Mahşerin dört atlısı

Fenerbahçe: Obra'nın süper atletik ikiz kuleleri

Haberin Devamı

EKPE Udoh ve Jan Vesely, savunmada kaleci gibi, hücumda ise smaçlarıyla bezdirici. İkili oyun savunmalarında caydırıcılıkları katlanıyor. Çakılı pivottan ziyade hareketli oynatıyor Obradovic onları... Yüzü dönük isabetleri de olduğu için katkıları artıyor. Her hücumda topu onlarla en az bir kere buluşturmalı.

SAVUNMA SERTLİĞİ
Rakibin temposunu frenlemek adına kendisi de sete set hücum düzenini tercih eden Obradovic, maç başına ortalama 76 sayı üretebilen hücumunu savunma enerjisiyle besliyor. Kazanma formülü; “Atabildiğinden az yemek...” Rakibi 70’in altında tutabildiğinde kaybetmez Fenerbahçe!

Kriz ve karar dakikalarında Spanoulis, Tedosic ve Llull, işi sokak basketboluna döktüklerinde İstanbul arka sokakları kahramanı Ali Muhammed’in (Dixon) söyleyecekleri şampiyonu belirler.


REAL MADRİD: HİÇ AÇIK ALAN BIRAKMAYA GELMEZ
KOÇ Pablo Laso ile 6 yıllık beraberliklerinde dört kere Final 4’e katılan İspanyol Boğası da açık alan, “koş koş at basketbolunu” seven ve bu sürat içinde ligin 20.5 ile en iyi asist yapan takımı. İlk iş LLull ile fast break atıp çembere gidiyorlar. İkinci öncelikleri transion/geçiş sayıları bulmak.


DIŞ ADAMLAR KESKiN NiŞANCI
Bu olmazsa tepeden veya yandan Fernandez-Ayon gibi 3 ve 5 numara ile perdele devril’leri yapıyorlar. Real Madrid uzun oyuncularını koş koş temposunda aktif kullanıyor. Antony Randolp telaştan besleniyor. Carroll, Doncic, Llull, koşarken de, perde üzerinden gelerek de yüksek isabetle atan oyuncular.


OLYMPIAKOS: SAKALLI GERÇEĞİNİ KABUL EDECEKSİN
VERİMLİLİK endeksinde son maçlarda ortalama 22 ile birinci sıraya çıkan Spanoulis, aynı zamanda 22 ortalamayla sayı kralı ve maç başı ortalama 6 asistle bu dalda da lider. Ancak bu kadar verimlilik takımda Spanoulis bağımlılığı yaratıyor. El ve yakın savunma üstünden atmayı seviyor ancak sinir dengesini de kaybedebiliyor. Pota altı görece olarak en kapasitesiz takım Olympiakos kaptanının eline bakıyor.


RİBAUNTLARA HAKİMLER
Maç başı 11 ortalamalı ribaunt kralı Birch başta olmak üzere ortalama 38 ribauntla lig lideri Olympiakos rakipleri 14 asistte tutan bir savunma şeytanı. Hücum enerjisini savunmadan alıyor ancak sayı üretme kapasitesi düşük. Maç başı 14 sayı kapasiteli Georgios Printezis, karar verici kilit adam.


CSKA MOSKOVA: YÜKSEK KAPASİTELİ DERİN BİR TAKIM
YÜKSEK tempoyla maç başına 88 sayıyla herkesten fazla atarken yüzde 51 isabetle de en iyi şut atan takım olmayı da başardılar .  Koç Dimitris İtoudis, çıraklıktan ustalığa geçerek son şampiyon kadroyla fazla oynamadan, asist kralı Milos Teodosic, geçen sezonun MVP’si Nando De Colo, Aaron Jackson gibi uluslararası yıldızlarla Vorontsevic, Antonov, Khrypa Fridzon, Kulaghin, Kurbanov gibi Rus oyuncuların kimyasını çok iyi uyuşturarak makine intizamında çalışan bir takım yarattı. 


HIZINI KESMEZSEN NEFESİNİ KESER
Final 4’un 14 yıllık gediklisi CSKA Moskova’nın yüksek temposuna kendini kaptırırsan, geçiş oyunlarını önleyemezsen ancak yolda rastlaşır ve bütün maça asılma, oyunda kalma direncini kaybedersin.

Yazarın Tüm Yazıları