Ve Miami yeniden…

Türk Hava Yolları, 14 yıl önce durdurduğu İstanbul Atatürk – Miami hattını yeniden açıyor.

Haberin Devamı

Gidiş-dönüş 599 dolarlık kampanyayla dört mevsim Amerikan rüyası Miami’ye uçabilirsiniz.

 

Türk Hava Yolları’nın ABD’deki 8’inci, Amerika kıtasındaki 12’nci uçuş noktası Miami seferleri bugün başlıyor. Aslında Miami, THY için yabancı bir nokta değil. THY, 1 Haziran 1999’da İstanbul-Miami hattını açmıştı. Uçuşlar haftada 3 gün karşılıklı gerçekleşiyordu. 16 yıl önce Miami seferleri
promosyonla 599 dolara satışa sunulmuştu.

THY iki yıl Miami’ye uçtu. Ancak 11 Eylül 2001’deki saldırıların ardından başlayan kriz, özellikle Amerika pazarını vurdu. Düşük doluluk, yükselen maliyetlerle birleşince THY planladığı Miami hattının kapanışını öne çekti. Son sefer 1 Ekim 2001’de yapıldı.

 

Haberin Devamı

YİNE 599 DOLAR

 

Bugün THY ABD’deki 8’inci uçuş noktası olarak Miami’yi yeniden açıyor. Hem de uçuşlar haftanın her günü. Zaten böyle bir rekabet dünyasında haftalık 3-4 uçuşla o hattı açmak baştan kaybetmek demek. THY haftanın her günü uçarak başladığı Miami hattında 16 yıl önceki promosyon gibi 599 dolarlık bilet fiyatıyla çıkıyor. İlk günlerdeki uçak bilet fiyatları ortalamanın biraz üzerinde. Ama 25 Kasım’a kadar ekonomide 599 dolar veya 1734 TL’lik biletleri yakalamak mümkün. Business’ta ise en düşük fiyat, tüm vergiler, gidiş-dönüş dahil 3 bin 145 dolar veya 9 bin 106 TL civarında. Yine de elinizi çabuk tutun. Biletinizi hemen alın.

 

UÇUŞ 13 SAAT

 

TK77 sefer sayısı ile Boeing 777-300ER’larya yapılan seferlerde uçak İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan saat 12.30’da kalkıyor. Toplam uçuş süresi 13 saat. THY uçağı yerel saatle 18.30’da Miami Uluslararası Havalimanı’na inecek. Dönüş uçuşu TK78 sefer numarasıyla saat 21.15’te. Toplam 12 saat sonra Boeing 777-300ER Atatürk Havalimanı’na ertesi gün 16.15’te inecek.

 

BÖLGEDEN TRAFİK ALIYOR

 

Haberin Devamı

Miami için THY’nin en büyük şansı, geniş uçuş ağı. Ortadoğu ve Hindistan’dan bölgeye önemli bir transit yolcu THY ile Miami’ye uçacak. Uygun bağlantılar, Miami’deki Amerikalıları da Türkiye’ye çekecek. THY’nin Miami Müdürü Celal Baykal ve ekibi, yüksek doluluk için çalışmalarını sürdürüyor.

 

THY AMERİKA’DA HANGİ HATLARA UÇUYOR

 

Türk Hava Yolları, ABD’de New York, Chicago, Washington DC, Boston, Los Angeles, Houston, San Francisco, Kanada’da Toronto ve Montreal, Brezilya’da Sao Paulo, Arjantin’de Buenos Aires’a uçuyor.

 

SIRADA ATLANTA VAR

 

THY’nin Miami’den sonraki uçuş noktası ABD’de Atlanta olacak. 16 Mayıs 2016 tarihinde açılacak hat, haftanın her günü karşılıklı olarak gerçekleştirilecek. Halen THY haftada bir gün A330-200F tipi kargo uçakları ile Atlanta’ya uçuyor.
THY önümüzdeki yıl planlarında ise uçak müsaitliğine bağlı olarak Caracas (Venezuella), Bogota (Kolombiya), Mexico City (Meksika) ve Havana (Küba) uçmaya başlamak var.

 

Haberin Devamı


DÖRT MEVSİM MİAMİ


+ ABD’nin en güneyindeki Miami, Florida eyaletinin ikinci büyük kenti. Nüfusun önemli bölümü İspanyolcu konuşuyor. Havalimanlarındaki, alış veriş merkezlerindeki İspanyolca anonslar sizi şaşırtmasın.

+ Hava sıcaklığı kışın 16-20, yazın ise 28-30 santigrat derece arasında. Muson iklimi etkili. Kasırga mevsimine dikkat.

+ Butik otel tercih ederseniz, Ocean Drive çevresi, Turnberry Isle tarafı ilgi çekici.

+ 24 saat yaşayan şehirde restoranlar, sahiller günün her saati dolup taşıyor.

+ Klasik Amerikan yemeklerinin yanı sıra Küba mutfağını tatmak isterseniz, Little Havana’ya gidin. Mart ayında yapılan Calle Ocho kentin en büyük festivallerinden biri.

Haberin Devamı

+ Alış veriş için Bayside Marketplace’a gidip Forrest Gump Filmi’nin çekildiği Bubba Gump Restoran’dan hediyelik eşya alabilirsiniz.

+ Şehir dışındaki alış veriş merkezlerine gitmek için araç kiralayamadıysanız üzülmeyin. Miami merkezindeki büyük mağazalar zaman zaman büyük indirimler yapıyor. Takip etmekte fayda var.

Yazarın Tüm Yazıları