Şanslı Kanarya

AYNI Top 16 grubundaki Çılgın Türkler’den ‘nağmağlupsever’ Anadolu Efes İstanbul’da Real Madrid’den sonra Olimpiakos’un da fiyakasını bozunca Fenerbahçe Ülker’in galibiyetsiz grup sonuncusu (0-4) Unicaja Malaga’yı yabancı saha filan demeden yenmesi kaçınılmaz olmuştu.

Haberin Devamı

Her geçen gün ‘Nasıl başlarsa öyle gider’ bir takım haline gelen Fenerbahçe Oguz, Bjelica, Goudelock, Bogdanovic, Zisis beşiyle başlayıp; Obradovic’in klasik erken adam değiştirme türbülansına maruz kalınca kapasitemize yakışmayan bir şaşkınlıkla başladık maça.16-19 geride girdiğimiz 2. çeyrekte Zoric, Vesely ve Emir’in yan yana gelmesi şablonu oyunu kırmamıza yetmedi. Neyse ki iki tarafta ellerine ilk geçirdikleri toplarla demirleri dövüp durdu da 28-30 makul skoruyla gittik odaya.

MALAGA TÜKENDİ

Koçun adeta bir gizli ajandaya uygun yaptığı yerli yersiz sok çıkara rağmen her akşamın adamları olmayı başaran Goudelock ve Bjelica’yla yaptığımız atak havlu atmaya dünden hazır Malaga guardını düşürdüyse de ancak 39-39 skor kilitlenmesinden sonra krizden Goudelock (19) sayılarıyla çıkıp 49-40’la girdik son çeyreğe. Ev sahibinin geri dönüş direncini hatalarımızla kamçılayıp, kazanma iştahlarını kamçılayınca oyuna ortak oldular. Fenerbahçe bireysel kapasitesi yüksek oyunculara sahip olma farkıyla kora kor dakikalardan ‘şans toplarıyla’ yüksek gerilimli dakikalardan sıyrılıp kazandı.

Yazarın Tüm Yazıları