Barış ve Alpaslan’ın oyunu

GAZİANTEPin Adana ve Başakşehir karşısında takım duruşu konusunda gelişim gösterdiğini ispat ettiğini söylemek mümkün.

Haberin Devamı

Yeni stoper Wallace ve ön liberolar Kislyak’la Fatau, güçlü bir blok oluşturdular Başakşehir orta sahası önünde. Ligin ilk yarısındaki Doğanay’lı Abdülkadir’li orta sahaya göre belki daha az yetenekliler ama daha sertler. Eğer yeni transferlerden Marcinho da beklenen yetenek katkısını yapsaydı, dünkü orta saha direnci daha fazla anlam kazanacaktı belki de.

Başakşehir’in de son iki sınavı benzerdi aslında: Kasımpaşa da 10 dakikada iki gol bulduktan sonra 70 dakika kalesinin önüne otobüs çekmişti. Antep’in de ana planı savunmaydı doğal olarak. Cengiz’in yerine İrfan, Eren’in yerine Alpaslan değişiklikleri hücumda rengi artırdı ama Mossoro’nun gününde olmaması birçok pozisyonun heba edilmesi anlamına geldi.

YENİ PLANLAR ÜRETİLMELİ

Skorun ve pozisyon zenginliğinin olmadığı maçın kazanımlarıysa bekler Barış ve Alpaslan’dı. Barış, Antep’in oyununun yeni merkezi. Alpaslan da sol beke sığmayan top tekniğiyle dikkat çekiyor ama geride verdiği boşluklar da düşündürücü. Bülent Uygun’un gelişiyle Antep’in paslaşarak kullandığı organize kornerler de etkileyici. Başakşehir’in şampiyonluk yarışı içinde kalabilmesi içinse kapanan takımlara karşı yeni planlar üretmesi gerek. Hepsi geniş alan oyuncusu olan forvetlerle benzer kayıplar daha fazla olacak gibi.

 

Yazarın Tüm Yazıları