Çeyrekte kaldık

Dabbah, rafine hale gelmesi için, sevdiği deriyi yerden yere vurup dövermiş. Ergin Ataman dostumu yıllardır bu formatta eleştirdim.

Haberin Devamı

ABD maçından sonra sıralarken lafı denk düşürüp “Bir de Emir’im var. Preldzic bu takımın çok şeyi. Her sorumlu noktada o mutlaka oyunda olmalı” diye yazmıştım. Emir’in gerekliliği ve ‘çift uzunla’ oynayıp kaderini ‘şut duasına’ bırakmama nasihatlerimi dinlemeyen Ataman turnuva sonunda ‘bütünlemeye’ kaldı. 18-13 ile geçtiğimiz ilk çeyreğe olması gerektiği gibi istekli ve tempolu başladık. Yıldız guardları Karniatis’leri sakat olduğundan top getirme eksiklerini akıllı değerlendirerek tam saha baskılı başladık. Emir bıraktığı yerden dalışlarıyla sayılarımızı yaratırken serumla oynayan Ömer Aşık bloklarıyla potayı kararttı. Onlar sadece yeni Darüşafaka’lı Seibutis ve Galatasaray’lı Pocius’la dışarıdan sayı bulabildiler.

GÜCÜMÜZ TÜKENDİ

2. çeyrek Ömer kanara oturunca tablo değişti. Litvanyalılar Lavrinovic ikizlerini sokarak iyice potaya yüklendiler. Bizi dışarı atarak sallabol oynamaya itelediler.15/2’yle zorlama üçlük şutlarda kaçınca kriz başladı. İkizlerin Darius’u dış atışlarla farkı eritip odaya 33-28 önde gittiler. İkinci yarıda akıllı savunmayla silkinip oyuna 10-0’la geri döner gibi olduk. Göstermelik olsa da baskı hataya yöneltti rakibi. Ömer’i de içerde besleyince her girişimde serbest atış çizgisine gittik. Çemberler, 10 üçlük sokan Litvanya’yı sevdi. 47-44 geride girdiğimiz son çeyrekte yumuşak karnımız boyalı alana topu indirip Valanciunas ve Motiejunas’la sayı bulamazlarsa da dışarıdan isabet buldular. Deneyimli Litvanya, kafa karışa dönen son çeyrekte tuzaklarımıza düşmedi. Hep yanımızdaki turnuva şansımız bu kez yüzümüze gülmedi ve çeyrek finale kalma tesellisiyle yetindik.

Yazarın Tüm Yazıları