1950’deki seçimde bakanların hepsi Meclis dışında kalmıştı

Yağmurdan kaçarken...

Haberin Devamı

BÜROKRATLAR, milletvekili olabilmek için AKP’ye akın etmişler. Taraf gazetesi bunu şöyle açıklıyor: “İktidarın, kendisine boyun eğmeyenlere karşı yaptığı hukuk dışı baskılarda kullandığı bürokrat ordusu, 7 Haziran’da dokunulmazlık zırhına kavuşmak için istifa kuyruğuna girdi.” Başta MİT Müsteşarı Hakan Fidan olmak üzere 700 bürokrat AKP’den adaylık istemiş. Meclis’in tamamı kaç milletvekilinden oluşuyor?

550 kişiden! Yani, hepsini AKP kazansa 150 kişi açıkta kalacak, vah vah...
Neden AKP’ye yöneliyorlar? Çünkü seçimi onun kazanacağına inanıyorlar...
Morallerini bozmak istemem ama yağmurdan kaçarken doluya tutulmak da var. Ya da Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan olmak!... Türkiye yaşadı bunları:
1950’de bakanların hepsi Meclis dışında kaldı.
2002’de üçlü koalisyon, genel başkanlarıyla birlikte barajın altında ezilip gitti... “Yavaş atın tekmesi -bazen- sert olur!”
Feyzullah AKTAN

Haberin Devamı


BİLİYOR MUSUNUZ?

TOBB Başkan Yardımcısı, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak’ın CHP Antalya milletvekilliği adaylığının Kılıçdaroğlu tarafından kendisine teklif edildiğini açıklarken, durumdan Deniz Baykal’ın da haberdar olduğunu...
İSTANBUL’da 10 yıl Milli Eğitim Müdürlüğü yapan, daha sonra da 7 yıl da Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü’nde bulunan Ömer Balıbey’in MHP’den İstanbul ya da Adana’dan aday olmak üzere görevinden ayrıldığını...
KÜLTÜR Bakanlığı’ndan sonra Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürlüğü’nde üst düzey görevlerde bulunan Bülent Ok’un, Mersin CHP’den aday adayı olmak için görevinden istifa ettiğini...


Kültürde dökülüyoruz

AKP iktidarının sanat ve sanatçılara yönelik baskı ve sansür uygulamalarının 2015 yılında da aynen sürdüğünü, geçen ocakta kültür ve sanata, ifade özgürlüğüne dönük toplam 7 ihlal saptandığını açıklayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, “Hükümetin uygulamaları, Anayasa’nın ‘Devlet sanat faaliyetlerini ve sanatçıyı korur’ hükmünü yok saymaktadır. 2014’te sanat alanında 135 kez sansür ve keyfi uygulama ile rekor kıran hükümet, yeni yılda da keyfi uygulamalarını sürdürüyor” dedi.

Haberin Devamı


MESAJ PANOSU

YURTİÇİ Kargo’ya, Ankara’dan İstanbul’daki arkadaşıma 4 Ocak’ta bir paket gönderdim. Kargonun Maltepe Dragos Şubesi’ne gitti ama bir türlü adrese teslim edilmedi. Ne telefon ne e-mail, yanıt verilmiyor. Arkadaşım yurtdışına gitti; paket kendisine ulaşmadığı için mağdur edildim.
Oğuz DEMİR-ANKARA


OKUYUNUZ

TÜİK’e göre 14 milyon, TÜRK-İŞ’e göre 54 milyon açlık sınırında... Her geçen gün daha da yoksullaşıyoruz. Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar, Gıda Bakanı ve hükümete seslenerek, “Bir an önce yanlış gıda ve tarım politikalarını terk ediniz. Çünkü belli bir azınlığın çıkarı uğruna hiçbir kişiyi açlık sınırının altına bırakmaya hakkınız yoktur” dedi.

Yazarın Tüm Yazıları