Hürriyet Edirne'yi 'keşfetti', otellerde doluluk tavan yaptı

KEŞANLI Yönetici ve İşadamları Derneği (KEYİAD) Başkanı Ahmet Eler aradı:

Haberin Devamı

Hürriyet Edirneyi keşfetti, otellerde doluluk tavan yaptı

- İstanbul’da bir KEYİAD gecesi düzenliyoruz. Bu kapsamda, “Başkanlar Konuşuyor” başlıklı oturum yapacağız. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, İstanbul Hazırgiyim İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi ve TÜGİK Başkanı Erkan Güral konuşacak. Oturumun moderatörlüğünü sizden rica ediyorum.

Keşanlılar “fahri hemşeri” saydıkları için yönetiminde bulunduğum Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC) Sedat Simavi Ödülleri törenine denk gelen akşam KEYİAD’ın “Başkanlar Konuşuyor” oturumunu yönettim.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, öncelikle kentin turizm potansiyeline değindi:

- Edirne tarihi, kültürel miras yoğunluğu açısından dünyada Floransa’dan (İtalya) sonra ikinci sırada. Tescilli 1400 tarihi yapı-eser var.

Selimiye Camii, Kırkpınar Yağlı Güreşleri, Ebru Sanatı ve Hıdırellez’in UNESCO’nun “kültürel miras” listesinde yer aldığını vurguladı:

- Euromonitor listesinde 3.6 milyon turistle dünyadaki 100 turistik kent arasında 2015 yılında 61’inci sıradaydık. 2016 yılında 2.8 milyon turistle 68’inci sıraya geriledik.

Bu yıl kentte turizmin yeniden toparlandığını kaydetti:

- Hürriyet Gazetesi, TURSAB’la ortak projesi çerçevesinde geniş yazar kadrosuyla “Edirne’yi Keşfet” turu yaptı. Hürriyet’i Edirne’de misafir ettikten sonra başta özel ek olmak üzere, 15 gün boyunca kentimizle ilgili yazılar sürdü. Yayınların Edirne’nin turizmine büyük katkısı oldu.

Kentteki yatak kapasitesinin 5 bin 200 olduğuna değindi:

- Hürriyet’in “Edirne’yi Keşfet” turu nisan ayında gerçekleşti. O günlerden itibaren otellerdeki doluluk hafta içi ortalama yüzde 55, hafta sonları ise yüzde 100’lerde seyretti. Kentimizde yatak kapasitesinin artması için çalışıyoruz. Hilton Grubu yer bakıyor.

Salondan Ekan Güral’a NG Grubu’nun otel yatırımları anımsatıldı:

- Edirne’ye bir otel sözü bekliyoruz.

Güral yanıtladı:

- Sapanca’daki otelimize ek yapma kararı aldık. Ayrıca İstanbul’da da bir otel yatırımı yapacağız. Sonrasında Edirne’yi de düşünebiliriz.

Salondan bir soru da Recep Gürkan’a yöneldi:

- Araplar Enez’de bir yat limanı yapacaklardı. Ne oldu?

Gürkan anlattı:

- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Edirne’ye geldiğinde turizm potansiyelini anlattım. Bize Arap Turizm Örgütü Başkanı Banadar Bin Fahad Al Fuhaid’i yönlendirdi.

Al Fuhaid başkanlığındaki heyetin geçen haziran ayında Saros Körfezi’nde inceleme yaptığını anımsattı:

- Belki de araya Katar krizinin girmesiyle projeyi beklemeye aldılar. O günden sonra sesleri çıkmadı. Şimdilerde Katarlı bir grup Edirne’ye ilgi duyuyor.

Hürriyet’in Edirne’de turizmi hareketlendirmesi, kentteki potansiyeli gösteriyor.

Gürkan’ın Edirne’de turizme dönük projelerinin merkezi yönetim ve özel sektör tarafından da desteklenmesi gerekiyor...


30 KİLOLUK EDİRNE 100 KİLOLUK TEKİRDAĞ İLE GÜREŞEBİLİR Mİ
EDİRNE Belediye Başkanı Recep Gürkan, yatırım teşviklerinde yaşadıkları sıkıntıyı şöyle dile getirdi:

- Çerkezköy ve Çorlu’nun bağlı olduğu Tekirdağ’da 3 bin 500 fabrika var. Birçok büyük grubunun yatırımı orada. Teşvikte Edirne ile Tekirdağ’ı aynı düzeyde tutmak, 30 kiloluk sporcuyu 100 kilolukla güreştirmeye benzer.

Edirne’nin Enez ilçesiyle Süloğlu’nun birbirinden farklı olduğuna işaret etti:

- Bu iki ilçemizi bile aynı kulvarda yarıştırmak yanlış olur. Teşvikleri ilçe bazlı düşünmek gerekiyor.

İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, şu önerisini yineledi:

- Sektörel teşvik iller arasında yaşanan haksız yarışı ortadan kaldırabilir.


'15 TEMMUZ'DA ELEMAN AÇIĞI VAR
NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, babası Nafi Güral’ın geçen yıl demokrasi nöbeti sırasında Kütahya meydanından verdiği söz üzerine “15 Temmuz Şehitler Seramik Fabrikası” açtıklarını belirtti:

- Fabrikayı 9 ayda bitirdik. 450-500 kişilik yeni istihdam söz konusu olacaktı. Fabrika nisan ayında faaliyete geçti. Ancak, eleman sıkıntısı yaşıyoruz. Kütahya’da çalışacak personel bulmakta zorlanıyoruz.

Yazarın Tüm Yazıları