da bilinmesini isteriz artık, Türkiye’yi bedava vermek istemiyoruz.

Haberin Devamı

- Son yılların en iyi sezonu 2019 idi, o zaman 150 bin turist getirmiştik, bu sezon için 170 bin oldu. 2023 için 200 binin üzerinde bir hedef koymak istiyoruz. Yunanistan ve Mısır pazarında da güçlendirmek istiyoruz.

- (Kadir Bey) “Benim hedefim, bir otel alayım, uçak da benim olsun, her şey benim olsun değildir. Bu anlayışta olmadım ve olmam. Oğlum Deniz ileride ne düşünür, bilemem.”

- Firmamız Almanca konuşulan pazardaki en kapsamlı Türkiye ürününe sahip, 50 yılı aşkın bir süredir sahibi tarafından yönetilen en büyük Türkiye turizm uzmanıdır. Sürdürülebilir turizmi temsil eder. Sloganımız ‘Bentour mutlu eder’.

- Türkiye’nin Bentour Reisen için 1 numaralı destinasyon olduğu, yeni ‘Turkey Select 2023’ kataloğundan da açıkça görülüyor. 324 sayfalık ana kataloğumuzda, 50’den fazlası yeni olmak üzere 200’e yakın otel yer alıyor. Bunlar arasında Çevre Eğitim Vakfı’nın uluslararası eko etiketi olan GreenKey ile ödüllendirilmiş 30’dan fazla otel de bulunuyor. Geçen yıl Antalya’daki Bentour ormanı için 15 binin üzerinde yeni fidan diktik.”

Haberin Devamı

BAKIRKÖY’DE BÖLGE PLANI KAVGASI DEVAM EDİYOR

iBB’de bu kafa olmaz’ (29 Kasım) başlıklı yazımız üzerine tartışmalar, Bakırköy bölge planları nedeniyle alevlendi. 24 Kasım 2022’de Bakırköy ilçesi 1/5000 ölçekli imar planı İBB Meclisi’nden oybirliği ile geçti ancak Bakırköy Belediyesi İBB Meclis üyeleri grup kararına aykırı oy kullandılar, yani ret verdiler.

Nedeni şu; Bakırköy CHP İlçe Başkanı Celal Sevinç ve Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, geçen planın Bakırköy’de kentsel dönüşümün yapılmasını engellediğini söylediler, dolayısı ile “Bu plan değişikliğini halka anlatamayız” diyerek, planın Ekrem İmamoğlu tarafından veto edilmesini önerdiler.

Haberin Devamı

29 Kasım 2022’de yani yazımızın çıktığı gün, İBB CHP Grup Odası’nda Bakırköy İlçe Başkanı, Meclis Üyeleri ve İmar Komisyonu üyeleri ile CHP Grup Yönetimi toplanarak planın veto edilmesini konuştular. Ancak Ekrem İmamoğlu’nun planı veto etmeyeceği kendilerine söylendi. Partilerde bir temayül vardır, böyle hassas bir plan geldiğinde temayül gereği ilçe başkanı, varsa belediye başkanı, belediye meclis üyelerinin tamamı çağrılır, görüşleri alınır ve plan öyle şekillendirilir. “Olur” alınmadan bölge planı hayata geçmez.

Bakırköylü siyasetçiler soruyor; planın veto edilmemesinin nedeni, değeri yaklaşık 2 milyar olan AVM’nin planlar içinde ‘gözden kaçırılarak’ yasal hale getirilmesi mi? Bakalım Bülent Kerimoğlu bu plan değişikliğine dava açacak mı?

Haberin Devamı

MESAJ PANOSU

 - SOSYAL Demokrasi Vakfı (SODEV), Türkiye çapındaki belediyelerin cinsiyet eşitliğini sağlamaya dönük çalışmalarını ödüllendirdi. İsveç merkezli Olof Palme International Center işbirliğiyle organize edilen ‘Cinsiyet Eşitlikçi Dönüşüm Ödülleri’ sahiplerini buldu. İstanbul’da yapılan ödül törenine SODEV yöneticilerinin yanı sıra Türkiye çapındaki çok sayıda belediye başkanı, yöneticileri ve çalışanları katıldı.

- ZAFER Partisi (Ümit Özdağ), Memleket Partisi (Muharrem İnce), Doğru Parti (Rifat Serdaroğlu) ve Adalet Partisi (Vecdet Öz) 2023 seçimleri için ittifak kurma kararı aldı. İttifak açıklamasının Anıtkabir’de yapılacağına yönelik iddialara ilişkin Öz, “Bu düşünceye sahip insanların yeri Anıtkabir” yanıtını verdi.

GÜNÜN SÖZÜ

İlhan Kesici nerede?

CHP tanıtımında, Böke ve Parti Sözcüsü Öztrak başarılı konuşmalar yaptılar, tamam. Sizi, bütçe görüşmelerinde liyakatle temsil eden o milletvekilinizi, İstanbul Milletvekili İlhan Kesici’yi nasıl ihmal edersiniz? Gözlerimiz o toplantıda elbette İlhan Kesici’yi de aradı ama maalesef göremedik. Konu vizyonsa, Kesici’nin vizyonuna sahip çıkmamak, onu böyle bir toplantıda geri planda tutmak büyük bir kusur değil midir? Bugünlerde parti içi mızlanmalar, kavgalar milletin gözünden kaçmaz.

M. Necati GÜNGÖR

BİLİYOR MUSUNUZ?

Âşık Veysel ve toprak

- ÖNÜMÜZDEKİ yılın UNESCO tarafından ‘Âşık Veysel Yılı’ ilan edilmiş olması bağlamında onun unutulmaz dizeleriyle; “‘Kazmayla belle karnın yardığımız, tırnakla elle yüzün yırttığımız, yine de bizi gülünen karşılayan, sadık yârimiz’ toprağın, 5 Aralık Dünya Toprak Günü’nü kutluyoruz” diyen Tarım ve Gıda Etiği Derneği (TARGET) Yönetim Kurulu’nun “Toprak, ekonomik bir değer olmanın ötesinde; yaşamın odağında yer alan varoluşsal bir değerdir” açıklamasını yaptığını...

- MİLAS Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Reşit Özer ve ekibinin (MİTSO) girişimleriyle, zeytinyağı, yağlı zeytin, tepsi böreği, kanlı kavurma, ekşili köfte, çaykama böreği, Milas Çekişçe zeytini olmak üzere 8 Milas ürününün, ‘Milas’ adıyla coğrafi işaret ile tescillendiğini...

Yazarın Tüm Yazıları