600 bin dolarla 6 öğrenci için ABD kapısını açtılar

Haberin Devamı

KOÇ Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç’un Cunda’da (Ayvalık) restore ettirip “Sevim-Necdet Kent Kitaplığı”na dönüştürdüğü manastırdayız... The Coca-Cola Company Başkan ve CEO’su Muhtar Kent, yanına eşi Defne Kent’i alıp söze girdi:



600 bin dolarla 6 öğrenci için ABD kapısını açtılar



- ABD’de “Defne-Muhtar Kent Eğitim Vakfı” kurmuştuk. Türkiye’de de bir şubesini oluşturduk. Ayvalıklı ya da kökeni buraya uzanan gençlerimizden ABD’de iyi üniversitelere girmeye hak kazananları desteklemeyi planladık. Türkiye şubemizin yönetim kurulu toplantısı için bir aradayız. Vakfımızın bursiyeri 6 öğrenciden 5’i de burada.
Ardından şu mesajı verdi:
- İnsanın gideceği yeri anlaması için geldiği yeri bilmesi gerekiyor. Ben bu anlayışla yola devam ettim. Şimdi de aynı anlayışla Ayvalıklı gençlerin eğitimine destek olmaya çalışıyoruz.
Bursiyerleri yanına çağırdı:
Tamer Avcı: İlk bursiyerimiz. İstanbul Erkek Lisesi mezunu. Emory University’de matematik-bilgisayar mühendisliği bölümünde.
Berkay Güldür: Robert Kolej mezunu. Cornell University’de sistem mühendisliği bölümünde.
Selena Akay: Koç Lisesi mezunu. University of Pennsilvanya’da kimya ve biyomoleküler mühendisliği bölümünde.
Defne Güler: Açı Lisesi mezunu. School of Art Institute of Chicago’da.
Mine Gezgin’i anons ederken özellikle altını çizdi:
- Mine, Ayvalık’ta yaşayan ilk öğrencimiz. Ayvalık Lisesi mezunu. Michigan State Universiy’de moleküler genetik öğrenimi görecek.
Buluşmaya katılamayan öğrenciyi de anons etti:
- Ali Şefik Yur, Georgia Tech’te öğrenim görüyor.
5 öğrenci aynı duyguları paylaştı:
- Defne-Muhtar Kent Eğitim Vakfı’nın (DMKEV) desteği olmasa, ABD’nin önde gelen üniversitelerinde öğrenim şansını yakalayamayacaktık.
Muhtar Kent, destek verdikleri öğrenci sayısını artıracaklarını belirtti:
- Dünyanın en iyi üniversitelerine girme başarısını göstermiş 6 öğrencimizi büyük zevk ve şevkle destekliyoruz. Hedefimiz destek verdiğimiz öğrenci sayısını artırmak.
Kent, vakfın öğrencilere verdiği desteğin miktarı üzerinde durmadı. Öğrencilere sorup yanıtı aldım:
- Vakıf her birimize yılda 25 bin dolar katkı veriyor. Okullarımızın yıllık bedeli konaklama ve yeme-içme dahil 70 bin doları buluyor. DMKEV’in verdiği 25 bin dolar, ailelerimizin üzerindeki yükün bir bölümünü ortadan kaldırıyor.
Vakfın Türkiye Şubesi yönetim kurulu üyelerinden Coca-Cola Eurasia-Africa bölgesinde direktör olarak görev yapan Gürtay Kıpçak, şu ayrıntıyı paylaştı:
- Bursiyerlerimizden bazılarına ek burs bulmalarında yardımcı oluyoruz.
6 öğrenciye yılda 25’er bin dolar, 4 yılda toplam 600 bin dolara ulaşıyor...
Öğrenci sayısı az olsa da, ayrılan kaynak, birçok vakfın ayda 200 liradan 1000 dolayında öğrenciye verdiği destekle eş düzeyde bulunuyor...
Kent’in Coca-Cola gibi dünya devinin zirvesinde de olsa, profesyonel yöneticilikle kazandığından eğitime ayırdığı pay, önemli örnek olarak karşımızda duruyor...
Ne mutlu Defne-Muhtar Kent çiftine...

Haberin Devamı


Oğlu ve kızı yönetimde

Haberin Devamı

DEFNE-Muhtar Kent Eğitim Vakfı’nın (DMKEV) Türkiye Şubesi Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşuyor:
*Defne Kent, Muhtar Kent, Cem Kent, Selin Kent, Alan McCain (Muhtar Kent’in Tarsus Amerikan Koleji’nden İngilizce öğretmeni), Cem Kozlu , Birkan Erdal, Cemal Özgörkey, Nuri Özgür, Şerif Kaynar, Gürtay Kıpçak. Robert Kolej’den yeni emekli olan Anne Kozlu (Cem Kozlu’nun eşi) da danışman olarak destek veriyor.


460 çocuk ‘Zeytin Çekirdeği’ oldu


MUHTAR Kent, mini konser anonsu yaptı:
- “Zeytin Çekirdekleri” mini konser verecek.
Çocuklar ellerinde enstrümanlarıyla yerlerini alırken, “Zeytin Çekirdekleri”nin orkestra olduğunu anladım. Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, kulağıma eğildi:
- Belediye öncülüğündeki projede şu ana kadar 460 çocuğa ulaştık. Gelir düzeyi düşük, ailelerinde sorun olan çocuklar bunlar. Kaymakamlık ve sivil toplum kuruluşları desteğiyle sanat, müzik ve sporla çocukların gelişimine katkı vermeye çalışıyoruz.
Coca-Cola İçecek ve Anadolu Etap’ın ortaklarından Cemal Özgörkey, araya girdi:
- “Zeytin Çekirdekleri” projesine katkı yapmaya hazırım.

Yazarın Tüm Yazıları