Kısmette Kâbe’nin içinde ikinci kez namaz kılmak varmış

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki heyeti Bahreyn’in başkenti Manama’ya taşıyan TC-TUR uçağı havalandıktan bir süre sonra Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ön bilgi verdi:

Haberin Devamı

- İlk programımızda Medine’ye birkaç saatliğine uğramak, 15 Şubat Çarşamba gecesi Ankara’ya dönmek söz konusuydu. Seyahatimiz bir gece uzadı. İnşallah Umre yapacağız. Kısmetse Kâbe’nin kapısı da Cumhurbaşkanımız için açılacak.

Seyahatin Manama, Riyad ve Doha’yı kapsayan resmî bölümü 15 Şubat öğlende Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamad Al Thani’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan onuruna verdiği yemeğin ardından noktalandı. Akşam saatlerinde Doha’dan Medine’ye geçtik. Mescid-i Nebevi’de Hz. Muhammed’i selamlayıp, yatsı, mescit ve kaza namazları kıldık. 2015 Aralık ayının son günlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suudi Arabistan ziyareti sırasında Medine’de vefat eden Akit Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Hasan Karakaya için dua okuduk.

Ardından havalimanına dönüp Cidde’ye hareket ettik. Cidde’de Suudi Arabistan Kralı’nın misafirhanesinde ihrama girdik. Saat 02.00’de “Lebbeyk Allahümme Lebbeyk” diyerek Mekke’ye doğru yola çıktık. Saat 03.30’da Cumhurbaşkanı’nı izleyerek Kâbe’ye gittik. Tavaf öncesi Kâbe’nin kapısı açıldı. Cumhurbaşkanı’na eşlik eden heyetle birlikte sırayla Kâbe’nin içine girip, iki rekat namaz kılma şansına eriştik. Ardından Kâbe’yi tavaf, tavaf namazı, Safa-Merve’de “say” yapıp saat 05.30’da Umre’yi tamamladık.

Haberin Devamı

12 Şubat öğlen saatlerinde TC-TUR uçağına binerken
Umre
ihtimali sıfıra yakındı.

Kısmette Kâbe’nin içinde ikinci kez namaz kılmak da varmış.

Allah kutsal topraklar özlemiyle yanıp tutuşan
tüm Müslümanlar’a buraları görmeyi
nasip
etsin...  

Kısmette Kâbe’nin içinde ikinci kez namaz kılmak varmış

ÖNEMLİ OLAN REVAKLARI TAMAMLAMAK

MEKKE’de Umre hazırlığı yaparken Güryapı’nın patronu Hasan Gürsoy’la karşılaştık. Kâbe’nin çevresindeki Osmanlı Revakları’nın restorasyonu sonrası yerine montajı projesini sordum, yanıtladı:

- Bizden kaynaklanmayan gecikmeler söz konusu. İşimizi bitirmeye çalışıyoruz.

- Ödemeler konusunda sıkıntı var mı?

- Ödeme işi bir şekilde çözülür. Önemli olan Osmanlı dönemi revaklarının Kâbe’nin çevresindeki yerine
monte edilmesi. Böyle bir projede görev almanın gururu bize yeter.
 

Haberin Devamı

KATAR EMİRİ, TÜRK RESTORANINI SEÇTİ

KATAR Emiri Şeyh Temim Bin Hamad Al  Thani’nin 15 Şubat öğlende Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan onuruna verdiği yemek için adres olarak Qatar Mall gösterildi. Mall’daki Şazeli Restoran’a girince sucuktan peynire, zeytinden çaya birçok gıda ürününün Türk markası olduğunu gördük.

İstanbul Florya ve Kısıklı’da restoranları bulunan Ömer Seyfi Aktülün’ün Doha’daki restoranı Katarlı bir ortakla 1.5 ay önce açtığını öğrendik.

Ayrıca, yemek öncesi Qatar Mall’da dolaşırken iki Türk markası, İpekyol ve LC Waikiki dikkatimizi çekti.

 

Yazarın Tüm Yazıları