Tarzanlar zor durumda

EUROLEAGUE’de 2 takımımız Fenerbahçe ve Anadolu Efes ilk 8’de kendilerine yer buldular.

Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin dördüncülük sınırı altına düşüp ev sahibi avantajını kaybetmemesi için deplasmanda Real Madrid ve evinde Barcelona maçlarından birini mutlaka aldıktan sonra diğer maç sonuçlarının istediği gibi gitmesi gerekiyor. Mesela Panathinaikos, CSKA ve Maccabi’ye yenilmeli vb... Aksi halde 3’lü hatta 4’lü averaja bakılma durumları olabilir.

REAL’İ YENMEK ŞART

Sona yaklaşırken yıldızları Kostas ve Datome’nin yanı sıra son çeyrekte işi kora korla sokağa dökerek maç kazanma yetisini de kaybetmeye başladı F.Bahçe. Dixon oyun kurucuda bütün maçı götürmekte zorlanıyor. Giderek tüm takımların ‘sert ve çok hızlı’ oynadığı gözlemleniyor. Obradovic’in mecbur kaldığı ‘Sete set düşük tempolu hücum sistemi’ nereye kadar götürecek bakalım Fenerbahçe’yi?

Haberin Devamı

Öte yandan Arap atı gibi geç açılan Efes de sırat köprüsünde. Liderlik kovalayan evinin kralı Real Madrid’i son maçta orada yenmek çok zor. O nedenle hedefi bu hafta Olympiakos’u İstanbul’da yenmek olmalı. Ayrıca G.Saray’ın Baskonia’yı yenmesi halinde durumunu kurtarır yoksa Real galibiyeti şart.   

Sahibi henüz belli olmayan 8.’lik için Darüşşafaka’nın matematiksel şansı var ama pratikte çok zor. Sadece kalan deplasmandaki Brose Bamberg ve İstanbul’daki Kızılyıldız maçlarını kazanması ona da yetmiyor. Kaldı ki onun rakipleri bu son pozisyon için var oluş savaşı veriyorlar. Fenerbahçe’ye katılması nerdeyse kesinleşmiş Daçka bakalım bu onur savaşından nasıl çıkacak. ‘Kendisi için bir şey istemenin’ ötesine düşmüş G.Saray Baskonia ve Bamberg maçlarında annemizin ligi için kendini sınarken alacağı galibiyetlerle diğer Türklere hayrı dokunabilir.

 

Yazarın Tüm Yazıları