Yatırım ve üretimden korkma, direkleri dik

Darbe girişiminin Cumhurbaşkanı, Hükümet, muhalefet, halk, emniyet güçleri, vatansever askerler ve medyanın işbirliği ile püskürtüldüğünü anımsattı:

Haberin Devamı

YILDIZLAR Yatırım Holding İcra Başkanı Hakkı Yıldız, 15 Temmuz darbe girişiminden sonraki pazartesi günü grubun Kocaeli’de başladığı çelik yatırımının şantiyesine gitti. İnşaatı üstlenen şirketin yöneticileri ve çalışanları tedirgindi:

 

- İnşaat duracak mı? Yatırım ertelenecek mi?

 

O gün binanın çelik direklerinin dikilmesi gerekiyordu. Yıldız, talimatı verdi:

 

- Sembolik de olsa o direkler dikilecek.

 

Ardından ekledi:

 

- Kesinlikle durmak yok. Her zamankinden daha hızlı ilerlememiz lazım.

 

Haberin Devamı

Birkaç gün önce yine şantiyeye uğradı:

 

- İnşaatımızda çalışanların performansının arttığını gördüm. Bu vatana sahip çıkan milli irade, işgücünü ortaya koyarken de kendini hissettiriyordu.
Yıldız’la hafta içinde buluştuğumuzda şantiyedeki havayı anlatıp ekledi:

 

- Yatırımdan, üretimden korkmayacaksın. Hiçbir zaman projelerini ertelemeyeceksin. Çünkü, ülkemiz yatırımla, üretimle büyüyecek.

 

Kısa süre önce Romanya’daki ekibi topladıklarını belirtti:

 

- Arkadaşlarımıza, “Endişe yok, gevşeme yok” mesajı verdik. Romanya’daki çelik yatırımı 2017 ortalarında, gübre fabrikası da sonuna doğru devreye girecek.

 

Sonra Rusya’da yaşadıklarına değindi:

 

- Başlayıp da ara verdiğimiz tek yatırımımız Rusya’dır. O da, “Türk personel yasak” kararıyla birlikte oldu. Yoksa devam ederdik. İlişkilerin yumuşamasıyla birlikte Rusya’daki danışmanımızdan, “Yatırıma kaldığınız yerden devam edebilirsiniz” mesajı geldi. Eğer Türk personel çalıştırmanın yolu açılırsa, yatırıma devam ederiz.

 

Haberin Devamı

Rusya’da hiçbir zaman, “Defteri kapattık” noktasına gelmediklerini kaydetti:

 

- Rusya ile yaşanan krizin bize maliyeti 100 milyon Euro’yu buldu. Her şerde bir hayır vardır. Orada yatırım sekteye uğrayınca Kocaeli’ndeki çelik yatırımımızı hızlandırdık.

 

İngiliz, İtalyan, Alman ve Rus paydaşlarının olduğuna işaret etti:

 

- Bu süreçte sıkça telefon görüşmesi yaptık. Çoğu Türkiye ziyaretini iptal etti. Ama arttık ilk zamanlardaki endişeleri geçti. Yavaş yavaş ikna oluyorlar.

 

Yabancı paydaşlarına Türkiye’de halkın demokrasiye sahip çıktığını anlattıklarını aktardı:

 

- Yabancı paydaşlarımıza meydanlardaki bayram havasını anlatıp, “Türkiye dışarıdan nasıl görünüyor?” diye soruyorum. “Anlattıkların buradaki medyaya yansımıyor” yanıtı veriyorlar. Bu, birilerinin Türkiye ile ilgili olumsuz algı oluşturma çabasını gösteriyor.

 

Haberin Devamı

Yatırımların, açılışların, üretimin sürmesi bu dönemde büyük önem taşıyor.

 

Dışarıdaki “olumsuz algı operasyonu”na karşı durmanın yolu sakin ve sabırla, doğru yöntemlerle çalışmaktan geçiyor...

 

ÜRETİM VE İSTİHDAMLA ÖZGÜVENİ YÜKSELTELİM

 

LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük’le hafta içinde karşılaştığımda darbe girişimi sonrası iş ortamını sordum, şu mesajı verdi:

 

- Güçlü Türkiye için, güçlü ekonomiye ihtiyaç var. Gün, her zamankinden daha fazla sorumluluk hissiyle çalışma günüdür. Hükümetimizin belirlediği 2023 hedeflerine katkı çabasını artırarak sürdürmeliyiz. Biz bu azimle çalışıyoruz.

 

Darbe girişiminin Cumhurbaşkanı, Hükümet, muhalefet, halk, emniyet güçleri, vatansever askerler ve medyanın işbirliği ile püskürtüldüğünü anımsattı:

 

Haberin Devamı

- İş dünyası olarak üretmediğimiz, istihdam yaratmadığımız, insanların özgüvenini yükseltmediğimiz takdirde alçakça girişimlerden kurtulamayız. Bundan sonra morallerin yüksek tutulması, hayatın hızla normalleşmesi önem taşıyor.

 

Geçen aylardaki terör ve darbe gişimi sonrası 2016’da bütçelerinde revizyona gitmediklerini kaydetti:

 

- Hedeflerimizi tutturmak için çalışıyoruz. Ayrıca yurtdışındaki yatırımları, işleri artırmanın da gayreti içindeyiz. Bu süreçte yurtdışındaki iş ortaklarımız da endişelendi. Kendilerine durumu anlattık ve olumlu geri dönüşler aldık.

 

30 BİN KİŞİLİK AİLE KAMPANYA BAŞLATTI

 

LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, grupta 30 bin kişinin çalıştığını vurguladı:

Haberin Devamı


- 30 bin kişilik ailemiz, demokrasi şehitlerimizin ailelerine yalnız olmadıklarını göstermek üzere Kızılay’la işbirliği içinde büyük bir kampanya başlattı. Onları yürekten destekliyorum.

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları