Abdullah Abi, Abraaj Midpoint’e ortak olsun mu

MALL of İstanbul’daki 4 bin 900 metrekarelik Mudo Concept mağazasının girişinde konuklarını oğlu ve Mudo Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Taviloğlu ve CEO’su Barış Karakullukçu ile birlikte karşılayan Mustafa Taviloğlu’na yeni mağazanın yatırım bedelini sordum:

Haberin Devamı

- Paradan çok böyle bir mağazayı açmaya yürek ister. Bizde o yürek var çok şükür.
Mağazanın alt katına inip Kiğılı Giyim Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kiğılı’nın çevresinde oluşan sohbet ortamına katıldım. Midpoint’in kurucusu Ayhan Çarıkçılar, Kiğılı’nın kulağına birşeyler fısıldarken kulak kabarttım. Çarıkçılar, bunun üzerine bana döndü:
- Abdullah Abi’ye Midpoint’ten hisse satma konusunu danışıyordum.
- Tavsiyesi ne oldu?
- Satmamızı tavsiye ediyor.
- Abraaj’la yürüttüğünüz görüşmelerden söz ediyorsunuz değil mi?
- Evet... Bir aşamaya geldik ama karar vermiş değiliz. Önümde bazı projelerim vardı. Onlardan sonra mı satsam diye düşünüyordum.
- Hisselerin ne kadarını satacaksınız?
- Baştan beri yüzde 50 üzerinde duruyoruz.
- Kaç şubeniz var?
- 20’ye dayandık.
- Cironuz ne kadar?
- Bu yılı 200 milyon lira ile kapatırız.
- Abraaj’la Simit Sarayı da görüşmüştü.
- Onların görüşmeleri duraksadı ama büyümeleri hız kesmedi. En son New York’ta önemli bir şube açılışı yaptılar.
Bu örnekten Midpoint’e döndü:
- Bizim Simit Sarayı kadar hızlı büyümemiz mümkün değil. Çünkü, tek noktadan hazıra yakın ürünleri şubelerimize gönderme olayı bizim işte söz konusu olmaz. Her şubede aynı mutfak kalitesini tutturmak gerekiyor.
Yurtdışı için de şu ayrıntının altını çizdi:
- Midpoint’i yurtdışına da götürmek istiyoruz. Ancak, öyle birden fazla ülkeye gidemeyiz. Kendimize hedef ülke belirleyip oraya yönelebiliriz.
Dubai merkezli uluslararası fon The Abraaj Group’un Türkiye Partner’i ve Orta Asya Başkanı Selçuk Yorgancıoğlu, grubu büyüme potansiyeli gördükleri şirketlere yönlendiriyor...
Ortak oldukları şirketlerin içinde en az 5 yıl kalıp, büyümeyle sağlanan değer artışından anlamlı payı kasaya koyup, yeni şirketlerle masaya oturuyor.
Midpoint de bir süredir masada oldukları şirketler arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

Temsa ve Sasa’nın büyümesini isteriz


ADANA
Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç’ın anlattıklarına dayanan “Sasa’yı Hintli şirkete satmayın lobisi” başlıklı yazımın kendilerini ilgilendiren bölümüne itiraz etti:
- Belediyemizin hizmet ve alımlarında herhangi bir tavsiye ve yönlendirme yoktur.
Kıvanç, Sasa için yaptıkları lobi çalışması çerçevesinde Adana Büyükşehir Belediyesi’ne, “Temsa’dan otobüs alımında biraz yavaş davranın” ricasında bulunduklarını dile getirmişti. Sözlü, böyle bir rica konusunun kendilerine ulaşmadığını vurguladı:
- Adana’daki tüm sanayi kuruluşları gibi Temsa ve Sasa’nın da büyüyüp daha da güçlenmesini, kentimize ve ülkemize katkılarını artırarak devam ettirmelerini arzu ederiz. Ayrıca, başta Sabancı Holding olmak üzere birçok sanayi kuruluşunu yeni yatırımlar için Adana’ya davet ediyoruz.

Haberin Devamı

Fenerbahçe marşına Cimbom’la eşlik etti


MUDO Onursal Başkanı Mustafa Taviloğlu, Mall of İstanbul’daki Mudo Concept’te gerçekleşen davette Abdullah Kiğılı’ya mağaza içinde kurulan sahnedeki ekibi işaret etti:
- Bak sahnede kimler var. Cihan Ünal, Suna Yıldızoğlu, Önder Bali, Gökhan Abur, Yalçın Özden...
Sahnedeki ekip, Suat Kamçılı’nın “Kargalar Kafeste” projesi çerçevesinde bir araya gelmiş, 60-70’li yılların müziğinden eserler seslendiriyordu. Abdullah Kiğılı, Aykut Hamzagil, Turgut Toplusoy ve Aziz Torun’la birlikte sahnenin karşısında bir noktaya geçti.
Kamçılı, Kiğılı’yı görünce Önder Bali’den son parça olarak Fenerbahçe marşını seslendirmelerini istedi. Başta Kiğılı olmak üzere konuklar arasındaki Fenerbahçeliler eşlik etti:
- Yaşa Fenerbahçe...
Cihan Ünal, araya şaka yollu saplamalar yaptı:
- Cimbom bom bom...

Yazarın Tüm Yazıları