Potada 2015

Hayırlara vesile olsun.. 2015 parkeye Turgay free/Demirel’siz yeni bir yıl getirsin. Umutla yeni yıl, yeni beyaz sayfa dileklerimi sıralıyorum...

Haberin Devamı

FIBA ByLaws amir hükmü uygulansın.
FIBA Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi'nde olan Turgay Demirel’in Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanlığı dönemi sona ersin. Aynı zamanda iki görevi sürdürme ‘usulsüzlüğü’ CAS’a gitmeye gerek kalmaksızın sonlansın. Yirmi kusur yıllık ipotek ortadan kalksın. 'Başarılıyım' algısı yaratma dehası Turgay beyin ‘çiftlik tarzı’ tarihe karışsın. Milli takımlar ve kulüplerin önündeki takoz kalksın, yolları açılsın.

Yeni kurulacak Basketbol Federasyonu:
A-) Öncelikle kuvvetler ayrılığını gerçekleştirip bağımsız ‘Kulüpler Birliği Ligini kurarak’ profesyonel basketbol içindeki devlet ikilemine son versin. NBA modeli bu ticari yapı giderek kangren halini alan yabancı oyuncu ve koç vb. sorunları halletsin.

B-) Dört NBA asımız Ömer, Ersan, Enes ve Furkan’ı aynı anda yan yana oynatmayı başararak bu yaz bizi Avrupa Şampiyonası'nda başarıya taşısın, ki artık tarihimizde ilk kez Olimpiyata katılabilelim.

Haberin Devamı

Avrupalı kulüplerimiz;
Euroleague Top 16’da aynı gruba düşen Fenerbahçe Ülker ve Anadolu Efes, oyun kurucu olmaksızın total basketbol oynama sevdasından vazgeçerek, yeni transferleri Nikos Zizis ve Thomas Heurtel ile ‘klasik yoldan’ çeyrek finale kalsınlar. Durduk yerde kendi zorluklarını kendi yaratan, sonra çözmek için pösteki sayan Galatasaray bir tane daha pota altı uzun takviyesiyle çeyrek final yarışına katılsın. Bu dileklerimin gerçekleşmesi için sihirli değneğe gerek yok.

Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’ın ‘spor sadece futbol değildir’ bilinciyle duruma vaziyet etmeleri yeterde artar bile.

Yazarın Tüm Yazıları