Biz uzun vadeli bakarız Türkiye bugünleri atlatır

ÖNCEKİ sabah Dubai’de düzenlenen “Cityscape 2015” gayrimenkul fuarına gitmeden önce Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve GAP İnşaat-Çalık Gayrimenkul Genel Müdürü Feyzullah Yetgin’le buluştuk.

Haberin Devamı

Demircan, fuara 300 şirketin katıldığına dikkat çekti:
- Katılan şirketlerin 61’i Türk. Türkiye’nin fuarda önemli bir ağırlığı var.
- 2.5 yıllık çözüm sürecinin ardından tırmanan terör, Türkiye’den gayrimenkul alacak Arap’ları nasıl etkiliyor?
Demircan ve Yetgin aynı mesajı verdi:
- Şimdilik pek üzerinde durmuyorlar.
Ardından fuarda hemen girişteki Tabanlıoğlu standına uğrayıp, karşısındaki İş GYO standına girdim. Stantda DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, Nef Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erden Timur ve JLL Türkiye Başkanı Avi Alkaş’la karşılaştım. İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, potansiyel alıcılarla görüşen satış temsilcilerinden aldığı izlenimi aktardı:
- Şimdilik ülkemizde yeniden tırmanan terörü soran yok. Bu, olayları yakından izlemediklerinden mi kaynaklanıyor, yoksa bildikleri halde sormuyorlar mı onu kestiremiyoruz.
Sonra Dubai merkezli Emaar’ın standında Emaar Türkiye CEO’su ve Bölge Başkanı Ozan Balaban’la konuştum. İstanbul’dan Emaar’ın Pakistan, Fas ve Ürdün operasyonlarını da yöneten Balaban, Çamlıca’daki Emaar Square projesinin maketini işaret etti:
- Rezidans bölümünden satışlarımızı neredeyse tamamlamak üzereyiz. The Address Hotel’in yer aldığı kuledeki rezidans bölümünün yüzde 90’ını Körfez’den müşterilerimiz aldı.
Türkiye’deki yatırımlarını kesintisiz sürdürdüklerini vurguladı:
- Türkiye’deki ilk projemiz Toskana Vadisi’nin yanıbaşında yer alacak outlet merkezi projemizin inşaatına başlamak üzereyiz. Antalya’da bir proje üzerinde çalışıyoruz.
Tırmanan terörü, seçimden kaynaklanan belirsizliği anımsattım:
- Emaar Grubu, Türkiye’ye hep uzun vadeli baktı, öyle bakmayı da sürdürüyor. Yaşananlar, şehit cenazeleri hepimizi derinden üzüyor. Türkiye, geçmişten bugüne çok zor dönemler yaşadı ve hepsini atlattı. Ülkemizin bugünleri de atlatacağına inanıyorum. Emaar Grubu da aynı şeyi düşünüyor. O nedenle yatırımlarda hız kesmeyi düşünmüyoruz.
Şehit cenazeleriyle her gün yüreğimiz yanarken, iş, ekonomi konuşmak hiçbirimizin içinden gelmiyor...
Yine de Emaar gibi grupların bu dönemde Türkiye’ye sırt çevirmemesi önem taşıyor...

Haberin Devamı

Kuru bina değil huzur satıyorduk

Haberin Devamı

AĞAOĞLU Şirketler Grubu Murahhas Azası Hasan Rahvalı ve İcra Kurulu Başkanı Önder Halisdemir, İstanbul Finans Merkezi’ni tanıtırken, Dubai’yi örnek gösterdi:
- İstanbul Finans Merkezi’nin fiziki yapısında üstümüze düşeni yapıyoruz. Fiziki anlamda çok güzel bir merkez ortaya çıkıyor. Ancak, bunun içini doldurmak gerekiyor. Dubai’nin finans merkezi için verdiği teşvikleri dikkate alıp, benzeri adımları bizim de atmamız gerekiyor. Teşviklerle cazibe yaratmazsak, yabancıları İstanbul Finans Merkezi’ne çekemeyiz.
Halisdemir, tırmanan teröre değindi:
- Terör, ülkemizin marka değerini olumsuz etkiliyor. Ancak, biz ülkemizi her koşulda seveceğiz ve dünyaya da sevdireceğiz. Biz işimizi yapmayı sürdüreceğiz.
Dubai Cityscape’e ziyaretçi olarak katılan DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, şu değerlendirmeyi yaptı:
- Biz ülkemizde Körfez’e, Ortadoğu’ya kuru bina değil, huzur ve güven de satıyorduk.

Haberin Devamı

Hürriyet’in kapısında nöbet tutmaya geliriz

HÜRRİYET Dünyası’na ikinci saldırının gerçekleştiği saatlerde gayrimenkul sektörü temsilcileriyle THY’nin Dubai uçağındaydık. Cityscape’in düzenlendiği fuar alanında Melkan Gürsel Tabanlıoğlu, Özdem Gürsel, Turgay Tanes, Ziya Yılmaz, Ahmet Akbalık, Ozan Balaban, Erden Timur, Ali Ağaoğlu, Gökhan Avcıoğlu ve Avi Alkaş’la sohbet ettik. Hepsi, “Geçmiş olsun” dileklerini iletip, saldırıyı gerçekleştirenleri kınadı.
Telefon eden bazı işadamları destek mesajını daha da ileri taşıdı:
- Gerekirse Hürriyet’in kapısında nöbet tutmaya geliriz...

Yazarın Tüm Yazıları