Teröre inat yaşam sevinci

17 Şubat Çarşamba akşamı. Saat 18.20 civarı. Efgan Beyaz’ın Mesnevi Sokak’taki Sevgi Sanat Galerisi’nde açılan ve 5 Mart’ta sona erecek sergisine gitmek için Çankaya’dan yola çıktım.

Haberin Devamı

Galerinin önünde park yeri bulmak zor olacağı için aracımı yakınlardaki Rusya Büyükelçiliği’nin bulunduğu bölgede park etmeye karar verdim.
Bu arada gazeteci arkadaşım Murat Çelik’le telefonda konuşuyordum. Sergiye gelip gelmeyeceğini sordum. Başka bir işi olduğunu, yoğun tarafikte boğuştuğunu söyledi. Telefonu kapattım. Aracımı park ettim tam kapıyı kapattım ki, Ankara semalarının turuncu renkle kaplandığını gördüm ve şiddetli bir patlama sesiyle irkildim.
Rusya Büyükelçiliği yakınına park ettiğim için, bir an büyükelçiliğe saldırı olduğunu düşündüm ve olay yerinden uzaklaştım. Mesnevi Sokak’ta herkes dışarıya çıkmıştı. İnsanlar telefona sarılmış yakınlarını arıyorlar, ne olduğunu anlamaya çalışıyorlardı. Sergiye gelenler de sokağı doldurmuşlardı. Gazeteci olduğum için herkes bana yöneliyordu, ben de telefonla büroya ulaşmaya çalışıyordum. Olay çok sıcak olduğu için ne olduğunu tam anlayamamıştık. Her kafadan bir ses çıkıyordu. “Güven Park’ta patlama oldu....Patlama Dikmen’de... Kuğulu Park’ta olmuş...vs”. Herkesin kanaati şiddetli bir patlama olduğu yönündeydi. Fazla sürmeden ne olduğu sonunda anlaşıldı. Başkent 4 ay aradan sonra ikinci canlı bomba saldırısıyla sarsılmıştı. Bu alçakca terör eylemi sonucu 28 canı yitirdik, 61 insanımız yaralandı. Ölenlerin yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyorum.
İnsanın eli böyle durumlarda yazı yazmaya gitmiyor. Ancak direnmemiz gerektiğini düşünüyorum. Herşeyden önce elimizden almak istedikleri yaşamı, yaşam sevincimizi koruyup, daha da ileriye götürmek için direnmeliyiz. Bu direncin en önemli ayaklarından birisinin de sanatsal etkinlikler olduğunu düşünüyorum. Yazıyı, lanetlediğimiz terör saldırısından sonra sosyal medyada her kesimden insanın paylaştığı “AnKARA” ile noktalıyorum. Buna ilave olarak “Kentte ne var?” bölümünde tüm sergileri yayınlıyorum. Teröre inat, bağnazlığa inat, onların yaymak istediği korkuya inat, şehir yaşamından kopmayın, yaşam sevincinizi artırarak sürdürün diye...

Haberin Devamı

Teröre inat yaşam sevinci

Haberin Devamı

KENTTE NE VAR?

İbrahim Balaban-25 Şubat’ta açılacak (Peker Sanat/Yıldız), Mustafa Albayrak- Bugün açılacak (Armoni Sanat/Yıldızevler), Alp Yavuz-Yarın açılacak (Arda Sanat/Yıldızevler), Ekrem Kahraman-12 Mart’a kadar (KAV Sanat/Yıldız), Nuri Abaç-Duran Karaca-27 Şubat’a kadar (Nurol Sanat/Güvenevler), Figür yorum- 9 Mart’a kadar (Galeri Soyut/Yıldızevler), Ahmet Kolburan- 1 Mart’a kadar (Kursart/Dikmen), Aykut Öz (Heykel)-12 Mart’a kadar (Galeri Akdeniz/Yıldızevler), Erhan Hökelek-28 Şubat’a kadar (Galeri Gözde/A. Ayrancı), Kerim Laçinbay-28 Şubat’a kadar (Alev Sanat/Çayyolu), Ayşe Bilir-4 Mart’a kadar (Atlas Sanat/Çankaya), Hüsnü Dokak-29 Şubat’a kadar (Aysel Gözübüyük Sanat Galerisi/Alacaatlı), Mineke Reinders-Zeki Fındıkoğlu-29 Şubat’a kadar (Bilkent Üniversitesi Sanat Galerisi), Basri Erdem-25 Mart’a kadar (Kentsanat/Yıldız), Raif Gökkuş-3 Mart’a kadar (Emin Antik/Kale), Ayten Timuroğlu-26 Şubat’a kadar (İsmail Altınok Sanat Merkezi/Kolej), Burhan Özer-16 Mart’a kadar (Medya Sanat/Çankaya), Zafer Malkoç-29 Şubat’a kadar (Stillife/Yıldızevler), Ece Afacan (Seramik)-29 Şubat’ta açılacak (Ziraat Kuğulu).

Yazarın Tüm Yazıları