KALİTE OLMADAN ASLA

Şener dün gece tek başına ilk devrede Varela’yı, ikinci yarıda Güray’ı kahraman yaptı ama büyük planda Fenerbahçe’nin problemi, sahaya bariz bir yetenek farkı koyamamalarıydı

Haberin Devamı

KAYSERİSPOR, 33’te ilk golü attığında pas sayısı 154’e 139 Fenerbahçe lehineydi. Bu tablo, o dakikaya kadar müsabaka golsüz sürdüğü için oluşmuştur diye düşünebilirsiniz belki. Öyleyse 70’te, Kayseri ikinci golü attığındaki pas verilere bakalım: 350’ye 314 bu kez durum... Yani devre arası yaptığı toplama transferlerle takım olma sancıları yaşayan dipteki Kayseri, maçın her anında Fenerbahçe’yle kafa kafaya top oynamış dün gece. Aynen Antalya ve Gençlerbirliği’nin yaptığı gibi.

KALİTE EKSİK

Şampiyonluk adayı bir büyük takım, ligin dibindeki bir rakibine deplasmana gidip puan yitirebilir, maç kaybedebilir, bu her zaman mümkün. Ancak o büyük takım, maçın herhangi bir anında oyunu rakip yarı alana yığamıyorsa, skor dezavantajı olduğunda bile rakibini bunaltamıyorsa orada bir sıkıntı olmalı.
Eğer o büyük takım, ancak dipteki rakibi kadar pas yapabiliyorsa; tek bir hücumda bile peş peşe 20-25 pasla rakibini yoramıyorsa, tek hücum planı Lens’in driplingleri ise böyle maçları kaybetmeye mahkumdur zaten.

Haberin Devamı

Bir büyük takımın fiziksel düzeyi eksik olabilir. Bitiriciliği tamam olmayabilir. Savunmada aksak olabilir. Ama bunların her birini genelde kalite farkıyla telafi eder büyük takımlar. Lâkin kalite eksikse onu telafi etmeniz zordur.

Çünkü karşınızdaki ekip de en az sizin kadar koşar, mücadele eder, taktik disipline bağlı kalır. Onu yetenekle alt edemiyorsanız, sizin büyük takım özellikleriniz eksik demektir.

Geçen hafta Eren Lens’i kilitlemiş, ancak bir gol kazanmaya yetmişti. Bu kez de Erkan Lens’i durdurdu ve yine kilitlendi Fenerbahçe. Bu maçları kazanması için orta sahaya yetenekli oyuncu takviyesi şart sarı-lacivertlilerde.

YİRMİ DAKİKA DEVRE ARASI

Hakemlerimiz bu sezon formsuz. Hatta formsuzdan da öte belki... Dün akşam da ülkenin iyi hakemlerinden Kalkavan’ın Alper’e ve Güray’a gösterdiği hatalı sarı kartlar, pozisyonlara uzak kaldığının göstergesi. Ancak benim bu sıralar dikkatimi çeken eski bir hastalığın, 20 dakikalık devre aralarının hortlaması. Dün akşam da 19:49’da devreye gittik, 20:09’da maça döndük ancak. Bu ilk değil, sürekli yaşıyoruz bugünlerde aynı şeyi. Devre aralarının tekrar 15 dakikaya dönmesi umuduyla.

Haberin Devamı

MAÇIN YILDIZI: GÜRAY VURAL

Oynamayı özlemiş, fark yaratmayı özlemiş. Şaheser bir oyunla, kariyer maçıyla döndü hayata. 

TRİBÜN

BOŞ GÖRÜNÜMLÜ DOLU

Kayseri Stadı, çağdaş bir spor kompleksi. Biz spor medyası çalışanları için de koşulları gayet iyidir her zaman. Ancak lüzumundan fazla büyük. İki katlı stadın üst katının hep boş olması çok çirkin bir görüntü veriyor. Aynı stat tek katlı yapılmış olsa hep dolu gözükecekti halbuki.

TEKNİK DİREKTÖR KARNESİ

SERGEN YALÇIN

Altısı ilk 11’de, yedi yeni oyuncuyla böyle kompakt bir takım yaratması takdire şâyân. Lawal düştüğünde N’Guemo’yu soktuğu dakika, Kubilay ve Welliton değişikliklerinin hepsi yerinde ve doğruydu. 

Haberin Devamı

DİCK ADVOCAT

Başarılı bir A planı var ama ısrarla onun dışında bir plan üretmeme yolunu seçti. Dün Van Persie, Aatif gibi kalitelileri çok daha erken oyuna alıp bir elektroşok deneyebilirdi ama o da seyretti herkes gibi.

Yazarın Tüm Yazıları