Hidayet’e böyle eremeyiz…

Beş altıdan küçüktür ama yabancı oyuncu sayısını bir tane eksiltmek... Ha bir eksik ha bir fazla hiç fark etmez…

Haberin Devamı

Parkemizi yabancı çöplüğü olmaktan kurtarmaz. 12 Dev Adam Federasyonu enkaz kaldırmaya çalışıyor ama doğrusu attıkları bu son taş ürküttükleri kurbağa değmedi. Bakın çocuklar; Hido, Ömer, Kerem, Hüseyin, Haluk… İcraatta hız kestiniz, yavaşsınız!!! 2001’de 12 dev adam için Haydarpaşa'da çekilen reklamlarda bile daha hızlı karpuz atıyordunuz. Ağabey hakkıyla ricam; Dayanın FIBA Avrupa'da Demirel'in kapısına "one minute" çekin.
Demirel’e, "Birkaç dolar peşinde koşmayı bırakda Milli maçları "eskiden olduğu gibi yaz sonunda topluca oynat"ki NBA yıldızlarımızı oynatabilelim" restini çekin!…Anlayalım bakalım ne kadar milliliği kalmış Demirel’in? Başka türlü 2019 Dünya Şampiyonasına katılamayız. Bakın anlatayım; Ukrayna ve İsveç’i bu hafta yendik diyelim… İsveç, Türkiye, Letonya, Ukrayna’dan oluşan grubumuzdan ilk üçe girince… Buradan yaptığımız maçları taşıyarak gideceğimiz Karadağ, Slovenya, Belarus, İspanya’dan oluşan bir sonra ki turda, eğer NBA’cilerimiz olmadan, Euroleague’de oynayanlarımız sorunlu olarak katılacağı, hafta arası pencerelerde oynarsak, ilk üçe girip Dünya Şampiyonasına hayatta gidemeyiz.

Haberin Devamı

Parkede milli ikilem!
Geçmiş başkan Turgay Demirel basketbolumuzda büyük tahribat yaptı. Hidayet Türkoğlu federasyonunun kucağına “2.sınıf yabancı oyuncularla doldurduğu lejyonerler ligi” bıraktı. 12 dev adam Federasyonu, Kulüplerle milli takımlar arasında beynamaz kaldı. İkilem büyük; Örneğin, Fenerbahçe Avrupa şampiyonlukları yaşamasını yabancı oyuncu bolluğuna borçlu. Ama yerli oyuncular sezon boyu kenar mahkumu olarak havlu sallıyorlar. Ne yardan ne serden geçebiliyorsun… Demirel’in yirmi kusur yıllık icraatında parkenin altına döşediği tahribat kalıplarından kurtulmak lazım. Nedir bunlar; A. Yabancı oyuncular hegemonyası B. Milli maçların sezon içi pencerelere oturtulması. Cedi ve Furkan iki NBA’li asımızı bu hafta oynatabileceğiz ama bir sonra ki turda gene yoklar. Tempus fugit / zaman akıyor ve TBF henüz elle tutulur bir çözüm geliştiremedi. Gençler Ligi uygulaması bir fiyasko. Her geçen gün geriye gidiyor milli basketbolumuz. Bu ikilemi çözmeden, bir zamanlar dev olan basketbolumuzun, iki yakası bir araya gelmez. Akil aklınızı çalıştırıp İspanya, Yunanistan milli basketbol politikalarını inceleyip ivedi çözüm üretin…
Huha dev adam 12 dev adam demeyi özledik…

 

 

Yazarın Tüm Yazıları