Hafta sonu ‘Randevu’nuz var…

Açılışı perşembe gecesi yapılan 19. Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali, bir kez daha sinemaseverlerin huzuruna zengin bir programla çıkıyor. Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle gerçekleştirilen etkinlikte farklı ülke ve kültürlerden 30’a yakın film gösterilecek. 22 Aralık’ta sona erecek ve Beyoğlu Atlas’la Fatih Cinemaximum Historia sinemalarında gerçekleştirilecek organizasyonun en dikkat çekici seçkisi ‘Gastronomi Randevusu’.

Haberin Devamı

Mehmet Gürs sunacak

Bu bölümün en göze çarpan filmi ‘Türk Mutfağına Övgü’ (The Turkish Way), dünyanın en iyi restoranlarından El Celler de Can Roca’nın sahibi, Roca kardeşlerin Türk mutfağını keşif hikâyesini anlatıyor. Söz konusu belgesel 19 Aralık’ta saat 16.30’da Mehmet Gürs’ün sunumuyla Atlas Sineması’nda özel bir gala ile izleyici karşısına çıkacak. Bu bölümde toplam beş film gösterilecek. Festivalin ‘Anısına’ bölümünde ise geçen yıl kaybettiğimiz Abbas Kiorastami ‘Rüzgâr Bizi Sürükleyecek’, Andrzej Wajda ‘Demir Adam’, Tarık Akan da ‘Maden’ filmleriyle hatırlanacak, anılacak.

Festivalde seyirciyle buluşacak yapımlar arasında yer alan ‘Yaşamın Kıyısında’ (‘Manchester by the Sea’), birçok eleştirmen tarafından 2016’nın en iyi filmleri arasında gösterildi.

 

Yazarın Tüm Yazıları