Yılın son cuma hutbesinde Hz. İsa’yı anlatamaz mıyız

WITTOUR’un patronu ilahiyat doktoru Erkan Aydın, 2014’ün son cumasında İstanbul’daki bir camiye gitti. Caminin imamı cuma hutbesini okurken sözü yılbaşı kutlamasına getirdi:

Haberin Devamı

- Yeni yılı karşılarken eğlenceye dalmayın, bunlar Hıristiyan işidir. Yılbaşı kutlayan Müslüman, Hıristiyan olur.
Namaz biter bitmez Diyanet İşleri Başkanlığı’nın sitesine girip, hutbenin orjinaline baktı. Orjinal metinde o bölüm yoktu. İmam, yılbaşı kutlamalarıyla ilgili kendi düşüncelerini hutbeye eklemişti.
Dr. Aydın, Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Zeki Kıvanç, Konutder Başkanı Ömer Faruk Çelik, İstanbul Tekstil ve Hammadeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı İsmail Gülle, Collezione Giyim’in patronu Ekrem Akyiğit, Kiğılı Giyim’in CEO’su Hilal Suerdem, Özyaşar Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Çokyaşar, tiyatro sanatçısı İlyas İlbey, Garanti Barter Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Ergun, Samsara markasına sahip Sami Giyim’in patronu Sami Yüksel’in aralarında bulunduğu ekiple çıktığımız “yılbaşı umresi” yolculuğunun ikinci gününde Sevr Dağı yolunda yılbaşı konusunu açtı:
- Yılın son cuma hutbelerinde Hz. İs anlatılsa daha iyi olmaz mı? Kaldı ki Müslümanlar da yeni yılı eğlenerek karşılayabilir. Umutla bakılan yeni yılı eğlenerek karşılamak insanın dinini değiştirmesi anlamına gelmez. “Yılbaşı kutlayan Hıristiyan olur” gibi sözleri hutbede söylemek artık komik kaçıyor.
“Yılbaşı umresi” düzenlemelerine karşı çıkanların olduğunu vurguladı:
- Bize, “Hıristiyanlar için önemli olan miladi yıldönümünde umre yapmak doğru değildir” diyorlar. Bunun neresi yanlış? Kimi yeni yılı eğlenerek, kimi de Kâbe’yi tavaf ederek karşılar.
Fenerbahçe’nin oyuncusu Moussa Sow’un gol sevincini sahada secdeye giderek gösterdiğini kaydetti:
- Buna da, “haram” diyen hocalar var. Herşeye “haram” deyip hayatı yaşanmaz hale getirmeyelim. İslam kolaylıktır. İnsanın hayatını kolaylaştırır. Bunun aksine “karanlık düşünce” algısı yaratmayalım.
Devletin iş yaptırma biçimine Hz. Muhammed’ten örnek verdi:
- Peygamberimiz kamunun işini illede Müslüman yapsın gibi bir tutum içinde değildi. Dolayısıyla kamunun işini verirken, “Müslüman mı, değil mi” şeklinde bir ayrıma gitmek de doğru değildir.
Tura katılan 3 otobüs dolusu müşterisine şu tavsiyede bulundu:
- Olabildiğince fazla sayıda tavaf yapmak için gücünüzü zorlamayın. İbadeti kendiniz için işkenceye dönüştürmeyin.
Turdaki bir kadın, şimdi Wittour’da yönetim kadrosunda bulunan Şahset Özpolat’ın geçmişte başmüezzinlik yaptığı Eyüp Sultan’da dinlediği bir vaaza değindi:
- Hoca, kadınlarla ilgili o kadar kırıcı sözler söyledi ki, ben dinime ısrarla bağlı olmasam, bir daha Eyüp Sultan’a girmeyecek hale gelirdim.
Dr. Aydın’ın herkesi kucaklayan tarzı mı, cemaati camiden soğutan, daha da ötesi insanı dinden uzaklaştıran hocaların yaptığı mı daha doğru?

Haberin Devamı

Kâbe’de yılbaşı tavafını Fener formasıyla yaptı

Haberin Devamı

Yılın son cuma hutbesinde Hz. İsa’yı anlatamaz mıyız


MEKKE’de 31 Aralık günü Sevr Dağı, Mina, Şeytan Taşlama Mahalleri, Nur Dağı, Müzdelife turu sonrası saat 23.30’da Kabe’ye gittik. Dr. Erkan Aydın, Wittour ekibini uyardı:
- Gözünüz saatte olsun. Saat tam 00.00’da tavafın başladığı yeşil ışığın hisasında olalım. Misafirlerimiz tam o saatte tavafa başlamış olsun.
Sami Giyim’in patronu Sami Yüksel, tavaf alanına girerken çantasından çıkardığı Fenerbahçe formasını giydi:
- Ben bu tavafı Fenerbahçe formasıyla yapacağım. Belki şampiyonluk için faydası olur.
Saat 00.00’da yüzümüz Kâbe’ye döndü, sağ ellerimiz kalktı:
- Bismillahi Allahu Ekber...

Tesbih namazı sonrası doğum günü pastası


İLAHİYAT doktoru Erkan Aydın, yılbaşı umresi turuna katılanlara Müzdelife’de tesbih namazı kıldırdıktan sonra bir sürprizleri olduğunu söyledi:
- Pasaportlardan turumuza katılan 4 misafirimizin doğumgünü olduğunu tespit ettik.
Görevliler 4 pastayı aralarında Coşkun Ergun ve Ömer Faruk Çelik’in eşinin bulunduğu 4 konuğa götürdü. Onlar pastaların üzerindeki mumları söndürürken Dr. Aydın şu mesajı verdi:
- İbadetimizi yapalım ama hayattan kopmayalım...

Yazarın Tüm Yazıları