385 milyar litre suyu kullanıp iade ediyoruz

Haberin Devamı

STAGE İletişim Danışmanlığı’nın kurucusu Zehra Güngör, Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği’nin (IPRA) 2014 yılı dönem başkanlığını üstleneceğinin belirlendiği 2012’de önce kendi döneminde hangi temayı benimseyeceğini düşündü ve buldu:
- Empati...
Ardından başkanlık ödülünü kime vereceğine kafa yordu:
- The Coca-Cola Company Başkan ve CEO’su Muhtar Kent, IPRA Başkanlık ödülünü en çok hak eden isim...
Zamanı geldiğinde Muhtar Kent’e ödül konusunu IPRA yönetim kuruluna taşıdı:
- Muhtar Kent, kadınların iş gücüne katılımı konusunda önemli çalışmalara öncülük ediyor. Grubu, “su”ya saygı konusunda başarılı noktalara taşıdığı görülüyor. Bu gerekçelerle benim dönemimdeki “Başkanlık Ödülü”nü Muhtar Kent’e vermeyi öneriyorum.
Güngör, IPRA yönetim kurulunun oybirliği ile desteklediği ödülü İstanbul’da gerçekleşen buluşmada Kent’e sundu. Buluşmaya ABD’nin İstanbul Başkonsolosu Charles Hunter, Anadolu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, oğlu İzzet Özilhan, KAGİDER Başkanı Sanem Oktar, Özgörkey Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Özgörkey, Özgörkey Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Armağan Özgörkey, Z Zeytinyağları’nın üreticisi Salih Madra, Sezai Madra, Coca-Cola’dan Sinan Altun, Gürtay Kıpçak ile Coca-Cola İçecek’ten Atilla Yerlikaya katıldı.
Kent, The Coca-Cola Company’nin 2020 planını anımsattı:
- 2020’ye kadar kullandığımız suyun her damlasını iade etme sözü vermiştik. Şu anda 385 milyar litre su tüketiyoruz. Üretimde su tüketimini azaltmayı sürdürüyoruz. Kullandığımız suyu da arıtma yoluyla yerel yönetimlere yeniden kullanılmak üzere iade ediyoruz. Ayrıca yağmur sularının toplanıp, kullanılmasına özen gösteriyoruz. Bu konudaki 2020 hedefine bu yıl sonunda ulaşmış olacağız.
Dünyada 5 milyon kadın girişimci yaratma projesine değindi:
- Brezilya’dan Meksika’ya Afrika ülkelerinden Hindistan’a kadar dünyada 5 milyon kadına girişimcilik yolunu açma projemizde şu ana kadar 1 milyona ulaştık. Kadınlara girişimcilik rehberliği yapıp, işlerini canlandırmak üzere mikro krediye ulaşma kapısını açıyoruz. Bu program kapsamına giren kadınların gelirleri 4 katına çıkıyor.
Obezite konusunda eleştirilerin hedefi olan Coca-Cola’nın “kalori harcama projesi”ne işaret etti:
- İnsanlar kalori tüketmeyi (almayı), harcamaktan daha çok seviyor. Biz de çeşitli programlarla insanları kalori harcamaya yönelndirmeye çalışıyoruz.
Ardından Türkiye’den 3 IPRA Başkanı çıktığını vurguladı:
- Betül Mardin, Ceyda Aydede ve Zehra Güngör, IPRA Başkanlığı yaptı. Türkiye’den çıkan 3 başkanın da kadın olması sevindirici.
Yeri gelmişken The Coca-Cola Company’nin tutumunu paylaştı:
- İşe alımlarda, terfilerde kadınlara pozitif ayrımcılık yapıyoruz.
385 milyar litre suyun yeniden kullanıma dönmesi, üretimde önemli bir aşamaya gelindiğini gösteriyor...

Geçmiş olsun

Haberin Devamı

IPRA’nın The Coca-Cola Company Başkanı Muhtar Kent’e ödülü için gerçekleşen küçük buluşmaya Dağlıca’daki şehitlerin acısı ve Hürriyet’e AK Parti Gençlik Kolları saldırısı damga vurdu. Muhtar Kent, Tuncay Özilhan, Özgörkey kardeşler ve Madra kardeşler, öncelikle Dağlıca’da Türkiye’nin yüreğini yakan terörü kınadı, ardından Hürriyet’e saldırıya işaret etti:
- Hürriyet ailesine geçmiş olsun...

Yazarın Tüm Yazıları