Fiyata 99 Euro sınırı koydu, Avrupa’da satışı dörde katladı

İSTANBUL Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) Başkanı Mustafa Şenocak ile Yardımcısı ve Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Başkanı Hüseyin Çetin’e Milano’daki (İtalya) MICAM fuarında Lumberjack standını görmek istediğimi söyledim.

Haberin Devamı

Türkiye’nin Milano Başkonsolosu Hami Aksoy, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Basiloğlu ve Ayakkabı Yan Sanayicileri Derneği (AYSAD) eski Başkanı Ender Yazıcıoğlu’nun yer aldığı bir ekiple standa girdik. Markanın sahibi Ziylan Grubu’nun Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Ziylan’a Lumberjack’i aldıktan sonra nelerin değiştiğini sorduk, anlattı:

 

Fiyata 99 Euro sınırı koydu, Avrupa’da satışı dörde katladı

 

- İtalya ve Avrupa’da yılda yüzde 40 büyüme temposu yakaladık. Biz markayı aldığımızda İtalya’da yıllık ayakkabı satışı 600-700 bin çifte düşmüştü. Şimdi 2 milyon çifti yakaladık.
Üretimin yüzde 30-35’ini Türkiye’de gerçekleştirdiklerini vurguladı:
- Türkiye’de üretilen Lumberjack’ler Avrupa’da en çok satanlar arasında yer alıyor.
Satışların artmasının, yılda yüzde 40 büyümenin temel kriterine işaret etti:
- Biz markayı aldığımızda İtalya’da bir çift ayakkabının perakende fiyatı 125-139 Euro dolayındaydı. Fiyata 99 Euro’luk üst sınır koyduk. Satışlarımızın yaklaşık 4 kat arttı.
Şu noktanın altını çizdi:
- Artık, snob duruşla “Alabilen alsın” şeklinde hareket eden markalar batma noktasına geliyor. Müşteri, hedeflediği kalitedeki ürünü uygun fiyata almak istiyor.
Marka ile ulaştıkları ciroyu merak ettim:
- Lumberjack’ın Türkiye cirosu 60 milyon liraya, İtalya’daki cirosu da 50 milyon Euro’ya ulaştı. Markanın toplam yıllık cirosunu 2018’de 150 milyon Euro’ya ulaştırmayı planlıyoruz.
İtalya ve Avrupa’da yeni marka alma planlarını da aktardı:
- İtalya ve Almanya’da perakende markası alma planımız var. Zaten Lumberjack’ten sonra “Bizi de alın” diyerek görüşmek isteyenler çok oluyor.
Ziylan Grubu’nun düşüşte olan İtalyan Lumberjack’i yeniden yükselişe taşıması, Türk şirketlerinin yurt dışında marka alarak da başarı öyküsü yazabildiğini bir kez daha ortaya koyuyor...

 

Haberin Devamı

700 gramlık altın bileziğe ‘Barış’ı yansıtmaya çalıştı

 

Haberin Devamı

Fiyata 99 Euro sınırı koydu, Avrupa’da satışı dörde katladı

 


BAŞKANLIĞINI Ayhan Güner’in, Yardımcılığını Mustafa Atayık’ın yürüttüğü Mücevher İhracatçıları Birliği, “8’inci Ajur Mücevher Takı Tasarım Yarışması”nda bu yıl “Barışa Yolculuk” temasını seçti.
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ile İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı İsmail Gülle’nin katıldığı ödül töreninde “altın” kategorisinde birinciliği “Endless Road” adlı bilezik tasarımıyla Sümeyye Erkan kazandı. Ayhan Güner, bilezikle ilgili bilgi verdi:
- Bu bilezik 700 gram ve altın...
Büyükekşi sordu:
- Böyle bir bileziği alan çıkar mı?
- Elbette...
Yılda bir gece de olsa takmak için alanlar olur.
Böyle bir bilezik iş yapar...

 

Haberin Devamı


Şirketi ‘kimsesiz çocuklar’a emanet

 

 Fiyata 99 Euro sınırı koydu, Avrupa’da satışı dörde katladı


CEMAL Şengel, 1985 yılında Erzurum’da Çocuk Esirgeme Kurumu yurdunun onarım işini aldı. Onarıma başlamak üzere malzemeleri binanın bulunduğu alana taşıdı. Bir sabah şantiyeye gittiğinde, onarımda kullanacağı camların tümünün kırıldığını gördü:
- Öğrendim ki camları yurtta kalan kimsesiz çocuklar kırmış. O gün, “Bu çocuklarla doğru diyalog kurmak gerek” kararı verdim.
Çocukların cezalandırılmasını talep etmek yerine onlarla arkadaş olmaya çalıştı. Bu çabası o günlerde işe yaradı. Şengel, daha sonraki dönemde 13 yıl boyunca Erzurum’da Yetiştirme Yurdu Derneği Başkanlığı görevini üstlendi. Kimsesiz çocukların hayata tutunmasında, başarıyı yakalamasında rol oynadı.
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in davetiyle kente gittiğimde şu anda Doğu Anadolu İhracatçıları Birliği (DAİB) Başkanı olan Cemal Şengel’le sohbet fırsatı buldum. Kendi adını taşıyan inşaat şirketinin İstanbul’da projeler yürüttüğünü anlatınca merak ettim:
- Siz Erzurum’da ikamet ediyorsunuz ama İstanbul’da inşaat yapıyorsunuz. İşin başında kim var?
- Çocuk Esirgeme Kurumu’nda tanıdığım, yetişmelerine destek verdiğim 11 kişi şu anda benim şirketimde çalışıyor. Onlar benim ailem gibi. Şirkete ve işlere benden daha iyi sahip çıkıyor.
Şengel, bu tutumuyla çok önemli bir “sosyal sorumluluk” dersi veriyor...

Yazarın Tüm Yazıları