İstedik aldık

COŞKUN tribün tabloları eşliğinde sahnelenen gösterideki ’O kupayı istiyoruz’ sloganı ‘Aslan ruhu’na dönüşerek ‘büyük kupa’ oldu.

Haberin Devamı

Ordaki ilk maçta Ergin Ataman’ın tanıyamadığı oyuncular yerine ‘bildik aslanlar’ sahaya çıkınca Eurocup şampiyonu olduk.

Kupa beylerinin başına; 3. Avrupa kupasını kaldıran Ataman’ı yazalım. Bu maçın şifresini ”Takımın disiplinli, son derece agresif ve sert basketbol oynaması lazım” diye verdi ve istediğini aldı.

Gecenin ruhuna uygun olarak takımı kasmadan hızlı akışa prim tanıdı. Ataman akıllı taktikle; tek başına 16 sayı atan 37 yaşındaki kahramanları Campbell’ı Göksenin ile kelepçeleyerek; spektaküler bloklarla parke dayağı atarak, fırtına gibi başladık.

Şokla 27-16 önde geçtiğimiz ilk çeyrekte 5x4 üçlük atarak tribünü sahaya 6. oyuncu olarak indirdi aslanlar.

GÖKSENİN KUPA BİZİM
Alan savunmasıyla fırtınayı aşmaya çalışan Strasbourg, skor sürüklemeyi devralan Collins ve Fofana sayılarıyla kopmadan direndi.

Dar rotasyonumuz yorulunca 2. çeyrekte direksiyonu rakibe bırakarak hızlı hücum sayıları yemeğe başladık.

Koşarlarken atıp isabet bulmaya da başladılar. Kenardan gelen Davis katkısıyla, Lasme’yle pota altını da zaman zaman yoklayarak 8 sayı üstün gittik odaya.

NOKTA SiNAN'DAN
Kelepçe görevini 2. yarıda atıp sokarak taçlandıran Göksenin yüzümüzü ağartan adam oldu.

Gecenin suskun adamı Eurocup MVP’si McCollum da ribaund alıp blok yaparak, şutları sokarak normalini tam gereken zamanda oynamaya başlayınca 7 sayı önde girdiğimiz son 10 dakikada maç ‘atan kazanır’a döndü.

Yaşından olgun basketboluyla G.Saraylıların yüzünü güldüren kaptan Sinan’ın son noktayı koymasıyla kupa geldi.

Yazarın Tüm Yazıları