Federasyon yapboz oynuyor

AĞUSTOS böceği ile Karınca” hesabıyla Milli Takım ve kulüplerin harıl harıl çalışması gereken sıcak “kadrolaşma, takım oluşturma” günlerindeyiz.

Haberin Devamı

Geçici(!) Federasyon Başkanı Turgay Bey; 2006’da derme çatma sözde gençleştirilmiş takımla 12 Dev Adam’ın belini kıran, NBA yıldızları Mehmet Okur ve Hidayet’in raporlarını saymayıp onları takımdan tırpanlayan “meşhur prensiplerini” yalamış yutmuş. Şaka gibi, tweet atan (Ömer Aşık, Cedi Osman, Emir Preldzic) dilediği zaman katılıyor Milli Takım kaynaşma kampına. Emir, ligde devşirme krizi yaşanınca, kulübüyle dayanışmalı olarak “affını isteme” restini çekti. Federasyon kuzu kuzu geri adım attı. Fenerbahçe’den Preldzic, Banvit’ten Simmons, Dudley (Ersin Dağlı), Wright (Ali Karadeniz),Ruzic, Dixon gibi isimler Türk oyuncularla aynı statüde yer alacak. Eskiye döndük. Olan Turgay beyin yabancı oyuncu ekstra lisans harcına oldu. Bir yerden çıkartır nasılsa acısını biz Avrupa arenasına çıkacaklar ne alemde ona bakalım.

Haberin Devamı

NEYSE HALİM ÇIKSIN FALIM

TRANSFERİN Efendisi Anadolu Efes; Euroleague kuralarında görece en iyi gruba düştü. Real Madrid, Zalgiris Kaunas, Nizhny Novgorod, Dinamo Sassari, büyük ihtimalle elemeden gelecek Kazan. ‘Yeni koç, yeni takım’, bu yılki sloganları. Stratos Perperoglou, Nenad Krstic, Stephane Lasme, Dontaye Draper, Matt Janning, Dario Saric’li kadro koçların koçu İvkovic’le sevenlerini ‘Final 4’ hayallerine daldıracak görünümünde.
Fenerbahçe yangınlara düştü. Duyan gelmiş Kanarya’nın grubuna: Barcelona , Panathinaikos, Emporio Armani, Bayern Münih, PGE Turow. Bu yıl Avrupa’da iş yapabilmek için kadro güçlendirmesine asılması gerek sarı lacivertlerin. Obradovicler’i değiştirdiler. Hırvat Bojan gitti, Sırp Bogdan geldi. McCalebb gitti, Ricky Hickman ve Andrew Goudelock geldi. Kanaryanın transferleri “evet ama yetmez”.
G.Saray da ballı sayılır. Ligde 5 İspanyol takımı olunca Aslan iki Boğa arasına sıkıştı; Valencia Basket ve Laboral Kutxa. Grubun en isimlisi Olympiakos. Kapalı kutular ise, ve Litvanyalı Neptunas. Marko Paşası’nı (Markosvilli) CSKA’ya kaptırıp onların Micov’unu ve İtalyan Arrodori’yi alan Galatasaray bütçesini denkleştirip elini çabuk tutmazsa parkede yaya kalacak.

Yazarın Tüm Yazıları