Pencere önü çiçeği!..

Ah Frodo Baggins, sen ki o meşhur yüzüğe sahip olmuş efsane bir Hobbit’sin, böyle durumlara düşecek ne vardı? Haftanın en kafa karıştırıcı yapımı ‘Açık Pencereler’ (‘Open Windows’) ağırlıklı olarak Hitchcock’un ‘Arka Pencere’siyle (‘Rear Window’) bir bukle ‘Gizli Teşkilat’ına (‘North by Nortwest’) göndermelerde bulunurken asıl kapsama alanını teknolojinin geldiği nokta üzerinde biçimlendiriyor.

Haberin Devamı

Film notu: 5 üzerinden 2 yıldız

Pencere önü çiçeği..

Öykü kısaca şöyle: Nick, âlemin popüler aktristi Jill Goddard’la tanışma fırsatını elde etmiştir. Girdiği bir yarışma sonucu ünlü oyuncuyla akşam yemeği yiyecektir. Lakin otel odasında beklerken Chord adlı birinden telefon gelir ve yeni filminin tanıtım turuna çıkan Jill tarafından ekildiğini (!) anlar. Chord, Nick’i bir bakıma provoke eder ve kişisel bilgisayarı üzerinden intikam alabileceğini söyler. İlk adımı attıktan sonra dönüş zordur, Nick artık Chord’un komutlarını uygulayan ve giderek kanlı bir oyunun parçasına dönen bir piyondur... Nacho Vigalondo’nun yönettiği ‘Açık Pencereler’ doğrusu seyircisini hemen içine çeken bir sürükleyicilikle başlıyor. Kameralar, ekran karşısında ‘röntgenci’ bir ruha dönüşen ve masumiyetini kaybeden bir kahraman derken film, fazla karmaşa adına avucunun içine çabuk aldığı seyircisiyle mesafesini giderek açıyor. Sanki üst düzey teknolojik bir öyküde yolumuzu kaybediyoruz ve film bize bu konuda pek yardımcı olmuyor gibi...

Pencere önü çiçeği..

Haberin Devamı

KENDİSİNİ ‘GEZİ ZAMANI’NDAN HATIRLIYORUZ…

Oyunculuklara gelince Elijah ‘Frodo’ Woods Nick’te, porno yıldızı olarak bilinen Sasha Grey de Jill’de arz-ı endam ediyorlar. Bu arada Sasha Grey, ‘Gezi zamanı’ hınzır gençler tarafından Twittter’da ABD Senatörü olarak lanse edilmiş ve hazırlanan ‘caps’e, “Beklenen itiraf: ‘Türk hükümeti İran konusunda bizi dinlemedi, bir ders vermek istedik. Ancak Türk halkı liderlerini arkasında durarak planımızı bozdu. Galiba bu sefer kaybettik.” ifadeleri yazılmıştı. Bu caps’i gerçek sanan birçok kişi metni ‘ABD’li Senatör Sasha Grey’den şok gözler’ başlığıyla sosyal medyada paylaşmış, bazı haber siteleri de okurlarına sunmuştu.

Pencere önü çiçeği..

Sonuç: Elbette tercih sizin ama ‘Açık Pencereler’, iyi başlayıp sonradan yolunu kaybedenler kuşağının yeni bir üyesi olmaktan öteye gidemiyor.

Pencere önü çiçeği..

Yazarın Tüm Yazıları