Kanarya yener geçer

Avrupa’nın en iyi 1, 2 ve 3 numaraları; Rodriguez, Llull ve Fernandez.

Haberin Devamı

Koşar, koşar atarlar. Allahları var genelde sokarlar da. Peki, takımları son şampiyon Real Madrid neden kendi evinde elendi? ‘Dış şuta bağımlı Basketbol OUT,total basketbol IN’ de ondan. Bunların koçları da öyleydi. Pablo Laso Real’de Obradovic’in oyuncusuyken birlikte Avrupa şampiyonu oldular. Bugün ne oldu? Laso bıraktığımız yerde sayar basketbol sistemini geliştiremezken Obradovic “Abrakadabra” oldu. Hem de geçen yıl Final-Final oynamış takımdan 11 oyuncu gönderip yerlerine yeni 8 oyuncu alıp baştan takım yarattı. Sezonda 11 değişik beş yaptı. Kimse her maç başlamadı oyuna. Neyi gösterir bu? Obradovic için yıldız değil takım parlar.


SABIRLI HÜCUM


Karşılıklı isabetsiz üçlükler serisi Jaycee Carroll ile başladı Bobby Dixon hemen yanıtladı. Gustavo Ayon bu kez başta pota altını kullanmaya kararlıydı. Ona indirdikçe başarılı oldular ama Allah’tan Laso ‘sallabol’da ısrar etti. Savurdular sokamadılar. Fenerbahçe ‘sert savunma, sabırlı hücum’ felsefesi ve Sloukas’ın başarılı yönetiminde dinginliğini koruyarak skor liderliğini bırakmadı. Adam takipli kombine alan savunmasıyla geriye gelmeyi başaran Madrid, perdelerde adam değiştirince hücumda tıkandık ama gene de 30-27 önde gittik odaya.


GENE MAD(RİD)ARA OLDULAR



İkinci yarıda nafile yere, bildik Rudy Fernandez içeri zorlamaları ve abartılı harakiri tipi baskıyla ortalığı yangın yerine çevirdiler. Umduklarının tam tersini buldular. ‘Cool Fener yener’ gerçeğiyle yüzleşti Madrid. Maç sonlarının mucize adamı Bogdan Bogdanovic skor yapmaya başlayınca Fenerbahçe güçlü yüzünü gösterip arayı açmaya başladı. 14 sayı önde girdiğimiz son 10 dakikada onlar full risk üçlük rüzgarıyla son çırpınışlarını yaparken topun kıymetini çok iyi bilerek Dixon emanetinde saate karşı iyi sakladık. Datome’de sokunca Real’den beyaz havlulu veda geldi. Teşekkürler Kanarya.

Yazarın Tüm Yazıları