Yalçın Bayer

Ne zaman açıklanacak? Depremzede konut bedellerini soruyor

15 Mart 2024
Gaziantep’ten Hatay’a giderken yolda iktidarın açıkladığı gibi çok sayıda yeni bina vardı, tabii bunların arasında yıkıkları da görüyorsunuz. Konteynerlere karşın hâlâ temizlenmeyen binlerce konut var...

Gaziantep’ten Hassa, Kırıkhan, Belen, Reyhanlı’ya kadar olan güzergâhtaki yapıların çokluğu dikkat çekiyor. Nurhak tarafında da öyle.

Nurhak’a giriş ve çıkış yollarında bu kadar ikinci el araç olur mu; minibüsten, kamyona, traktörden taksiye kadar. Nurhak depremden büyük hasar görmüş, o kadar da araç harap olmuş. Nurhak’ın Türkiye’nin ikinci el araç merkezi olduğunu söylediler. Araç pazarından dolayı ekonomik olarak daha toparlanmış gibi geldi bize Nurhak.

Kadın kooperatiflerinin el emeği göz nuruyla ürettiklerini dünyaya tanıtmak adına ‘HAYATHATAY’ın işlevini zaman zaman yazdık. Bu lojistik merkezinin araç konusunda bir pazar görevi yürüttüğü konusunda bir bilgi edinemedik. Hatay Valiliği’nden bu konuda açıklama yapılırsa okurlarımızı bilgilendirmek isteriz.

 RAKAM HENÜZ BELLİ DEĞİL

Gelelim, depremzedeler için yapılan konutlara. Gaziantep-Kırıkhan üzerinden Hatay’a giderken, her yer baraka ile dolu, ama aralarda yapılan konutları ve siteleri gördük. TOKİ büyük bir beceriyle yapıları bitirmeye çalışıyor. Hepsi depremzedeleri mutlu edecek demek istemiyoruz, çok tartışmalar olacak. Yolda bir durakta ayran içmek için durduğumuzda bize pideler yaptı 50 yaşlarına yakın çiftçi-esnaf kardeş. Tepedeki dağın arkasında kendi köyü varmış, konutlar için “Biz köylüler için daha bir hareket yok” diyor. Beklentisi başlarını sokacak bir evmiş. Nitekim kurada şehir kontenjanından bir daire kendine çıkmış ama kafası karışık, köy kontenjanından hayvanlarını yetiştirmek istiyor. “Çünkü para kazanırım” diyor. “Deprem bölgelerinde ya da köyde bir ev kaça mal olacak?” diye sorduk.

Hiç belli değil. Ona “1.5 milyon olur mu?” dedim. O da öyle tahmin ediyor. Evlerin bazıları teslim edilmiş. Ama bedelleri henüz açıklanmamış. “Neden?” diye sormamızın ardından cevabı patlattı.

 MÜJDEYİ NE ZAMAN VERİR

Yazının Devamını Oku

Patronlar ara zamma kapıyı kapattı

14 Mart 2024
İSTANBUL Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç “Asgari ücret yılda bir kez belirlenmeli” diyerek patronların asgari ücrete ara zam yapılmasına karşı olduğunu ifade etti.

Siyasi iradenin kararı uyarınca 2024 yılı için brüt 20 bin 2 TL, net 17 bin 2 TL olarak saptanan asgari ücrete önceki iki yılda olduğu gibi temmuzda ara zam yapılmayacağı açıklanmıştı. Buna göre 10 milyona yakın emekçi bir yıl boyunca yüzde 49 artışla net 17 bin 2 TL’ye yükseltilen ücretle geçinmeye çalışacak.

Asgari ücret TÜİK’e göre iki ayda yüzde 11.54 oranında gerçekleşen TÜFE karşısında erimeye başladı. Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı ile baş etmekte zorlanan emekçinin satın alma gücü gerilemeye başladı. Asgari ücretlinin eline geçen para ilerleyen aylarda kuşa dönecek, açlık sınırının altında kalacak. Mayıs-haziran aylarında asgari ücrete ara zam tartışmaları gündeme gelecek. Masaya işçileri temsilen oturan Türk-İş’in ikinci zam talebini ortaya koyması kaçınılmaz olacak. Zira tabanı zorlayacak ve zam talebini haykıracaktır. Asgari ücret ara zammında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın takınacağı tavır kuşkusuz belirleyici olacaktır. Şükrü KARAMAN

PROF. ARIK DAVASI 17 YIL SONRA KAPANDI

BOĞAZİÇİ Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Engin Arık ve beraberindeki biliminsanlarının da arasında olduğu 57 kişinin hayatını kaybettiği 2007’deki uçak kazasıyla ilgili açılan 20 sanıklı dava, yeniden yargılanan iki sanık olan Atlasjet Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Tuncay Mustafa Doğaner ile uçuş işletme sorumlusu Mehmet Şerif Erbilin’e ‘taksirli öldürme’ suçundan verilen 5 yıl 10’ar ay hapis cezaları Yargıtay 12. Ceza Dairesi tarafından onandı. Bu kararla birlikte dava dosyası 17 yıl sonra kapanmış oldu.

BAYRAMPAŞA ‘MUTLU’ OLACAK MI

BAYRAMPAŞA, İstanbul’daki 39 ilçe arasında kıran kırana rekabete sahne olacak ilçelerin başında geliyor. CHP ile AK Parti anketlerde şu an başa baş görünüyor. CHP Bayrampaşa Belediye Başkan adayı Hasan Mutlu’nun proje ve meclis üyesi adaylarını tanıttığı lansman büyük ilgi gördü. Bir oteldeki sunumda kendisini binden fazla kişi izledi ve hemen hemen her projesinin sonunda yoğun şekilde alkışlandı. Bugüne kadar bölgelerine bir çivi bile çakılmadığından şikâyet ediyordu Bayrampaşalılar. Karabüklü Mutlu’nun harman’ meclis listesinden memnundular. Rumeli-Balkan nüfusunun ağırlıkta olduğu ilçede, ilk sırada Boşnak camiasının önde gelen isimlerinden Eczacı Mehmet Demirok, ikinci sırada Giresunlu mühendis İbrahim Kahraman ve üçüncü sırada Üsküp kökenli gazeteci Seda Türkoğlu’nun yer alması ve listede 13 Rumelili aday bulunması takdirle karşılanıyor.

ÖRGÜT NEDEN BAĞRINA BASAR

ADAYLAŞTIĞI

Yazının Devamını Oku

Dönüşüm mü, güçlendirme mi, yenilenme mi: Gözler Ataköy 1. Kısım’da

13 Mart 2024
Kentsel dönüşüm, güçlendirme ve yenilenme sorununu her gün yazmak gerekiyor.

Bu İstanbul’dan deprem bölgesine kadar ciddi bir sorun olarak gündeme geliyor. Etiler’i, Levent’i, Levazım bölgelerini ciddi şekilde anlatın veya ilgili kişilerden dinleyin, depreme karşı ciddi bir yapı oluşturulamadı. Yerel seçimlerden sonra konunun daha sorunsal olarak gündeme geleceğini hiç unutmayalım. Bakırköy Belediyesi’nin gelecekte başını en çok ağrıtacak bu konu olacak. 1. Kısım’a dikkat edin. Turizm Bölgesi ilan edildi diye, herkesin gözü burada. Kaşla göz arasında imar durumu çıktı. Yaklaşık 60 daireyi bekliyorlar. Vatandaşlar buraların şimdiki haliyle kalmasını istiyorlar, ‘açıkgözler’ ise betonlaşma istiyor, yani yapı istiyorlar, rant deniyor açıkça. “Bu bloklara dokunulmasın” diye binlerce dilekçe verildi belediyeye. Şimdiki belediye başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu bu işlerin önünü niye engellemedi? “Ataköy’ü mevcut hali ile güçlendireceğiz” diyenlere karşı bir şeyler demesi gereken belediye başkan adayları da var. AK Parti’den Ali Talip Özdemir, CHP’den Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, ZP’den Tolga Topaloğlu, DP’den Necmettin Dönmez. İşler karıştığından, işin içinden nasıl çıkılacak? Seçimden önce bu beyanda neden bulunmuyorlar?

Demokrat Parti döneminde Menderes ve Medeni Berk’in yarattığı Ataköy’e lütfen dokunmayın, modern mimarının gerekli örneği olarak literatüre girmiştir. (Prof. N. Yöney, Prof. Dr. Güzin Kaya, Dr. Ercan Koç, Prof. Dr. Ayataç)

Biliniz ki, Ataköy kahır içindedir bugün.

HAYAT HATAY PROJESİ NEDİR

SİPARİŞ NASIL VERİLİYOR

Hayat Hatay Projesi’nin, Hatay Valiliği’nin deprem yaralarını sarmak adına, üreten, çalışan, ekonomiye katılımını artırarak toplumsal kalkınmaya önemli katkılar sağlayan bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu gördük. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 26.06.2023’te Hatay’a koordinatör vali olarak atanan Mustafa Masatlı’nın Amasya’dan getirdiği idareci ekibi tarafından kapalı spor salonunda yaptıkları düzenleme tam bir lojistik mahareti sayılıyor. Çalışanların hepsi eğitimden geçirilmiş, raflar nedir, ürünler posta ile nasıl gönderilir hepsi bir düzen içinde. En değerli ürün zeytinyağı. Zeytinyağının litresi 270’ten 350 liraya kadar değişiyor. Pahalı ama marketler fiyatlarının altında olduğunu söyleyebiliriz.

Reçelden turşuya, sabundan kurabiyeye kadar her şeyi sipariş verebilirsiniz. 106 ürün düzenli şekilde istif edilmiş; siparişler sonucu toptan olarak Türkiye’nin her yerine gönderiliyor. 15 ilçede 40 kadın kooperatifinin 280 üyesinin 18 farklı kategoride ürettikleri 105.987 adet yöresel ürün “Hayat Hatay” markası ile www.hayathatay.com adlı e-ticaret sitesine sipariş verilebiliyor.

TEV’İN ÜSTÜN BAŞARI BURSLARI AÇIKLANIYOR 

Yazının Devamını Oku

Deprem kadınları ses getiriyor

12 Mart 2024
Tarım Bakanlığı’nın desteği ile Güvenilir Ürün Platformu tarafından yürütülen ve deprem bölgesinde üretimin yeniden canlandırılmasını hedefleyen Üreten Yöre Üreten Türkiye Projesi Gaziantep etabı da başarıyla tamamlandı.

Depremden en büyük hasarı alan Hatay’da da Antakya Ticaret ve Sanayi Odası aynı etkinliği düzenledi. Buranın özelliği Emekçi Kadınlar Günü’nün kutlanmasıydı.

Büyük boyutlara varan göç hareketliliği, kaybolan yaşam alanları, tahrip olan kentsel ve kırsal altyapı, hasar gören tarım, sanayi ve hizmet sektörü nedeniyle iktisadi faaliyetin durma noktasında olduğunu vurgulamalıyız. Tek hareketlilik yapılan hastaneler ve TOKİ’nin yaptığı binalar. Köylerde henüz bir hareket olmadığı söyleniyor.

Her kesim, yaraların bir nebze olarak sarılması için çeşitli projeler gerçekleştirmeye çalışıyor. İlk hedef Hatay’daki ünlü lokantaların ayağa kaldırılmasıydı. Bunu İstanbul’daki ünlü restoran sahipleri yapmaya çalışıyor. İkincisi de marketlerin bölgeden ürün alma gücünü harekete geçirmesi. Ama en önemlisi kadın kooperatifleri gerçekleştiriyor bunu. Neler üretmiyorlar ki...

Daha önce Arsuz, Kahramanmaraş ve Adıyaman’da gerçekleştirilen projenin Gaziantep Büyükşehir Belediyesi il buluşması büyükşehirin desteği ile gerçekleştirildi. Toplantıya katılan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ekonomideki mücadeleyi maraton koşusu olarak değerlendirirken, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de Gaziantep’te gastronomi ile ilgili çalışmaların kente katkısını anlattı. Çok sayıda yerel üreticinin katıldığı buluşmaya Türkiye’nin önde gelen marketleri, online alıcıları da katılarak alım için görüşmeler yaptılar.

SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, deprem bölgesindeki yerel üreticilerin desteklenmesini amaçlayan etkinliğin yardım etmekten çok daha anlamlı olduğunu söyledi. Deprem bölgesi için çok önemli olan bu toplantıyı düzenlemelerinden dolayı Güvenilir Ürün Platformu Başkanı Celal Toprak ve ekibine teşekkür eden Konukoğlu, “Herkes depremde büyük sıkıntı yaşadı. Yerel üreticileri desteklemek, yardım etmekten çok daha önemli ve anlamlı” dedi. Yerel üreticilerin bu destek sayesinde pazar sorununu aşabileceğine vurgu yapan Konukoğlu, şöyle devam etti:

“Çok değil, 13 ay önce bölgemizde birkaç saat ara ile meydana gelen depremler hepimizi derinden sarstı. Deprem gerçeği ile yalnız bölge insanları değil, adeta Türkiye böylesine ilk kez tanık oldu. Bölgemizde 53 bin vatandaşımız depremde hayatını kaybetti, konut ve işyerleri yıkıldı. Böyle sarsıntılı süreç yaşayan yerel üreticileri, potansiyel alıcılarla buluşturarak üretimi geliştirmeyi ve bölge ekonomisine katkı sağlamayı amaçlayan sizleri yürekten kutluyorum.”

Toplantıda Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdürü Dr. Ersin Dilber de ‘Tarladan Sofraya, Çiftlikten Çatala Güvenilir Gıda’ arzını ve izlenebilirliği sağladıklarını belirterek, “Bir yandan bu konuda dertlenirken, bir yandan da ülkemizin potansiyelini marka yapma derdindeyiz. Güçlü Türkiye’nin yolunun güçlü tarımdan geçtiğini unutmayalım” dedi. Toplantının açılışında Güvenilir Ürün Platformu adına Celal Toprak ve Innovation for Development (I4D) Direktörü Doğan Çelik de söz alarak projeye ilişkin görüşlerini aktardı.

Yarın bölgedeki notlarımıza devam edeceğiz.

Yazının Devamını Oku

Seçimin bilinmeyenleri (2)

8 Mart 2024
Belediye başkanlarının maaşları 54.9 -176.7 bin TL arasında, muhtarlar 17 bin TL alacak

Avukat Ahmet Erdem Akyüz’ün yerel seçimlerle ilgili ‘Siyasetçi ve Seçmenin Rehberi’ başlıklı dünkü yazımıza devam ediyoruz. ‘Sandık sayısı’ ara başlığı ile son bölüme yer veriyoruz.

YSK verilerine göre bir sandıkta 350 seçmen oy kullanacak. Seçmen sayısına göre hesap edildiği zaman Türkiye genelinde yapılacak olan seçim için 200 bin sandık kullanılması zorunlu. Belediye başkanları için ayrı bir sandık kullanılması ve başkaca ek sandık kullanılmaması halinde ‘en az 400 bin sandık’ gerekli.

Her seçim, sandık kurulunda bir adet seçim mührü ve asgari 2 adetten toplam 400 bin ‘Evet’ mührünün yani toplamda 600 bin adet mührün, aynı sayıda mühür mürekkebi ve ıstampanın yanında kalem, imza cetveli, imza listesi kâğıdı ve oy pusulalarının içine konulacağı milyonlarca zarf, taşıma çuvalı ve akıl almaz giderleri zorunlu olarak yer alacaktır. 

GÖREVLİLER

Sandık kurullarında görev alacak kişilere ödenecek gündelik ve harcamalar, sandık kurulu başkan ve üyeleri, diğer görevlilere verdikleri ağır mesai nedeniyle ödenecek ücretler ayrı bir ödeme kaynağı.

Oy pusulalarının, malzemelerinin ve tutanakların seçim bölgelerine, sandıklara nakli, seçim sonucunda yurtiçinden ve yurtdışından tekrar nakliyesi ve güvenli olarak korunması ayrı bir sorun ve gider konusunu oluşturacak.

ÜCRET, MAAŞ VE ÖDENTİLER

Geçen dönemde nüfusu 2 milyondan fazla olan belediyelerde ‘belediye başkanlarına’ verilecek maaş 176 bin 735 lira olarak belirlenirken, en düşük belediye başkan maaşı 54 bin 996 lira oldu.

Yazının Devamını Oku

Siyasetçi ve seçmenin rehberi (1) | Ne seçimi yapılacak

7 Mart 2024
Halkın istek ve iradesini yansıtması bakımından ‘seçim’ büyük ve yaşamsal önem taşımaktadır.

Ancak klasik yöntemlerle yapılan seçimlerde kullanılan malzeme ve araç altyapısına baktığımız zaman karşımıza, insanı şaşkınlık ve hayrete sürükleyecek bir başka tablo çıkmaktadır. Büyük olasılıkla, sandığa giderken, kimi seçeceğimizi bilmediğimiz gibi ne seçimi yapıldığını da bilmiyor olacağız.

31 Mart 2024 tarihinde ‘Büyükşehir, İl ve İlçe Belediye Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Encümeni Üyeleri, İl genel Meclisi üyeleri, Muhtar ve İhtiyar Heyeti’ seçimleri yapılacaktır.

SAYISAL BAKIMDAN

Seçimi yapılacak olan yerlerin sayılarına baktığımız zaman görünen tablo şudur. Büyükşehir belediyesi 30, il belediyesi 51, büyükşehir ilçe belediyesi 519, ilçe belediyesi 403, belde belediyesi 390 olmak üzere toplam belediye sayısı 1393’tür. Bu yerlere belediye başkanı, belediye meclis üyeleri seçilecektir. Türkiye’de il sayısı 81, ilçe sayısı 922, mahalle sayısı 32 bin 245, köy sayısı 18 bin 263 ve bağlı olan yer sayısı 23 bin 810’dur. Bu yerlere de il ve ilçe genel meclis üyeleri, muhtar ve ihtiyar heyeti üyeleri seçilecektir.

SEÇİM TABLOSU

Yani görüldüğü kadarı ile seçime katılacak olan yerler, adaylar, makamlar da oldukça kalabalık ve karışık bir görünüm arz etmektedir. Seçimi yapılacak olan yüzlerce büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanlığı ile binlerce belediye meclis üyeleri, il ve ilçe genel meclis ve encümen üyeleri, muhtar ve ihtiyar heyetine aday olan kişilerin sayıları on binleri bulmaktadır. Bu kalabalık ve karışıklığın bir sonucu olarak seçim sonuçları tam anlamı ile tatmin edici ve kamuoyunu yansıtıcı olmayabileceği gibi, para ve milli kaynakların sarf mahalleri de yükseklik ve karışıklık göstermektedir.

OY PUSULASI

Yerel seçime katılacak olan siyasi parti sayısı, şimdiye kadar görülmemiş bir sayıya ulaşarak 35 olmuştur. Yani oy pusulasında 35 siyasi partinin adayları yer alacaktır. Genel seçimlerde, seçime katılan aday sayısı bu kadar çok olmamasına rağmen, oy pusulasının boyu 1 metreyi geçmişti. Şimdi çok daha karmaşık ve uzun olması, 2 metreyi bulması bekleniyor. 

Yazının Devamını Oku

Bulgaristan’ın Istranca’ya bariyer ihaneti

6 Mart 2024
3 Mart, Dünya Yaban Hayatı Günü idi.

Aynı ekolojiyi paylaştığımız dağda, ormanda, suda yaşayan canlıların günü! Dünyamızda var olan canlı türlerinin yok oluşuna dikkat çekmek, korumak ve farkındalık yaratmak için anlamlı bir gün. Ancak günümüzde azgın bir azınlığın oluşturduğu doğadaki işgal kuvvetleri, yaban hayatını yok ediyor.

Yaban hayatının varlığını sürdürmeye çalıştığı yer onların dünyası. Yaşam alanı. Domuzun, sincabın karıncanın, kurdun, kuşun evi.

Trakya’nın ‘bekçisi’ Göksal Çidem’in bir kamu görevi var: Doku Derneği Y.K. Başkanlığı... “Her canlının yaşam hakkı kutsaldır” diyerek bize önemli çevre yazısı göndermiş. Oldukça iç acıtıcı.

DOĞAL YAŞAMA DARBE 

Bulgaristan sınırına AB, mülteci göçünü önlemek için 4-5 metrelik jiletli-dikenli teller çekti. AB, kendi sınırlarının güvenliği için diyor. Ancak yaban hayvanlarının binlerce yıldır üremek, kış uykusuna yatmak, beslenmek, su içmek ve yaşamak için kullandıkları güzergâh bir anda kapatıldı. Karşıya gidemeyenlerin feleği şaştı. Sözde insan ve hayvan haklarını savunan Avrupa, Istrancalar’daki doğal yaşamı yok saydı. Mülteciler bir şekilde geçmek için yol buluyor. Ya yaban hayvanlar? Doğal yaşamın ortasına AB tarafından finanse edilerek yapılan öldürücü bariyer, karadaki yaban hayatını yok ediyor. AB yaban hayatını öldürüyor.

GÜNÜN SÖZÜ

GÖZLER BAHÇELİ’DE

“Gerekli iyileştirmeler cömertçe yapılacaktır”

Yazının Devamını Oku

‘Alaca Cami’ hatırası Miniatürk’e taşındı

5 Mart 2024
Rubasam-Rumeli Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi Derneği öncülüğünde Osmanlı’nın K. Makedonya’nın Kalkandelen ilinde bulunan ‘Alaca Cami’ maketi Miniatürk’te geçen cumartesi günü açıldı.

Açılışta RUBASAM Başkanı Süheyl Çobanoğlu, RUBASAM hakkında bilgi verdikten sonra “Bugün RUBASAM’ın ve destekçilerinin katkıları ile imal edilen maketin açılışını gerçekleştiriyoruz. Miniatürk’te Osmanlı-Türk eseri Alaca Cami’nin 1/25 oranında ölçeklendirilmiş yurtdışı eserler bölümünde yer almasını sağladık” dedi.

Proje sorumlusu Hasan Hoşben,Çocukluğumun anıtının burada sergilenmesinden çok mutluyum” diye konuştu. Kalkandelenler Derneği Başkanı Sadettin Tanseli, K. Makedonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu İdris Fazlioski, K. Makedonya Milletvekili Enes İbrahim de birer konuşma yaptılar. RUBASAM’ın akademik üyesi Doç. Dr. Neval Konuk Halaçoğlu, caminin inşa tarihi konusunda farklı görüşler bulunduğunu, ancak bazı kaynaklarda inşa tarihi olarak 1495 veya 1675 yıllarının geçtiğini belirttikten sonra, “Mimari olarak da İtalyan Barok ve Fransa Rokoko’su ile Rönesans’tan sonra yeni akımların etkisi görülmektedir. Her daim mimari yapısından ziyade süslemeleriyle ön plana çıkmış ve bu özelliği ile UNESCO tarafından dünya kültür mirası listesine alınmıştır” açıklamasını yaptı.

RIZA, NASUH’U BASKILIYORBEŞİKTAŞ Belediye Başkanlığı’na ikinci kez ‘atanan’ Rıza Akpolat kadar kaçak inşaatları, yolsuzlukları, haksızlıkları, aile yaşamı gündeme gelen başka bir başkan var mı diye düşünürken, ‘has ‘Beşiktaşlı’ Bilge Solyumruk sosyal medyada döktürüyor. CHP’den aday gösterilmeyince bağımsız adaylığını açıklayan Nasuh Mahruki’nin güçlü kadın kadrosuyla hızlı bir kampanya yürütmesi karşısında endişelenmiş demek ki. Akpolat hemen “Parti üyesi herkes CHP adayı dışında başka bir adaya çalışırsa tüzük açısından parti suçudur” biçiminde bir açıklama yapmış. Solyumruk hemen cevabı yapıştırmış:

Söz verdiğiniz halde ön seçim yapmazsanız, genelgeye aykırı örgüte sormazsanız, onlarca rezalet sonrası aynı adayı dayatırsanız, üyeye direnme hakkı doğduğunu bilmiyor musun?

Sayıştay raporuna göre; 2022 yılı borç stoku tutan, borçlanma haddini 89.561.344,54 TL üzerinde gerçekleştirilen Rıza Akpolat’ın “Bütçeyi verimli kullandık” sözleri komik değil mi?

‘Konserlere, festivallere belediyenin kasasından bir kuruş para harcamadık’ diyerek, işinsanlarının sürece dahil olduğunu iddia ederken, ‘Kendisine kim bu insanlar?’ diye soruyoruz. Hakkındaki iddialara karşı sus pustur. Basının karşısına çıkmak istemez, zor sorular karşısında, ‘Bugüne kadar belediye mi yönettik, öğreniyoruz işte’ dediğini hatırlatıyoruz.

(Solyumruk bir hatırlatma daha yapıyor: Gazeteci Bayer’in beş yıl önce adeta bu günleri görerek ‘Beşiktaş’a yazık’ yazısı... Bu yazıyı hatırlattığı için kendisine teşekkür ediyoruz.)

Yazının Devamını Oku