Ben bile ‘Pi sayısı’nı o sergide kavradım

FİNANSBANK Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras, bankanın sosyal sorumluluk projesi kapsamında gerçekleşen, çocuklara yönelik “Harika Metamatik” sergisini gezerken “Pi sayısı”yla ilgili bölümde doğum tarihini sordular:

Haberin Devamı

- 08.11.1954... Sergide doğum tarihini sormalarına anlam veremedi, elde edilen sonuç aktarılınca durumu kavradı:

- Doğum tarihinizin içinde “Pi sayısı” var...
Aras, bankanın Genel Müdürü Temel Güzeloğlu ile birlikte “Harika Matematik” sergisini anlatırken, yarattığı etkiyi kendi örneğiyle ortaya koydu:
- Ben bile “Pi sayısı”nı sergiyi gezerken daha iyi kavradım.
Güzeloğlu, matematik konusuna odaklanmalarının nedenine değindi:
- Eğitim sistemimiz dar kalıplar içine oturtulmuş durumda. Öğrencilerin okulda aldıkları eğitimin eksik kalan yanlarını işin içine eğlenceyi de katarak tamamlamak istedik. “Harika Matematik”i Avustralya’dan getirdik.
Aras, banka personelinin yaş ortalamasını anımsattı:

 

Ben bile ‘Pi sayısı’nı o sergide kavradım

Haberin Devamı


- Bankamızda çalışanların yaş ortalaması 30. Personelimizin çocukları ortalama 7-8 yaşlarında. Onlardan gelen önerileri de dikkate alıp, sosyal sorumluluk için ayırdığımız kaynağı, çocuklar için uzun soluklu projelere yönlendirdik.
Güzeloğlu, proje için bir de “Sergi TIR’ı” hazırladıklarını vurguladı:
- TIR, 6 ilde 100’den fazla okula gidecek. Hedefimiz 100 bin çocuğa ulaşmak. Sergi gezisinde bankamız personelinden gönüllüler, çocuklara rehberlik yapıyor.
Sonra Microsoft ve Habitat’la ortak yürüttükleri projeye işaret etti:
- “Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor” projesi kapsamında 6-12 yaş çocukları bilgisayar programı yazmayı öğreniyor. Çocuklara toplam 16 saat eğitim veriliyor. Sonra da kendilerinden program yazmaları isteniyor. Bizim 140 çalışanımız bu konuda gönüllü eğitmenlik yapıyor. Bu program 22 ilde toplam 5 bin öğrenciye ulaşacak.
Aras, çocuklara yönelik projelerin tümünü “Minik Eller Büyük Hayaller” sosyal sorumluluk platformunda yürüttüklerini kaydedip, müzik üzerinde durdu:
- Müzik öğretmenlerinin yetenekli öğrencileri daha iyi saptayabilmesi için eğitimden geçirilmesini Milli Eğitim’e önerdik. Bu proje kapsamında Güher-Süher Pekinel kardeşler öğretmenlere “Carl Orff Müzik Eğitimi” verecek. Ayrıca, 3 eğitmen, Salzburg Üniversitesi bünyesindeki Orff Enstitüsü’nde özel kursa gidecek. Eğitim 9 ay sürecek.
TED’le yürüttükleri bir projeyi de aktardı:
- Ankara ve Adana’da üniversite sınavlarında başarı oranı diplerde olan 4’er okul seçtik. Bu okulları belirlerken cami imamları ve muhtarlardan destek aldık. Sonra o okulların ders programlarına müdahale ettik. Amacımız üniversite sınavı başarı düzeyini yükseltmekti.
Ömer Aras’ın kaptanlığındaki Finansbank ekibi, Yunanlı NBG’nin patron olduğu 9 yıllık dönemde 3 kat büyümeye imza atıp, bankayı yeni satışa taşıdı... Bunları yaparken, sosyal sorumlulukta da, “Bugünün çocukları, yarının yaratıcı liderleri” düşüncesiyle yönünü çizdi...

 

Haberin Devamı


Medine Havalimanı’na 1.2 milyar dolar yatırdık

 

 CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan’ın Suudi Arabistan seyahatinden döndükten bir-iki gün sonra TAV Havalimanları Holding CEO’su Sani Şener, mesaj gönderip sordu:

- Medine Havalimanı’nı beğendin mi?
Erdoğan, Suudi Arabistan Kralı Salman’ın resmi konuğu olduğu için karşılama ve uğurlama, kraliyete özel salondan gerçekleşmişti:
- Medine’de asıl terminalı bu sefer göremedim. Ancak, çevredeki TAV tabelaları ile Havaş araçları dikkatimizden kaçmadı.
Şener, yaptıkları yatırımın altını çizdi:
- Medine Havalimanı’na 1.2 milyar dolarlık yatırım yaptık. 25 yıl işleteceğiz. Süremiz 2037’de bitecek.
İşletmenin içinde nelerin olduğunu sıraladı:
- Dutyfree’de ATÜ, yiyecek-içecekte BTA, havalimanının tüm IT işlerinde de TAVIT adlı şirketlerimiz devrede. Ayrıca, yer hizmetlerini de grup şirketimiz Havaş veriyor.
Ardından şu noktanın altını çizdi:
- Medine’de ilk tren istasyonu 1908’de açılmıştı. Orayı Osmanlı yapmıştı. 100 yıla yakın bir süre sonra havalimanını da biz yapmış olduk.

Yazarın Tüm Yazıları