Başka bahara

FIBA Kadınlar Euroleague’de üst üste 6. kez en iyi dört takım arasında yer alan Fenerbahçe basketbolda Türkiye’ye kulüpler bazında 7. Avrupa kupasını yine getiremedi.

Haberin Devamı

Galatasaray’dan sonra şampiyonluğa ulaşan ikinci Türk takımı olamadı. Dörtlü Final deki ilk maçında ev sahibi UMMC Ekaterinburg‘u 70-61 yenerek finale yükselen sarı lacivertli ekip Rusya’nın Dinamo Kursk takımına karşı eski Fenerli sayı makinası, şeytani melek, turnuvanın MVP’si Angel McCoughtry’e ve deneyimli arkadaşlarına “Şampiyon dokunuşu eksikliği” nedeniyle bu sene 3.kez yenik düştü. Yeni koç Fırat Okul boyalı alan kraliçemiz Parker’ı başta doğru kullanarak 10-0’lık seriyle iyi başladığımız performansı bütün maça yayamadı.

POTA ALTINA GİREMEDİK

McCoughtry takımını sırtlayarak 10 sayı farkı lehlerine döndürüp kopup kaçmamıza engel oldu. İçeri gömülü baskılı, adam takipli alan savunmasıyla dış atışa zorladılar bizi. Giderek çembere göremez olduk. Quigley’nin isabetleri hücum tıkanıklığını açmamıza yetmedi. Açık alanda kaptıkları topları zengin hücum kurgularıyla sayıya dönüştürerek momentumu maç sonuna kadar elde tuttular. Pelin kenardan gelip savunma ve hücumda katkı vererek takımı canlandırdı. 2 yarıda takımlarının sayı gücünü paylaşan Ogwumike, Cruz ve Prince oyunu akıtıp isabet buldukça fark açıldı. Sert rakip savunmasını aşamadıkça sinirsel dengemizi ve oyun kontrolümüzü yitirerek oyundan düştük. Son bir gayretle maç sonunda, yıldızlarıyla sürekli şarj olan, Dinamo’nun kontrollü oyununu bozmayı zorladık ama tren kaçmıştı.  

Yazarın Tüm Yazıları