Sezar’ın hakkını isterim

Dejavu yaşıyorum.Ben bu filmi 29 Ağustosta gördüm ve yazdım.Gruptan 2.çıkıp eleme rakibimizin Avustralya olacağına kadar ayrıntıladım.Yazı başlığım ”Göster kendini Ataman”dı. Ergin saklanmayı yeğledi grup maçlarında.”Koş,koş at yüksek temposunda oyna” dedikçe o takımı sete sete oturtup kastı.Mola bile almadan sus pus kenarda oturup seyretti.Trafik polisi gibi “sen gir sen çık” yaparak şut sokacak oyuncu arayıp durdu.

Haberin Devamı

Dilerim bundan sonra ortaya çıkar ve 16 Ağustos Başarı Reçetemi tekrar okur ve özümser. Akşam ki maç için anımsayalım;
A/ Hilal şeklinde dizilip dışarıdan şut savurmaya paydos.Çünkü hem attırmıyorlar hem de istikrarlı atıcımız yok. Kaçan atışları potamızda görüyoruz.

B/4 kısadan vazgeç, Cenk Akyol’un eline bakan takım istediği kadar,dört kısaya dönüp intihar savunması yapsın,Emir Pledznic’i4 numara oynatıp fantezi arasın, bu platformda“maç kazanamaz”.İstatistikler beni doğruluyor;Ne zaman iki uzun oynadın o zaman maçlar bize döndü.İki uzunlu beş Milli Takımızın vazgeçilmezidir.Asgari dünya standardı %40 içerden%60 dışarıdan sayı üretmektir.

C/Savunmanda evlere şenlik.17 yaşında ki Mashulin, ihtiyar kurtlar Koponen ve Garcia fark etmez bize karşı hepsi kariyer zirvesi yaptılar.

Haberin Devamı

Arş yiğitler madalya uğruna
Böyle ballı yol haritasına bir daha rastlayamayız. Format sayesinde evsahibi İspanya, Yunanistan, Sırbistan ve bu filmin her daim esas oğlanları olan Arjantin,Hırvatistan, Fransa, Brezilya vb. güçlü takımlar hepsi diğer kümede toplandıklarından büyükbaşlara ve de ABD’ye hiç bulaşmadan yarı finale kadar akmamızın olasılığı daha da kuvvetlendi. Gerçekçi senaryo şöyle;Bu akşam Avustralya’yı yenip eliyorsun.Salı günü Yeni Zelanda-Litvanya galibini de yenerek Madrid’de ABD ile yarı final oynuyorsun. ABD’ye yenilirsen onlar İspanya ile altın için kapışırken bakarsın 3-4 maçında bronz madalyayı bile kaparız.
Siz isterseniz yaparsınız. Rüzgârınız bol olsun.

Yazarın Tüm Yazıları