Ataman'ın hedefi şaştı

BANVİT, maç boyu Galatasaray’ın enerjisini ve ritmini düşürerek finali kaptı kaçtı.

Haberin Devamı

Pazartesi Bandırma’da yenmişti, rövanşı da vermedi. Açık alanda erken atış kovalayan rakibi koşturmadılar. Boyalı alanı Tibor Pleiss’la daha olumlu kullanmasına rağmen çeperden demir dövünce ve üstüne üstelik alışılmışın tersine feci bir son çeyrek oynayınca Banvit’in ekmeğine yağ sürüp Theodore’ın ellerine finali terk etti Galatasaray. Telafisiz maç gerginliği, oyunun başında karşılıklı yoğun top kaybına sebep oldu. Düşük bütçesi nedeniyle dar rotasyon mahkumu Banvit, maçın temposunu düşük tutma akıllı seçimini sürdürürken, ilk çeyrek düşük skor ve tutuk hücumlarla kafa kafaya geçildi.
Theodore ‘final’ dedi

“Koş koş at” ritmine giremeyen, boş atışları da kaçan Galatasaray, atıcıları Schilb, Micov ve Diebler’ın sıfır çektiği sayı üretme krizini Göksenin’in üçlükleriyle aşarak ilk yarıda oyundan kopmadı. Banvit de Tolga Geçim performansıyla geri adım atmadı. İkinci yarıda Galatasaray’ın “gol kısırlığı” sürerken Banvit’in yüzde 45’e varan isabet kısmeti Orelic’in 17 sayı katkısıyla açıldı. Savunmalarda sertlik artarken kemik sesleri arttı.

Haberin Devamı

Kaptan Sinan’ın sayı ve asistleriyle takım ritmini açma çabası bu sefer maçı kurtarmaya yetmedi. 19 sayı atan “Theodore Galatasaray’a karşı” şeklini alan maçta koç Ataman bir hedefinden daha oldu.

Yazarın Tüm Yazıları