Bir varmış bir yokmuş!

Önce;80 kuşağı “bütün zamanların en iyisi” kadınlarımızı böyle kötü bir kenar yönetimine rağmen aldıkları dereceden dolayı kutlayalım.

Haberin Devamı

Başlarındaki “Ceyhunabi”leriyle daha fazlası da olamazdı zaten. Pilotsuz uçak benzeri, koçsuz ancak bu kadar.Evkafta memur formatında ki koçun çapı ve referansları bu seviyeye yetmedi. Sonra gelelim “bütün zamanların en iyi algı simsarı” Demirel’in masalına;
Evvel zaman içinde,kalbur saman içinde..
Pireler berber iken,develer tellal iken..
Bir Federasyon Başkanı varmış…
Sürekli “başarılıyım” masalları anlatır…
İlgilileri mışıl mışıl uyuturmuş…
Hani büyük basketbol ülkesiydik?
Evimizde bile madalya kapamadık.
Yabancı oyuncular cenneti ülkemizde;
KULÜPLER’de kürsüde, MİLLİ TAKIM’da ise vasatın altındayız.
Galatasaray Avrupa Şampiyonu, Fenerbahçe İkincisi.Eee..O zaman katılan ülkelerin tüm masraflarını tonlarca paran ödediğimiz,pahalıya mal olan Dünya Şampiyonası Ülkemizde yapılırken madalya almamız gerekmez miydi?

Haberin Devamı

Gerekirdi ama mümkün değil

Yirmi yılda Turgay Demirel’in kadın basketbolunu soktuğu çıkmaz sokak şöyle:
Lejyoner starlar, aynı sezonda hem biz de hem WNBA’de oynayabildiğinden,parayı bastırıp en iyilerini kapıp Kulüplerde Avrupa Şampiyonu oluyoruz.Ama,son baharlarını yaşayan kadınlarımız,milli takıma gelince emekleri heba ediliyor.Ülke cebinden yıllardır ödenen Wıldcard katılım paraları,hamaliyesi yapılan organizasyonlarla;İflas eşiğindeki FİBA’da üç başkan yardımcısından biri olan, Avrupa Kaymakamı Turgay Demirel, geride bıraktığı enkazıyla iftihar etsin .Artık gölge etmesin başka ihsan istemez.

FİBA hayrını görsün
Basketbolumuzu bitirip giderken hala yerine adam koyarak hanedanını sürdürmek, çiftlik gelirlerinden uzak kalmamak istiyor. Yeniden yapılanmada geçmişe ait tek yaprak kalmamalı. Başkanlık için ismi servis edilen Harun Erdenay, şarkıda ki gibi “bize hep onu hatırlatır”. Vesait altında emanetçi istemiyoruz. 2020’de Avrupa basketbolu kabuk değiştirecek. NBA benzeri global lig kuruluyor. Üç Türk takımı (Fenerbahçe, Galatasaray& Anadolu Efes)artık bizim ligde oynamayacak. Potanın geleceği ULEB (Avrupa Kulüpler Birliği)’de, FİBA tarihin yapraklarına gömülecek. Artık Turgay Bey ve onun FİBA’sıyla işimiz olmaz. Bu devrim niteliğindeki değişikliğe ayak uydurabilecek, Avrupa basketboluyla aramızda ki makasın açılmasına sebep NBA benzeri tam profesyonel ligimizin olmayışı olumsuzluğunu ortadan kaldıracak bir başkan seçmeliyiz.
KULÜPLER BİRLİĞİ’ni kim kuracaksa o gelsin ki uçuşa geçelim.

Yazarın Tüm Yazıları