Galdolfini’nin ‘Veda sonatı’

Haberin Devamı

Galdolfini’nin ‘Veda sonatı’
5 üzerinden 3 yıldız

‘Mystic River’ın yazarı Dennis Lahane’in kendi kısa öyküsünden senaryolaştırdığı ‘Kirli Para’ (‘The Drop’), küçük insanların büyük sularda yüzmek durumunda kalmaları üzerine bir suç filmi. Kuzeni Marv’ın barında garsonluk yapan Bob, bir çöp sepetinde yavru köpek bulur. Peşi sıra köpeğin bakımı için, tesadüfen tanıştığı Nadia’dan yardım isterken çok geçmeden işler sarpa sarar: Bar soyulur, Rocco adını verdikleri köpeğin sahibi olarak ortaya çıkan Nadia’nın eski erkek arkadaşı Eric, haraç ister vs. ‘Kirli Para’, James Gandolfini’nin bir tür ‘vasiyet filmi’. Geçen yaz 51 yaşında aramızdan ayrılan bu büyük aktör, son kez bu yapımda rol almıştı.

Haberin Devamı

Filmin yönetmenliğini üstlenen Belçika kökenli Michael R. Roskam, kendine özgü bir sese sahip olacağını ilk filmi ‘Bullheat’te göstermişti. Benzer şekilde ‘Kirli Para’ da kayda değer bir çaba. Film uzaktan uzağa ‘Olağan Şüpheliler’e selam sarkıtıyor. Son dönem çıkışa geçen İngiliz kökenli aktör Tom Hardy de Bob rolünde çok iyi bir performans ortaya koyuyor.

HAT-TRİCK YAPIYORLAR!

Galdolfini’nin ‘Veda sonatı’

Serena, geçen yüzyıl başı, yeni yerleştikleri Kuzey Carolina’da kereste sektöründe yükselen Serena-George çiftinin hayatı üzerinden bir kadının hırslarına odaklanıyor. Filmin en önemli özelliği, Jennifer Lawrence-Bradley Cooper ikilisini ‘Silver Linings Playbook’ ve ‘American Hustle’dan sonra bir kez daha bir araya getirmesi.

Yazarın Tüm Yazıları