AİHM’de çalıştı TEV’in gururu oldu

DİVAN Merkez Han’dan içeri girdiğimde Türk Eğitim Vakfı’nın (TEV) emektarı, bursiyerlerin “Güsel Ablası” (Genel Müdür Yardımcısı Güsel Bilal) beni coşkuyla karşıladı.

Haberin Devamı

Hemen yanındaki sinema, tiyatro ve dizi oyuncusu Mete Horozoğlu’yla tanıştırdı:

- Mete de bizim bursiyerlerimizden. Sağolsun TEV’i hiç unutmaz, bize destek verir.
Ardından kürsüye çıktı:
- Kurucumuz Vehbi Koç’la çalışma şansı yakaladım. Sonra Nejat Eczacıbaşı, Aydın Bolak ve Prof. Sulhi Dönmezer’in başkanlık dönemlerinde de görev yaptım.
Vehbi Koç’un bir sözünü anımsatıp, kürsüden ayrıldı:
- Konuşmanın azı çok önemlidir. Akılda kalır.
TEV Mütevelli Heyeti Başkanı Rona Yırcalı, şu mesajı verdi:

 

AİHM’de çalıştı TEV’in gururu oldu

 


- Türkiye’nin gelişmesine paralel olarak çalışmalarımızı çeşitlendiriyoruz.
TEV Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, vakfın 48 yaşında olduğunu vurguladı:
- TEV, 48 yıldır seferberlik ruhuyla çalışıyor. Bugüne kadar yurtiçinde verdiğimiz burs sayısı 217 bin 500’e ulaşıyor. Ayrıca 1665 kişi de yurtdışı burslarımızdan yararlanmış bulunuyor.
Vakfın hedefinin altını çizdi:
- En büyük hedefimiz, geleceğimizin mimarları, aydınlık Türkiye’mizin umutları gençlerimizin geleceğe güvenle bakmalarını sağlamak; onların çalışmalarını etkin kılacak destekleri sunarak, ülkemizin ilerlemesinde sürekli ve kalıcı etkiler yaratmak.
TEV Genel Müdürü Yıldız Günay, yaptırılan eğitim tesislerine değindi:
- Vakfımız bugüne kadar 15 ilköğretim, 1 anaokulu, 3 anadolu lisesi, 3 yurt binası, 1 çıraklık eğitim merkezi, 1 çok amaçlı toplum merkezi ve 1 çocuk kütüphanesini Milli Eğitim’in hizmetine sundu. Ayrıca, 2001’de üstün yetenekli öğrencilerin eğitim gördüğü Türkiye’deki tek okul olan TEVİTÖL’ü (TEV İnanç Türkeş Özel Lisesi) devraldı.
Vakfın başarılarının arkasındaki güce işaret etti:
- En büyük gücümüz eğitime gönül bermiş destekçilerimiz ve bizlerle özel bağını koruyan mezun bursiyerlerimizdir.
Yeri gelmişken en özel bağışçıyı andı:
- Tüm mal varlığını TEV ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı’na bağışlayan Zeki Müren’in 20’ncü ölüm yıldönümü için “Zeki Müren’i Okumak, Zeki Müren’le Okumak” temasıyla bir dizi etkinlik yapacağız.
TEV Mütevelli Heyeti Üyesi ve Burs Komisyonu Başkanı Prof. Mehmet Şükrü Tekbaş, başarılı bursiyerlerinden birini tanıştırdı:
- Beril Önder... Pırıl pırıl, genç bir hukukçu. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde (AİHM) çalışmayı başarıp, gururumuz oldu.
Önder’den kısa öyküsünü dinledim:
- Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde okurken 2009-2013 döneminde TEV’den üstün başarı bursu aldım. Ardından TEV’in TÜSİAD Burs Fonu’ndan yararlanarak New York University School of Law’da uluslararası hukuk master’ımı tamamladım. Ağustos 2014-Eylül 2015 döneminde AİHM’de asistan hukukçu olarak çalıştım.
AİHM’deki görevini özetledi:
- Türkiye’den gelen başvurularla ilgili rapor hazırlama, kabul edilmezlik kararları hazırlama, geçici tedbir başvurularıyla ilgilenme gibi görevlerim vardı.
Sonra Yıldız Günay’ın çağrısına kulak verdim:
- Bir destek, umut dolu bin gelecek...
Bu çağrılara hem kulak, hem destek verelim...

 

Haberin Devamı


Belek, G-20’de başarılı olacak

 

Haberin Devamı

CUMA günü yolum Antalya Belek’e düştü... G-20 Liderler Zirvesi’ne ev sahipliği yapacak 20-22 otel arasında yer alan Ela Quality Resort’un Genel Müdürü Ali Tunç Batum’a hazırlıkları sordum:
- Belek’te 61 tesis var. Aralarından 20-22’si G-20 konuklarına ev sahipliği yapacak. 20 ülkenin G-20 sekreteryası ayrı ayrı geldi, otelleri inceledi, seçimlerini yaptı. Biz ve Belek’teki otellerin önemli bölümü büyük kongrelere alışkındır. Belek, G-20 ev sahipliği sınavını başarıyla verecek. Dünya, Belek’i daha iyi tanıyacak.

 

Oy servetimizden daha kıymetlidir

 

MANİFESTO’nun organizasyonu “Patronlar Kulübü”nün Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu’nun ev sahipliğindeki buluşmasında Türkiye’nin gündemini konuşuyoruz. Meydanbey İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şener söz aldı:
- Verdiğimiz oy, tüm servetimizden daha değerlidir...
Sandığın gücüne, her oyun değerine işadamı bakışı böyle...

Yazarın Tüm Yazıları