Valbuena-Ekici doğru hamleler

FENERBAHÇELİ ve Galatasaraylı futbolcuları, son haftalarda hiç bu kadar ciddi görmemiştik herhalde. Şampiyonluğun, Şampiyonlar Ligi’nin ya da kupanın motive edemediği büyük(!) futbolcular, 15 gün ekstra tatil için dün çok daha ciddiydiler sahada.

Haberin Devamı

Advocaat, F.Bahçe’yi küme düşmüş Adana’ya karşı savunmacı bir tertiple sahaya çıkardı. 18’inci dakikada genç Yiğithan’ın şanssız sakatlığı olmasa, tertibini sonuna kadar koruyacağını tahmin etmek de güç değil. Oyuna 4-3-3’le başladılar, umutlar yine Lens’in süratindeydi. Ama 18’de Yiğithan sakatlanıp Volkan girince 4-2-3-1’e döndüler, Aatıf 10 numara pozisyonuna geçti. Yeni anlayış, Aatıf’ı özgürleştirdi, oyuna daha fazla soktu. Galibiyet golünü getiren de bu hareketlilik oldu zaten. 2-1’i bulan Advocaat, özellikle ikinci devrede yaptığı değişikliklerle takımını yavaşlattı, ama Adana’nın da bir müsabakada 2 gol atacak gücü yok zaten.

ADVOCAAT’IN MİRASI

Advocaat bu müsabakayla Türkiye’ye veda ediyor, Fenerbahçe’ye bıraktığı en önemli mirassa, gerçekçi basın toplantıları oldu galiba. Kadrosunun kalitesizliğinin altını o kadar kalın çizdi ki, Fenerbahçe yönetiminin daha sezon bitmeden kaliteyi artıracak iki ismi, Valbuena ve Ekici’yi saflarına kattığı yazılıyor medyada. Bence her ikisi de doğru takviyeler.

Haberin Devamı

Valbuena, yaşı ilerlemiş olmasına rağmen hâlâ futbola aç. Sadece orta saha-hücum değil, savunma-orta saha geçişine de katkı yapan çok çabuk bir geçiş unsuru. Bir takımı savunmadan hücuma geçirmede anahtar rol oynamayı seven bir oyuncu. Eğer Mehmet’le birlikte Fenerbahçe orta sahasına katılırlarsa, son iki sezonda merkezdeki o griliği çözebilecek iki isim gibi gözüküyorlar.

Yazarın Tüm Yazıları