Ruhun maddeyle sınavı

Avrupa ve Türkiye Ligi Play-Off’larında hiç yenilmemiş ‘maddi kadro kapasitesi zengini’, üst üste ikinci şampiyonluğa çok yakın bir Fenerbahçe vardı sahada...

Haberin Devamı

Çok derin ve pahalı bir kadroya sahip olmamasına rağmen iyi kurgulanmış, birbirlerini tamamlayan, birbirleriyle oynamaktan zevk alan, mücadele eden bir takım görüntüsünde ki ‘takım ruhu zengini’bir de Beşiktaş... Fenerbahçe çok zorlandığı ilk maçta şans rakibine tanımadı. Beşiktaş uzun süre perdele devril’lerle Stimac’ı içerde iyi değerlendirdi. Alan savunmasıyla atış isabet ritmi düşük Fenerbahçe karşısında ilk çeyreği ilerde geçtiler.

FAULLER YETİŞTİ

Obradovic fırçasıyla ‘Nasıl olsa kazanırız havasından’ çıkartılan Fenerbahçe, Vessely’nin smaç, Dixon ve Bogdonovic’in üçlükleriyle, sert savunmadan enerji alarak, devre bitmeden alışılmış ritmine ve maça geri döndü. Çember hakimiyetini geri alan Fenerbahçe sabırlı doğru ve isabetli şut seçimleriyle dingin ve duruma hakim basketbolunu sürdürdü. Ev sahibi bir kez daha ‘iş bitti havasında’ top kaybetmeye başlayınca Kenan Sipahi ve Earl Clark gayretiyle bir kez daha baş kaldıran Beşiktaş son çeyreğe girerken maçı kafa kafaya getirdi. Beşiktaş’ın faul limitini erken doldurmasıyla Fenerbahçe‘nin serbest atış çizgisine gitmesi, sayı bulmanın zor olduğu gecede ev sahibine avantaj sağladı. F.Bahçe böylece kabustan sıyrılmayı başardı.

 

Yazarın Tüm Yazıları