İstanbul AirShow kalkışa hazır

20’inci yılını kutlayan İstanbul AirShow, kapılarını 6 Ekim’de 11’inci kez açıyor. Havacılık sektörünü bir araya getiren fuarın bu yıl ana konusu Türkiye’deki havacılık sanayi.

Haberin Devamı

Paris ve Dubai arasındaki bölgedeki en büyük sivil havacılık fuarı olan İstanbul AirShow, 6-9 Ekim tarihleri arasında Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Apronu’nda yapılacak. 1996’da başlayan ve bu yıl 20’nci yılını kutlayan organizasyonda yerli tasarımlar ve havacılık sanayi ön plana çıkacak.Fuarın merak edilenlerinden biri de ‘Yerli Yolcu Uçağı Projesi’ olacak. Eren ve Fatih Özmen çiftinin sahip olduğu ABD merkezli Sierra Nevada şirketi, geçen yıl Dornier 328 uçağının tüm haklarını almıştı. Özmen’lerin Ankara’da kurduğu TRJet şirketi, 328’i modernize ederek yeni bir başlangıç yapacak. Projenin ikinci aşamasını yeni tasarım TR628 serisi bölgesel uçak izleyecek. 70 yolcu kapasiteli uçak düşük operasyon maliyetlerine sahip olacak. 

 

Haberin Devamı

Yerli tasarım Türk Havacılık ve Uzay Sanayi TAI, geçtiğimiz aylarda EASA tarafından onaylanarak bir ilke imza atan Hürkuş uçağını İstanbul’a getiriyor. Ayrıca TAI, sivil modelleri geliştirilecek yerli helikopter projesiyle ilgili son gelişmeleri paylaşacak. Fuarın kapalı alanında ise Türkiye’de havacılık sanayine imalat yapan şirketlerin ciddi katılım dikkat çekiyor.Helikopter pazarında ise büyük rekabet var. Leonardo adını alan AgustaWestland ile Kaan Havacılık, AW169, AW139’u, Amerikan Bell ise Saran Havacılık ile 407GXPG ve 429 modellerini sergiliyor. Hem asker hem de sivil pazarda yer alan Sikorsky de fuarda yerini alıyor.

 

İş jetlerine Falcon damgası Fransız imalatçı Dassault, Falcon ailesinin yeni modellerini İstanbul’da iş adamları ile buluşturacak. En son modeli Falcon 8X için sertifikasyon sürecini aşan Dassault, Türkiye temsilcisi Soylu Havacılık ile yeni siparişler almayı hedefliyor.

 

Kriz yılı 


Paris’te geçen haziran yapılan dünyanın en büyük havacılık fuarından dönerken umutlu olduklarını belirten organizatör Mint Fuarcılık şirketinin Genel Müdürü Feyzan Erel, “Rusya krizi ile başlayan süreçte yaşanan terör olayları, Atatürk Havalimanı saldırısı derken 15 Temmuz’daki darbe girişimi özellikle yabancı katılımcıları etkiledi. Bugün Türkiye’de dev fuarlar iptal olurken devletin ve sponsorlarımızın katkısı ile yola devam kararı aldık. Bir sonraki fuar 2018’de. Üçüncü Havalimanı’nın devreye girmesiyle içinde fuar Atatürk Havalimanı’nda yapılacak. Çok daha farklı bir organizasyon ile katılımcıların ve ziyaretçilerin karşısına çıkacağız” dedi. 

 

Haberin Devamı

Nasıl ziyaret edebilirsiniz?

 

Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Apronu girişi, Florya tarafında Fabrikalar Caddesi üzerinde Polis Akademisi’ni geçtikten sonra sağ tarafta. Ziyaretçiler için fuar 6 Ekim’de saat 13.00’te açılacak. Diğer günler 10.00’dan saat 18.00’e kadar gezilebilir. Davetiye için http://meetinexpo.com/2016airshow/tr/ adresinden ön kayıt yapılması gerekiyor.

Yazarın Tüm Yazıları