Bu futbolla nisan zor

MUSTAFA Denizli’nin o ünlü ‘sihirli dokunuş’u bu kez de Galatasaray’a değecek mi?

Haberin Devamı

Lig maratonun 17 maçlık ikinci bölümünde cevabı merak edilen öncelikli sorularından biri de kuşkusuz bu olacak. Tecrübeli teknik adam, takımının hal ve gidişata ilişkin tarihi, geçen hafta içinde verdi bile: Nisan 2016... Bu takvime riayet etme yolundaki ilk hamle olan dünkü karşılaşma, kazasız belasız atlatılması gereken ilk dönemeçti.

 

SON VURUŞ PROBLEMİ

 

Sarı kırmızılılar, Sivasspor karşısında mücadeleye baskılı başladı. 3. dakikada Burak Yılmaz, ‘karşı karşıya’da ilk ciddi atağı değerlendiremedi. 13’te kazanılan penaltı atışında Selçuk İnan ilk golü atarken 23’te son maçların formda ismi Sinan Gümüş farkı ikiye çıkardı. Lakin skor avantajına rağmen ev sahibi oyunu tutmakta zorlanıyordu. Okan Buruk’un sahaya sürdüğü hücum ağırlıklı (Aatif, İbrahim Akın, Hasan Kabze) ama kırılgan kadro, son vuruş problemi yaşarken Galatasaray adına zaman zaman Muslera faktörü de devredeydi.

 

Haberin Devamı

MAÇIN KIRILMA ANI

 

86. dakikadaki penaltı anı. Eğer bu atış kazanılmasa ve de atış golle sonuçlanmasa Sivasspor beraberliği bulabilirdi.

 

YENİ TRANSFER GOLLE BAŞLADI

 

İKİNCİ yarıya Sivasspor oyundaki etkisini skora da yansıtma yolunda daha etkin bir görüntüde başladı. Ev sahibi ise sanki kontra kovalıyordu. Ki aradığını da buldu, Burak bir kez daha ‘karşı karşıya’da ikinci önemli fırsatı heba etti (zaten bu pozisyondan sonra da dengesi bozuldu). ‘Yiğidolar’, yeni transfer David Texeira’yla golü bulunca Galatasaray için telaş başlamıştı artık.

 

KIŞ ZOR ÇIKAR

 

Son bölümdeki Burak’ın penaltı golü skoru belirledi. Nihayetinde sarı kırmızılılar ikinci yarıya galibiyetle başladı ama ortada pek de umut verici bir görüntü yok. Bu futbolla değil nisanda ‘Güzel günler görmek’, kış zor çıkar...

 

MAÇIN ADAMI

 

Haberin Devamı

Yüzde 51 Muslera, yüzde 24.5 Sinan, yüzde 24.5 Denayer

 

BURAK AYAKTA TUTTU!

 

ASLINDA Burak Yılmaz maça damgasını vuran isimdi ama attığıyla değil kaçırdıklarıyla... İki net pozisyonu harcadı, taraftardan tepki gördü, penaltı golüyle de kendince moral buldu. Ama özellikle ikinci yarıda kaçırdığı gol bir anlamda Sivasspor’u oyunda tuttu.

 

SİNAN YASİN OLUR MU?

 

G.SARAY için heyecan verici isimlerin başında Sinan Gümüş. ‘Son 4 resmi maçta 4 gol’lük bir istatististiğe ulaştı. Peki Sinan, bu sezonun Yasin’i olabilir mi? Denizli, Podolski döndüğünde de 11’de şans verirse neden olmasın?  Ve Donk... Defansif ısırganlığı az, ofansif iştahı iyi. 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları