100 okul hedefledi futbolcu yetiştirmek için özel plan yaptı

DÖNEMİN Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı İmam Altınbaş, 4-5 yıl önce sahibi oldukları Göztepe Spor Kulübü yöneticilerine talimat verdi:

Haberin Devamı

- Araştırın bakalım, altyapıda şampiyon olan takım hangisi?

 

Ekip araştırdı, sonucu bildirdi:

 

- Kartalspor’un altyapı takımı şampiyon.

 

Takımın hocasının kim olduğunu öğrendi:

 

- Özgür Zengin... Kendisi aynı zamanda Kartal Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni...

 

Altınbaş, Zengin’i transfer etti:

 

- Göztepe’nin altyapı takımı size emanet hocam.

 

İmam Altınbaş, kardeşi Hüseyin Altınbaş’la temellerini 2010’da attığı, Ocak 2012’de devreye aldığı Altınhas Holding’e yeni faaliyet alanları bakarken, 2014’te “Vega Okulları”yla eğitim sektörüne girdi. Genel Müdürlüğe, eğitim sektörüne girmesine vesile olan Ebru Arpacı’yı getirdi. Kızı Tuğçe Altınbaş’ı da Ar-Ge Koordinatörü yaptı.

 

Haberin Devamı

Altınhas Holding’in CEO’su Cemil Özdemir’in de yer aldığı ekibiyle bir yandan 10 yılda 100 okul, 80-100 bin öğrenciye ulaşmayı hedeflerken, diğer taraftan fark yaratmanın yollarını aramaya başladı. Göztepe’deki futbol altyapısı deneyimini Vega’ya taşımak istedi. Ancak karşısına Milli Eğitim Bakanlığı’nın kuralları çıktı:

 

- Yaz okulu kapsamında futbolu da düşündük, bizim hedeflediğimiz profesyonellikte bir oluşuma mevzuatta yer yoktu. Biz de Vega Spor Okulları Derneği kurduk.

 

Dernek aracılığıyla futbol altyapı eğitimine ağırlık vereceklerini vurguladı:

 

- Göztepe’yi Mehmet Sepil’in satın alması sonrasında Özgür Zengin, Kartalspor’a dönmüştü. Kendisiyle Vega Spor Derneği’nde çalışmaya başladık.
Zengin’in yaz boyunca futbola yeteneği olan çocukları belirleyeceğini kaydetti:

 

Haberin Devamı

- Hocamızın bulduğu çocukları eğitimlerine devam etmeleri için Vega’ya davet edeceğiz. Onlara yetenek bursu verip, bir yandan futbol, diğer yandan normal okulda eğitimlerini sürdürmelerini sağlayacağız. Ülkemizde iyi futbolcular yetişmesine katkıda bulunacağız.

 

Ebru Arpacı araya girip yeni açılacak okulla ilgili bilgi aktardı:

 

- Vega Okulları’nın ilkini İstanbul Sultanbeyli’de hizmete almıştık. İkinci okulumuz 2016-2017 eğitim-öğretim döneminde Beylikdüzü’nde devreye girecek.
Cemil Ödemir de okul açma temposuna değindi:

 

- Üçüncü okulumuz bir sonraki yıl Bahçeşehir’de devreye girecek. Aslında 4’üncüsü için de kontrat imzaladık. Biz arsa sahipleriyle bağlantı kurup, “Buraya okula uygun bina yapın, 12+5 yıl için kiralayacağız” diyoruz. Anlaşınca projeyi de biz veriyoruz. Arsa sahibi kontratı bankaya sunup kredi de kullanabiliyor.
Türkiye’de 16 milyon ilk ve orta öğrenim öğrencisinin 1 milyonu özel okullarda eğitim görüyor. Bu sayının artması bekleniyor.

 

Haberin Devamı

Altınbaş, özel okullar arasındaki yarışta “futbol altyapısı”yla öne çıkabilir mi?

 

Türk futboluna damga vuracak isimler yetişir mi?

 

 

Yazarın Tüm Yazıları