Sao Paulo’dan Tekirdağ’a uzandı, TEGV modelini Brezilya’ya götürecek

MAYLO ve Sofia markalarının üreticisi, temizlik kağıtları sektörünün önde gelen şirketlerinden Lila Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Öğücü, Sao Paulo’da selüloz alımı yaptığı Fibria Grubu yöneticileriyle bir görüşmesi sırasında konu sosyal sorumluluk projelerinden açıldı.

Haberin Devamı

Öğücü, dünyanın ikinci büyük selüloz üreticisi Fibria yöneticilerine Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV) anlattı:

- TEGV, ülkemizin çeşitli il ve ilçelerinde bağışçıların desteği ile eğitim parkları kuruyor. Çocuklar okul dışı saatlerinde o park ve birimlerde eğitimi sürdürebiliyor. Biz de Öğücü Ailesi olarak TEGV’e destek vermeye çalışıyoruz.

Fibria yöneticileri geçen nisan ayında İstanbul’a geldiğinde TEGV’in merkezini ziyaret edip, faaliyetleri ile ilgili bilgi aldı. İzmit’e gidip, “Selma-Mesut Kavurt Öğrenim Birimi”ni yerinde gördü. Orada “Algo Dijital” kodlama, “Matematik Fen-Eğlenerek Öğren” gibi etkinliklere katıldı.

Sao Paulo’ya dönünce TEGV’le ilgili araştırmayı sürdürdü. Araşrımadan şu sonuç çıktı:

- TEGV’in hiçbir ideoloji ve siyasetle ilişkisi yok. Özellikle ekonomik nedenlerle eğitimde fırsat eşitliği yakalayamamış kesimlerin çocuklarına destek sağlayan bir modeli var.

Haberin Devamı

Fabria yönetimi, bağış kararı verip, TEGV’i aradı:

- Bize uygun bir yer bulun, Lila Grubu ile birlikte eğitim biriminin kurulmasına destek olalım.

TEGV yönetimi uygun yer arayışları sırasında Tekirdağ’da restora edilmiş bir bina bulundu. Lila-Fibria yönetimi söz konusu binayı TEGV için satın aldı. Alınan bina “Tekirdağ Fibria Öğrenim Birim” olarak düzenlenip devreye girdi.

TEGV Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Solakoğlu, vakfa Brezilya’dan bağışçı gelmesinden çok etkilendi:

- İlk aradıklarında şaşırdık. Brezilya’dan vakfımıza bağış yapılacak olması bizi çok mutlu etti. Brezilya ile Türkiye arasındaki mesafe 10 bin kilometreden fazla. Ancak, hayırseverlik duygusu sınırları aşıyor.

Solakoğlu, Fibria yöneticilerinin TEGV modelini Brezilya’ya taşımak istediğini belirtti:

- TEGV, böylece Brezilya için örnek oldu. Brezilya’nın dezavantajlı bölgelerindeki çocuklar için TEGV gibi bir model oluşturacaklar. Yani, TEGV, Brezilya’ya know-how desteği verecek.

TEGV’in kurucusu Suna Kraç’ın “Ömrümden Uzun Hayallerim Var” adlı kitabına gönderme yaptı:

- TEGV, “Bir Çocuk Değişir, Türkiye Gelişir” sloganıyla çalışıyor. Bu slogan Brezilya ile birlikte “Bir Çocuk Değişir, Dünya Gelişir” dönüşecek.

Haberin Devamı

Bağışın Brezilya’dan Tekirdağ’a uzanması, modelin Brezilya’da örnek alınacak olması, TEGV’in başarısını ortaya koyuyor...

Sao Paulo’dan Tekirdağ’a uzandı, TEGV modelini Brezilya’ya götürecek

 ANAOKULUNDA TÜRKÇE, BELARUS’TA İLK DENEYİM OLDU

TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Binali Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım, geçen haftaki Belarus ziyareti sırasında Minsk’te yapımına Yıldırım ailesinin de katkıda bulunduğu anaokulunu gezdi.

Emekli öğretmen Semiha Yıldırım’a ziyareti sırasında anaokulu ile ilgili şu bilgiler verildi:

- Buradaki metruk bina, geçen şubat ayında imzalanan anlaşma çerçevesinde Belarus Hükümeti, Turkcell’in ülkedeki şirketi ve Yıldırım Ailesi’nin katkıları ile anaokuluna dönüştü.

Okulun Türkiye Maarif Vakfı kontrolünde tamamlandığı belirtildi:

Haberin Devamı

- Burada Milli Eğitim Bakanlığı’nın gönderdiği öğretmenler de görev yapıyor. Belaruslu öğrencilere Türk kültürü ve Türkçe de öğretiliyor. Anaokulunda Türkçe grubunun açılması, Belarus için ilk deneyim oluyor.

ADANALIYIK ALLAH’IN ADAMIYIK

20 KASIM akşam saatleri... Hürriyet Gazetesi’nin Nef ve Adana Büyükşehir Belediyesi desteğiyle düzenlediği “Ekonomi Zirvesi” kapsamındaki panelin bitiminde şu anons yapıldı:

- Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar’a “Fahri Hemşehrilik Beratı” verecek.

Beratı alınca karar metnini okudum:

- İlimize gösterdiği ilgi, hemşehrilerimize verdiği değer ve ilimizin tanıtımına yönelik çalışmalarından dolayı, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 18. maddesinin (r) bendi uyarınca Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 629 sayılı kararı ile “Fahri Hemşehrilik Beratı” verilmesi oy birliği ile kabul edilmiştir.

Haberin Devamı

O an Adanalılar’ın sıkça kullandığı söz aklıma geldi:

- Adanalıyık, Allah’ın adamıyık...

Teşekkürler Adana Büyükşehir Belediye Meclisi...

Yazarın Tüm Yazıları