Obra, kendine adrenalin yüklemeli

Sezon başında çok eleştiri alan değerlendirmemde, “Bu sezon F.Bahçe’de fazla bir arada oynamanın, Obradovic ile fazla dobra olmanın getirdiği ‘biteviyelik’ problem olacağa benziyor” demiştim. Ne denli haklı olduğum ilk kez alınan peş peşe yenilgilerle ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Fakat ne yalan söyleyeyim, durumun bu kadar yükselen bir değersizlik halini alacağı aklıma gelmezdi. Her yıl baştan takım yapan koç, bu yıl istikrar ararken yeknesaklığın kara kuyusuna düştü.


Doygunluk ve aşırı intizam baydı, sizin anlayacağınız. Alışmadığı bir moda giren koçun önünde, ‘yılgıyı atma süreci’ var. Doygunluk sapkınlığa dönüşmeden önlem almalı. Önce kendine, sonra takıma adrenalin yüklemesi ve yüksek dozda dolduruşla moral güncellemesi yapmalı.


ÖMER ONAN GiTTi, TÜRK BiTTi


Büyük kaptan Ömer Onan, federasyona geçince Türk oyuncu kullanımı sıfırlandı. Melih, sadece anonslarda başarılı. Ruh ve madde dengesi alt üst oldu. Gözler boş bakıyor. Oyuncular fırça arsızı oldular. Tanjevic benzeri, kenarda haybeye bir tepinme görüntüsü var. Kimsenin kimseye söyleyeceği fazla bir şey kalmamış.


Fenerbahçe’nin hasıraltı edilen garanti dış atıcı eksikliği Tel Aviv’de ağır yenilgiye dönüştü. Dixon, ‘evde tek başına’ filminin yıldızı görünümünde. İkiz kulelere gömülü değişken savunma panzehrini zerk ediveren, dışarıdan atamayan F.Bahçe hücumu kilitliyor. Rakipler repertuvarı dar F.Bahçe’yi ezbere aldı. Savunma telkâri. Geç olmadan, ‘Obrakadabra’nın şapkadan tavşan çıkarma zamanıdır...

Yazarın Tüm Yazıları